А за това с гладуването може би и аз съм виновен - направих грешката, за която съм се карал на други хора в различни моменти

Изобщо не трябваше да споменавам думата "гладуване", а "хранителен режим". И, да, "хранителен режим" е различно от това, което *повечето хора* разбират под "диета", макар че е горе-долу същото като това, което *лекарите* разбират под "диета"
А иначе за самото гладуване - има случаи - редки случаи - много редки случаи - когато и от него има някакъв смисъл. В купчината системи, върху които имам поглед, влиза и йога (като цялостен начин на живот, не само физическите упражнения или вегетарианството или някоя друга дребна част). Част от начина на живот при йога включва от време на време - много рядко! - периоди от седмица-две пълно гладуване, само на течности и други видове пречистване на организма. И аз самият бях много изненадан, когато видях трима души да минават едновременно през
четиридесетдневното гладуване - след години "правилен" живот според повечето други напътствия на йога, не от раз. И тримата го понесоха много добре и бяха едни такива жизнени през всичките четиридесет дена.
Но все пак - все пак - все пак гладуването е МНОГО крайна мярка, от него има смисъл МНОГО рядко, при МНОГО специални условия и МНОГО внимание. Много по-добре е правилен хранителен режим и някакъв свестен начин на живот като цяло - включващ и известно количество сън освен другото

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.