"Тъмните му материи I" - Златният компас
Бе преполовявам първата книжка са, то цялата атмосфера е друга ако щете. Лира не успява да пасне съвсем на диването, което трябва да представлява. Просто резултата е като пеработка на книгата до сценарии от улрас фен на Нарния.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Vatican Gloats Over Weak Performance of The Golden Compass
http://www.rottentomatoes.com/m/his_dar ... s/1698380/
http://www.rottentomatoes.com/m/his_dar ... s/1698380/
- BaYa
- Forsaken
И четейки долните коментари, само ми хрумва една забележка - Ватиканът най добре да си затрваря устата, че нямат срам тея говеда.
Или както са казвали анархистите, през гражданската война в Испания: Трябва да се обеси последният свещеник, с червата на последният цар!! 

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Гледах го и аз и ми се стори доста незапомнящ се и недоразвит и имаше сериозни дупки в сюжета и накрая защо
- Spoiler: show
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Мани мани, ма и книгите не ми се виждат нищо особено, макар че са довършвам втората. Ако и третата се така, филма ше ми се стори цвете.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- BaYa
- Forsaken
И аз се отчетох най-после. В интерес на истината, май ми хареса повече от колкото на голяма част от съфорумки и съфорумци. Не че е нещо страхотно, но си е хубаво филмче. Не смятам, че става за "малки" деца, под 8/9 годишна възраст. Но може да запали останалите да прочетат книгите. И този подход пък, да им помогне да започнат да четат книжки!
Явно се дължи на това, че не съм чела самите книги, но хич не намирам орязана антирелигиозната критика. На мен ми се видя, че има доста и добре застъпена, като за детско разбиране. Та дори и още малко, отгоре. А и се ползва точно думата която на испански, обозначава свещеническата "работа", така да се каже.
Визията пък ми се стори стра-хот-на (затова и отидох да го гледам на кино)!!
А и, в испанската версия мечокът си казва това което вече някой обясни, когато си зарязва бронята. Което ме кара сериозно да се съмнявам в това дали на различните езици всичко съвпада.
Просто аз не срещнах нищо очебийно тъпо или недодялално, макар и да са можели да изкарат прекрасен филм. Сега просто се ядва.
Единственото неприятно преживяване - Никол Кидмън бая ме издразни, но какво да се прави.

Явно се дължи на това, че не съм чела самите книги, но хич не намирам орязана антирелигиозната критика. На мен ми се видя, че има доста и добре застъпена, като за детско разбиране. Та дори и още малко, отгоре. А и се ползва точно думата която на испански, обозначава свещеническата "работа", така да се каже.
Визията пък ми се стори стра-хот-на (затова и отидох да го гледам на кино)!!

А и, в испанската версия мечокът си казва това което вече някой обясни, когато си зарязва бронята. Което ме кара сериозно да се съмнявам в това дали на различните езици всичко съвпада.
Просто аз не срещнах нищо очебийно тъпо или недодялално, макар и да са можели да изкарат прекрасен филм. Сега просто се ядва.
Единственото неприятно преживяване - Никол Кидмън бая ме издразни, но какво да се прави.

Luxury is a matter of having options!!!
От страницата на БАРД.Гледахте ли филма Златният компас? Бива си го, нали? Е, малко ме подразни, че „лошите самоеди”, локализирани в Норвегия, говорят на руски, но американските стереотипи от времето на Студената война явно не са се променили много.
Вземете сега оригиналът – Златният компас: Северно сияние, където наистина няма какво да ви разочарова. Книгата е носител на 10-ина престижни награди, убедете се сами, че са повече от заслужени!

I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!