Понеделник започва в събота
Re: Понеделник започва в събота
beibe (или си пол М?), стиа бе. кефиш се на лявата ръка на мрака, са ПНС те разочарова ... кфи са тея изкривени вкусове. мдаааа ...
Demandred wrote:Преди няколко дни прочетох тази доста известна книга на братя Стругацки. Бях чувал какви ли не суперлативи за нея, колко забавна била, че е по-добра дори от две за мен гениални книги като "Трудно е да бъдеш бог" и "Пикник край пътя". Обаче останах много разочарован, защото книгата нито беше особено забавна, нито особено интересна като сюжет и идеи. Институтът за научна изучаване на магията или както там беше точното име е много добра идея, но авторите са се опитали да бъдат забавни и сериозни едновременно и не се е получило. Поне за мен. Нито веднъж не се разсмях на глас докато я четох.
Вече отношението ми към Стругацки е много раздвоено и неопределено, имат двете споменати по-горе гениални книги, имат обаче и няколко големи разочарования за мен като "Времето на дъжда"(една от най-трудно четивните и в крайна сметка без особено смислена идея фантастики, които съм чел) и Понеделника. Направо вече се чудя да си търся другите им книги или не.
Предчувствам появата на някой фен на Понеделника или маниак на Стругацки, който ще е абсолятно несъгласен и ще направим един хубав спор.
не бе, що, и в трудно е да бъдеш бог, и в прогресорите и странниците иде реч за прогресори и за социалните трансформации, които високохуманитарното земно правителство е решило да apply-ва ... другии персонажи, други истории, но виртуалният свят си е същият
turin wrote:Гибли, ами както са издадени в сборника![]()
иначе "Обитаемият остров", "Бръмбар в мравуняка", "Вълните усмиряват вятъра"
както споменах, всякаква връзка с "Трудно е да бъдеш бог" е плод на болното ми съзнание и на факта, че от време на време забравям да си пия лекарствата