"Тъмните му материи I" - Златният компас

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 19, 2007 6:08 pm

Бе преполовявам първата книжка са, то цялата атмосфера е друга ако щете. Лира не успява да пасне съвсем на диването, което трябва да представлява. Просто резултата е като пеработка на книгата до сценарии от улрас фен на Нарния.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Thu Dec 20, 2007 6:39 pm

Vatican Gloats Over Weak Performance of The Golden Compass

http://www.rottentomatoes.com/m/his_dar ... s/1698380/

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Dec 20, 2007 9:18 pm

И четейки долните коментари, само ми хрумва една забележка - Ватиканът най добре да си затрваря устата, че нямат срам тея говеда. :evil: Или както са казвали анархистите, през гражданската война в Испания: Трябва да се обеси последният свещеник, с червата на последният цар!! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Jan 01, 2008 8:52 am

Гледах го и аз и ми се стори доста незапомнящ се и недоразвит и имаше сериозни дупки в сюжета и накрая защо
Spoiler: show
дойде съветската армия?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 01, 2008 5:44 pm

Super M wrote:Гледах го и аз и ми се стори доста незапомнящ се и недоразвит и имаше сериозни дупки в сюжета и накрая защо
Spoiler: show
дойде съветската армия?

ХАААХАХАХАХА!!! Ама на колко правилен руски си перкаха репликите, а?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jan 01, 2008 5:55 pm

Мани мани, ма и книгите не ми се виждат нищо особено, макар че са довършвам втората. Ако и третата се така, филма ше ми се стори цвете.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Celeborn
Adept

Post by Celeborn » Fri Jan 04, 2008 7:51 pm

Филма е куул без сценария който разваля всичко, но просто как Пулман е позволил Американ идиът да филмира книгата му, най- смешното е, че го американизираха а той с извинение се насра точно там. Жалко можеше да е филм - легенда, а сега е филм. Просто филм. Живее, плаща, заминава...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jan 07, 2008 7:25 pm

И аз се отчетох най-после. В интерес на истината, май ми хареса повече от колкото на голяма част от съфорумки и съфорумци. Не че е нещо страхотно, но си е хубаво филмче. Не смятам, че става за "малки" деца, под 8/9 годишна възраст. Но може да запали останалите да прочетат книгите. И този подход пък, да им помогне да започнат да четат книжки! :mrgreen:
Явно се дължи на това, че не съм чела самите книги, но хич не намирам орязана антирелигиозната критика. На мен ми се видя, че има доста и добре застъпена, като за детско разбиране. Та дори и още малко, отгоре. А и се ползва точно думата която на испански, обозначава свещеническата "работа", така да се каже.
Визията пък ми се стори стра-хот-на (затова и отидох да го гледам на кино)!! :shock:
А и, в испанската версия мечокът си казва това което вече някой обясни, когато си зарязва бронята. Което ме кара сериозно да се съмнявам в това дали на различните езици всичко съвпада.
Просто аз не срещнах нищо очебийно тъпо или недодялално, макар и да са можели да изкарат прекрасен филм. Сега просто се ядва.
Единственото неприятно преживяване - Никол Кидмън бая ме издразни, но какво да се прави. :D
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jan 07, 2008 8:40 pm

Гледахме го и ние с Мели - става, нищо впечатляващо обаче и наистина няколко втф моменти, но пък готин машинарийк..

май повторих казаното дотук :mrgreen:
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Jan 09, 2008 3:46 pm

Гледахте ли филма Златният компас? Бива си го, нали? Е, малко ме подразни, че „лошите самоеди”, локализирани в Норвегия, говорят на руски, но американските стереотипи от времето на Студената война явно не са се променили много.
Вземете сега оригиналът – Златният компас: Северно сияние, където наистина няма какво да ви разочарова. Книгата е носител на 10-ина престижни награди, убедете се сами, че са повече от заслужени!
От страницата на БАРД. :shock: Сами си противоречат обаче. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 09, 2008 3:56 pm

Тоя толкова е и внимавал. Рускоговорящите бяха "татарите", а "самоедите" (което всъщност е вид куче....) бяха тези, дето плениха Азриел.
This is it. Ground zero.