Кой какво чете, part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 18, 2008 2:20 pm

Има съдържание, в което можеш сам да потърсиш. Като отвориш съдържанието, браузърът ти има търсачка (ctrl + f), с която можеш да си потърсиш конкретна дума, примерно.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

hellside
E'lir

Post by hellside » Fri Jan 18, 2008 2:29 pm

Абе само аз ли ползвам нововъведенията като полето за търсене, което услужливо се появява като натиснеш съвсем лекинко върху думата Съдържание позиционирана от лявата страна на цифричката 51 ( чакаме скоро да стане на 52 все пак , да се има предвид ) и после само набираш с известни усилия според възможностите името на книгата, автора или темата, която те интересува и после...абе я стигни до този момент, и ако не можеш да продължиш и сложността на навигацията те е надвила - признай се за виновен и си купи Малазана на доверие. :P

Stoly
Adept

Post by Stoly » Fri Jan 18, 2008 2:42 pm

вече я чета , ама засега не е нищо особено
и 11 х за помоща
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jan 18, 2008 2:43 pm

hellside wrote:Абе само аз ли ползвам нововъведенията като полето за търсене, което услужливо се появява като натиснеш съвсем лекинко върху думата Съдържание позиционирана от лявата страна на цифричката 51 ( чакаме скоро да стане на 52 все пак , да се има предвид ) и после само набираш с известни усилия според възможностите името на книгата, автора или темата, която те интересува и после...абе я стигни до този момент, и ако не можеш да продължиш и сложността на навигацията те е надвила - признай се за виновен и си купи Малазана на доверие. :P
Супер, че ти поне все пак забеляза тоз номер :)
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Jan 18, 2008 6:23 pm

Завчера свърших на Азимов и Силвърбърг, Nightfall-a. Но съм бая заплесната, та забравих да си кажа. Пак същото: много ми харесва тая книжка. Включително и края. :P
Сега съм на Вогън, та ще видиме. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 18, 2008 8:42 pm

Моля някой наистина да пише за бг превода на сборника на Геймън, защото много го искам... :roll: Добре де, ако е скапан преводът - не го искам. :lol:

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sat Jan 19, 2008 12:41 am

Прочетох Mr. B. Gone на Клайв Баркър и убедено мога да кажа, че книгата е писана в свободното време покрай поредния филм, игра, картина или там с каквото друго напоследък се е занимавал Баркър. Тая книга я тресе такъв буквализъм, такова мързеливо писане, че по едно време си помислих, че е от някой друг. Отвреме навреме има проблясъци – ловците на демони, Quitoon и отношенията му с Джакабок, тук-там брутално насилие в Баркъров стил, но твърде недостатъчно в сравнение с преобладаващите глупости (описанието на ада: бунище в деветия кръг, скали в осмия, блата в седмия, а оттам нататък героят направо каза „I paid no attention to the details of their topographies now. I just kept a mental count of their number” – омг, щото трудно се брои до шест). Най-оригиналният според разните блърбове момент – фактът, че демонът директно говорел на читателя, се оказа най-дразнещият. Вместо да са заплашителни или изкусителни или там каквито на Клайв му се е искало да са, монолозите са нетърпимо досадни, накъсват действието и последният абзац от безкрайното дрънкане просто го прескочих. Баркър ми е любим автор, така че разочарованието ми е двойно :evil:

За успокоение на нервите реших да почна Kushiel's Dart на Jacqueline Carey и въпреки известния ми скептицизъм се изненадах приятно. Определено mature фентъзи (главната героиня е аnguisette – най-общо казано submissive в BDSM-а, а проституцията се смята за свещена дейност), действието се развива в алтернативна ренесансова Европа с яко интриги, политика, религия (и секс, кхъ). Чудесен стил, интересни герои и свят. Има изгледи да изчета цялата поредица въпреки огромния й поне за мен брой от общо шест книги.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Sat Jan 19, 2008 11:02 am

Muad_Dib wrote:Моля някой наистина да пише за бг превода на сборника на Геймън, защото много го искам... :roll: Добре де, ако е скапан преводът - не го искам. :lol:
Как ти се видя преводът на "Звезден прах"?

Понеже сборника също го е превеждала Росица Панайотова. (Не съм го преглеждал още, но тя е внимателен преводач по принцип. Мисля, че в библиотеката на Борислав можеш да сравниш с други нейни работи.)

- - -

thorn - ти кога ще ми станеш другарче в goodreads, та да си ги мерим, оценките?

Поздрави за Кушиел! И да разправяш още, че се чудя да я слагам ли в топ 100 to-read...
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sun Jan 20, 2008 6:51 pm

Ми засега ми е доволно интересно, ще видим докрая на книгата как ще е :wink: А това goodreads що е?

kalein
Arcanist

Post by kalein » Sun Jan 20, 2008 8:03 pm

thorn wrote:Ми засега ми е доволно интересно, ще видим докрая на книгата как ще е :wink: А това goodreads що е?
goodreads.com - сайт за сравняване на прочетени книги. Готин начин да си търсиш нови сродни духове и текстове. И да си ги мерите. :D

Stoly
Adept

Post by Stoly » Sun Jan 20, 2008 8:41 pm

спрях малазана и почнах " Сблъсък На Крале " by Мартин
Image

fantasy_fan
Scholar

Post by fantasy_fan » Mon Jan 21, 2008 2:37 pm

Вчера вечерта си я взех, а днес сутринта я дочетох. Определено най-добрата книга, излязла у нас през 2007. Не е фентъзи, а магичен реализъм, но е направо жестока - типичен Павич: майстори на сабята, размивания на времето, разказ в разказа, безброй алюзии към класици и намигания към други авторови произведения, борхесова структура, източен мистицизъм, изобщо задължителна книга - това е Вътрешната страна на вятъра. Ако се опитам да кажа още нещо, ще се оплета в думите си. Наистина по-добре вземете и я прочетете. :D
“Reality is that which, when you stop believing in it, doesn’t go away.”

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Jan 21, 2008 3:32 pm

Павич от доста време ме привлича, явно е дошло време да се прочете :) Най ме навива връзката с Борхес, чиито разкази ме оставяха на няколко пъти със зяпнала уста преди няколко месеца.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jan 22, 2008 1:14 pm

Прочетох третия Септимъс Хийп /снощи стоях до 1 и нещо да си прочета последните стотина страници, прозяв, ама ми беше супер интересно/ и току-що разбрах, че пролетта щяла да излиза четвърта книга :shock: Баси, тъкмо реших, че е приключила поредицата. В смисъл, супер ми е интересно, ама вече колко поредици следя и ми е голяма мъка да ги чакам :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 22, 2008 10:10 pm

Изчетох Мигновечност и не останах в кой знае какъв възторг. Не съм и истински разочарован де. Пълната версия - в броя.
And you can't dance with a devil on your back...