Golden Globe Awards 2007

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Gunslinger
Warmage

Golden Globe Awards 2007

Post by Gunslinger » Mon Jan 14, 2008 4:36 am

Тъкмо ги гледах по BBC.

Best Motion Picture - Drama - Atonement (2007)
Best Motion Picture - Musical or Comedy - Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama - Daniel Day-Lewis for There Will Be Blood (2007)
Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama - Julie Christie for Away from Her (2006)
Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy - Johnny Depp for Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy - Marion Cotillard for Môme, La (2007)
Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Motion Picture - Javier Bardem for No Country for Old Men (2007)
Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture - Cate Blanchett for I'm Not There. (2007)
Best Director - Motion Picture - Julian Schnabel for Scaphandre et le papillon, Le (2007)
Best Screenplay - Motion Picture - No Country for Old Men (2007): Joel Coen, Ethan Coen
Best Original Song - Motion Picture - Into the Wild (2007)("Guaranteed")
Best Original Score - Motion Picture - Atonement (2007): Dario Marianelli
Best Animated Film - Ratatouille (2007)
Best Television Series - Drama - "Mad Men" (2007)
Best Television Series - Musical or Comedy - "Extras" (2005)
Best Mini-Series or Motion Picture Made for Television -Longford (2006) (TV)
Best Performance by an Actor in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television -Jim Broadbent for Longford (2006) (TV)
Best Performance by an Actress in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television - Queen Latifah for Life Support (2007)
Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy - David Duchovny for "Californication" (2007)
Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama - Jon Hamm for "Mad Men" (2007)
Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama - Glenn Close for "Damages" (2007)
Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television - Jeremy Piven for "Entourage" (2004)
Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for Television - Samantha Morton for Longford (2006) (TV)

Aз лично смятам,че много на рандом ги раздадаха наградите тая година,ама все пак не съм гледал половината филми!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 7:24 am

Aз лично смятам,че много на рандом ги раздадаха наградите тая година,ама все пак не съм гледал половината филми!
Изключително информативно мнение :lol:

Еми шанс за No Country for Old Men, най-много за него си бях в "най-добра драма" както и режисура. Поне са уважили Хавиер Бардем, което си беше ясно, той просто мачка в тази роля. Както и сценария, който се е придържал до огромна степен по книгата, съдейки по имдб.
И тази година май няма да има някакъв мачкащ във всички категории фаворит. Атоунмънт понасмуква откъм актьори, Ноу Кънтри пък е прекалено далеч от мейнстрийма, във филма с Даниел Дей Луис май е ... ДДЛ и толкоз.... Ще видим.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 8:22 am

Суини Тод трябва да е бахти и филмът, за да изпревари Хеърспрей..
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 14, 2008 10:10 am

Roland wrote:Суини Тод трябва да е бахти и филмът, за да изпревари Хеърспрей..
Еми дано го пуснат по-скоро че да преценим. :twisted:
Иначе се радвам за ДДЛ. Дори на трейлър ролята му изглеждаше брутална. No Country for Old Men и Atonement не съм ги гледал още (втория ще го вкарам довечера май :? ) и затова не мога да преценя кой ме кефи повече. Кога са Оскарите? :shock:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Jan 14, 2008 11:19 am

DELgado wrote: Кога са Оскарите? :shock:
Краят на февруари, 27ми ако не се лъжа :?

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jan 14, 2008 12:00 pm

Има време значи. 8-)

Аз сега ще се поразровя за малко инфо за сериалчетата "Mad Men" и "Longford", че гледам бая наградки са отнесли. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jan 14, 2008 12:24 pm

бях 10001% сигурен, че ще го напишеш това :) все пак наградата е Musical or Comedy.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 12:33 pm

Суини Тод е мюзикъл, не знам дали знаеш :)

Jen
Paragon

Post by Jen » Mon Jan 14, 2008 12:53 pm

24-ти февруари четох, че ще са Оскарите, а номинациите ще ги обявят май на 22-ри януари. Годината като че ли не е особено добра – самият факт, че глупост като „Източни обещания” влиза в номинации е красноречив. Не че винаги наградите са критерий за качество.

Аз съм гледала бродуейския “музикален трилър” (както го наричат) “Суини Тод” и беше страхотен. Очаквам и Бъртъновата адаптация да е добра, той има достатъчно размах, пък и като е мюзикъл – дано е поизлязъл от вече досадния шаблон на последните си филми.

За мен, макар че „No country for old men” е изключително оригинален и добре заснет, все пак "Atonement" e цялостно по-добрият филм, така че ми се струва справедливо. Интересно ми е дали и тази година /като предишните три/ Оскарите ще се разминат с Глобусите в тази категория. От една страна критиците сякаш се кефят винаги, когато Антъни Мингеля се появи на хоризонта, а в „Atonement” си личи, че е помагал на Джо Райт, от друга обаче, американците са големи фенове на Коен, пък и авторът на книгата е супер популярен и харесван…Така или иначе братята едва ли ще имат реална конкуренция за адаптирания сценарий, както и Хавиер Бардем в актьорските награди, та „No country for old men” няма да остане пренебрегнат.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jan 14, 2008 3:05 pm

Roland wrote:Суини Тод е мюзикъл, не знам дали знаеш :)
хм, не знам защо останах с впечатлението, че не е :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 3:07 pm

И аз не знам защо...
IMDB wrote:Crime / Musical / Thriller

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Jan 14, 2008 3:47 pm

Съкса,а?
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jan 14, 2008 4:29 pm

Jen, да видиш значи какво е това личният вкус. За мен Atonement е сантиментален боклук, а Eastern Promises е страхотен!! :P
А филм на Тим Бъртън не гледам дори и безплатен. :vomit:
:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 14, 2008 4:48 pm

BaYa wrote:Jen, да видиш значи какво е това личният вкус. За мен Atonement е сантиментален боклук, а Eastern Promises е страхотен!! :P
А филм на Тим Бъртън не гледам дори и безплатен. :vomit:
:mrgreen:
Нищо лично, но тези два реда (за мен) обощават доволно добре твоето
ниво на вкус за качествено кино (защото противно на общоприетото има някакъв обективен САНИТАРЕН минимум от такъв, който ти нямаш;) )

Коце, баш мюзикъл си е, на трейлъра си спал даже.
Jen wrote:За мен, макар че „No country for old men” е изключително оригинален и добре заснет, все пак "Atonement" e цялостно по-добрият филм, така че ми се струва справедливо.
Не. Дори да се напъна да съм обективен (което правя специално за теб, защото си ми колежка:)) Ноу Кънтри е филмЪТ тази година. И е може би най-оригинално направената гангстерска история, която съм гледал.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 14, 2008 5:17 pm

Gunslinger wrote:
Съкса,а?
Хич. Само показва, че наградите винаги са се давали и ще се дават по един куп критерии, от които обективното качество е само един, и то евентуално:)