ПРАВИЛНАТА версия на третия Спайдърмен
Spam Is In The Air
Moderator: Moridin
http://www.electoralcompass.com/
Кой кандидат за президент на САЩ е най-близо до разбиранията ви? Аз се забих директно в Барак Обама...
Кой кандидат за президент на САЩ е най-близо до разбиранията ви? Аз се забих директно в Барак Обама...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- The Dragon
- Elder God
Аз съм с Обама, мисля че беше 75-77%, не ми се прави пак теста, че го правих миналата седмица. Излезе, че съм по-десен икономически, както и повече социално либерален, но малко по-консервативен по отношение на Ирак и борбата с тероризма (с други думи, вместо strongly disagree, писал съм само disagree, или каквото там беше).
Last edited by zhivik on Wed Jan 16, 2008 6:01 pm, edited 1 time in total.
This signature is not yet rated
Или както беше казал някой по повод президентските избори в САЩ - президентът на САЩ трябва да се избира от целия свят, защото решенията му имат световно въздействие.
Между другото, президентът на САЩ там понякога си го наричат (съвсем сериозно) "лидерът на свободния свят". Като в "Деня на независимостта"
Между другото, президентът на САЩ там понякога си го наричат (съвсем сериозно) "лидерът на свободния свят". Като в "Деня на независимостта"
Терминът "leader of the free world" възниква в началото на Студената война, когато САЩ са най-голямата демократична държава, водеща борбата срещу Съветския съюз, така че със сигурност не са го измислили в "Денят на независимостта", а и терминът все още се използва, макар и не толкова често. Сега вече не се говори за "свободния свят", ами за "Запада".passer-by wrote:Или както беше казал някой по повод президентските избори в САЩ - президентът на САЩ трябва да се избира от целия свят, защото решенията му имат световно въздействие.![]()
Колкото до отношението на хората извън САЩ, най-вече тези в Европа, относно президентските избори, тук има една много хубава статия от The Economist по въпроса:
http://www.economist.com/world/europe/d ... d=10497345
This signature is not yet rated
Жоре за да ходиш на 90 на концерти тряя мръвка:
http://vbox7.com/play:d2c29c52
http://vbox7.com/play:d2c29c52
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
- The Dragon
- Elder God
Надали изтрезняват.Германия заточи непослушен младеж в Сибир
17 януари 2008 / News.dir.bg
Германски младеж бе пратен на заточение в Сибир, защото не слушал.
Управлението по проблемите на младежта в немския град Есен командирова за цели 9 месеца 16-годишния младеж като наказание за многобройните му лоши постъпки. В Сибир той трябва да се превъзпита, пише германският в. “Ди велт”, цитиран от Лента.ру.
Хулиганът, чието име остава тайна, и надзирателят му вече живеят в село Сиделниково, където няма цивилизация. В затънтеното място не са и чували за телефон, телевизор, да не говорим за интернет. До селото се стига само с кола или пеша.
Младежът се грижи за всичко - цепи дърва, за да отоплява къщата, а понеже няма водопровод, носи и вода... Той ходи на училище пеша 2,5 км дори и през зимата при -40 градуса. По време на уроците му помага рускоговорящ настойник. С това обаче се изчерпва социалният живот на младежа - през останалото време му е забранено да общува с когото и да е било.
Младежът се превъзпитава според “системата на събитийната педагогика” или педагогика на преживявания.
В Германия се надяват, че след сибирското заточение, хулиганът ще започне нов живот. Според тях Сибир е неговият последен шанс. Момчето било много агресивно не само в училище, но и вкъщи. Той нападнал майка си, а в дом за проблемни младежи посегнал на педагози.
Както пише “Ди велт”, превъзпитаването по “системата на събитийната педагогика” не е извънредна мярка. Въпреки това, заради премеждията, през които трябва да премине наказаният, той сам трябва да реши, че иска да оцелее в трудните условия. В случая и младежът, и майка му са се съгласили. Все пак цената на едно такова превъзпитание в Русия е 3 пъти по-евтина отколкото в Германия. А младежът и настойникът му си разделят по 150 евро дневно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.