The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Dec 23, 2007 2:40 pm

Angelus-a е т.нар. pilot season (пуснаха такива за бая неща) т.е не е ясно дали ще има поредица, а ще зависи от продажбите и от желанията на феновете.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Dec 23, 2007 2:58 pm

Моя грешка от бързане.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Dec 26, 2007 8:08 am

Прочетох Planet Hulk и не ме изкефи чак толкова. Изцяло новият свят и някои от трагичните моменти в историята са готини (макар въпросният трагичен край да ми беше ИСКРЕНО out of the blue...), но те не променят факта, че сюжетът беше точно каквото си представях, че ще бъде (т.е. вземи тоя Гладиатор ама Максимус не умира...) плос факта, че Хълк и почти ВСИЧКИ други бяха баси плоските образи...Като арт определено ми допадна, макар да е стандартният Марвелски такъв. Знам, че ще прозвуча "логично", ама проблемът просто е че Хълк си е Хълк, и той е определено под минимума на изискванията ми за главен герой, който да ме накефи (тук има общо 20-30 реплики за 15 броя, 50% от които едноредови и включващи smash/slash/burn/kill/avenge/slay...). Да не говорим, че по едно време имаше някакви проблеми с мотивацията за спасение на света, които така и не се обясниха логично после (бтв най-мразя психологически обяснения БЕЗ текст и/или с НЕЯСЕН арт). Иначе наистина Планетата е един свеж полъх от Марвелската вселена, която ме плаши с огромността и предисторията си.

Толкоз от мен по темата, ако не ме домързи ще прочета World War Hulk заради едното любопитство и нищо повече.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Dec 27, 2007 10:33 am

Започнах The Punisher на Гарт Енис (най-новия, единствения онгоинг на МАX импринта на Марвел). Първият стори арк беше доста добър, макар да го има проблемът от Прийчър - ако не издържате насилие и убийства през панел, въобще не го пипайте. За разлика от Прийчър обаче има доста по-як арт и по-умерено количество сексуални изродии. Засега.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Dec 28, 2007 11:37 am

Прочетох Dark Phoenix Saga . Направо не мога да повярвам колко много ми хареса. :lol:

Плюсове:
- Брутално яка история :lol:
- Показват ни мислите на героите. По този начин изглеждат по-пълнокръвни и реални.
- Арта въобще не е грозен :shock: , нищо че е от края на седемдесете и началото на осемдесете. С цветовете се свиква след 3-4-тата страница.

Минуси:
- Прекаляване с изпозването на балончетата с мислите на героите. Може да изглежда по-достоверно но когато се използва повече от диалога идва малко нанагорно. :?
- Дразнещото на моменти прекалено разказвателно и описателно действие.
- Преразказването на неща случили се в предишния/ите броеве. Почти във всеки брой има по половин страница използвана с тази цел. Както и малките правоъгълничета където едитора пише това се случи в еди кой си брой. Разбирам че целта е била да се зарибят хората тогава и да се накарат да си купят и старите броеве. Просто е малко дразнещо.
- Самата сага е по-скоро две-три самостоятелни отделни истории. Не е била замислена като сага за Дарк Феникса, а просто така се е получила едва ли не от само себе си.
- Прекалено ярки и контрастни цветове. Просто такива са били комиксите тогава предполагам.

Въпреки че минусите се получиха много повече от плюсовете нека това не ви кара да си мислите че ТПБ-то не струва. Напротив, страхотно е. :yay: Старо но златно, както казва един приятел. :wink:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 28, 2007 11:42 am

Една вметка за мислите - безкрайно тъп похват, добре, че си е заминал по пътя на Додото. Третото лице в кутийки около картинките е в пъти по-именно-"реалистично", за разлика от хора, които ИЗГОВАРЯТ мислите си, за да инфодъмпват върху читателя...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Dec 28, 2007 11:46 am

То че инфодъмпват е ясно. :lol: Но въпроса е че не е толкова дразнещо колкото звучи. :shock: Даже на моменти изглежда съвсем на място. 8-) Интересно ми е обаче кога спират да използват този похват? В съвремените комикси очевидно го няма. :?
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 28, 2007 12:05 pm

И слава богу...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Dec 28, 2007 2:31 pm

Подхвата с балончетата се опитват да го върнат на мода!Бендис го използва постоянно в Mighty Avengers и Клеърмонт и Слот също го използват от време на време!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Dec 28, 2007 5:40 pm

Подхвата
:lol: :lol: :lol:

В съвремените комикси очевидно го няма.
Далеч не е така, просто е леко променен и по-скоро изглежда като разказ (в Син Сити) или коментар (например е Пънишър)....Но принципно съм съгласен със Симеон - бразкрайно тъп похват и в комиксите, и в киното, помага главно на калпави сценаристи, художници и актьори.

офтопик : Симеоне, не че и аз не говоря същия изкривен вариант на българския на моменти, но "инфодъмпват" е един праг, който просто не мога да пристъпя.... :lol:

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sat Dec 29, 2007 3:24 am

В некъф отчаян опит да набарам субтитри за Персеполис, успях да намеря едноименнния комикс, по който е анимационният филм. Комиксът е всъщност автобиография на Марджан Сатрапи, която е израснала в Иран по времето на ислямската революция, а сега живее във Франция. По принцип имам резерви към подобни теми, смятам ги за малко или повече поръчкови, но в случая не става въпрос за нищо подобно. Комиксът е неописуемо добър, едновременно ужасно остроумен и тъжен, но и много топъл разказ за семейството и близките й, за самия Иран, за който Сатрапи казва във въведението, че не иска да бъде свързван само с религиозния фанатизъм, за историята му, за емигрантите, за объркано време и за объркани хора, включително сплотеното семейство Сатрапи, които не знаят какво да бъдат – аристократи, интелектуалци, социалисти, контрареволюционери или просто родители на своята твърде умна дъщеря. Комиксът е черно-бял, Сатрапи рисува в характерен стил, ужасно опростен, почти детски и в същото време много изразителен. Нямам търпение да изгледам и самия филм. Само да пуснат проклетите субтитри...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Dec 29, 2007 10:26 am

Благодарение на Ицо и престъпно количество безсъние захванах Transmetropolitan. Градът просто мачка, а нашият, макар и доста екстремен, е просто култов образ. Дано се почне някакъв голям стори арк скоро, на средата на второто ТПБ няма все още такъв, а само отделни...Като една за религиите просто избиваше рибата. След Пънишър (който макар и много добър е доста кухичък) и Хълк да четеш наистина интелигентен комикс (дори и псувните са просто баси лексикалния апогей) е супер яко.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sat Dec 29, 2007 12:25 pm

Мдам, Уорън Елис е голяма работа :D

Super M
Warmage

Post by Super M » Sat Dec 29, 2007 12:34 pm

До Ян:
Обещаната изненадка

Jack е активен само до 10-ти брой, понеже въпреки 4 гиги, които имам като квота на машината явно няма достатъчно място Sad . Сега обмислям някакъв вариант къде да приютя останалите 7 броя.
Всичко наред ли е със сайта в момента, защото ми разпалихте любопитството, а не мога да отворя книжките. Появяват ми се някакви неразбираеми символи и не знам дали грешката е в моя телевизор :)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 29, 2007 12:38 pm

С какъв браузър си? На мен файърфоксът ми прави това като цъкна подобен линк, вместо да му дам сейв ез.