The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic
- armageddon
- Forsaken
- Lubimetz13
- Mistborn
Позволете да изкажа мнение,макар и да съм newb.Повтаряно е хиляди пъти че Песен за Огън и Лед е фентъзи.Критиците от цял свят смятат така,книгите са влизали в конкурси за Фентъзи.А относно сексуалните сцени"който не били пристойни"или нещо такова,мисля да цитирам Вучков:Аман от тесногръди хора,те ще затрият България.Лично мое мнение е че Песен за Огън и Лед е най добрата книга,излизала някога.Прочетох Игра на Тронове когато бях на около 12,и оттогава не съм чел по добро фентъзи(а съм почитател на жанра и чета доста)Книгите на Мартин са точно образец за фентъзи жанра.Може би не се спъваш в гоблини и тролове,но има доста фантастични елементи,а и да не забравяме че поредицата не е свършила,така че ни очакват доста изненади.
- JaimeLannister
- Forsaken
Прочети повече книги в такъв случай..Лично мое мнение е че Песен за Огън и Лед е най добрата книга,излизала някога.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Трилогията на Бари Хюгарт за Господаря Ли. Обаче се намира само на старо и на кожодерски цени.Rayko wrote:Кажи ми една книга в жанр фентъзи,която е по добра от Песен за Огън и Лед,на момента ще си я поръчам.
(Впрочем НАЙ-СЕТНЕ намерих и втората

Четиритомната поредица за Патрулите от Сергей Лукяненко. Те по-лесно се намират, освен може би първата (не я видях на Панаира).
"Тъмната кула" ( 7 книги са ) на Стивън Кинг, "Neverwhere" на Нийл Геймън ( "Никога, никъде, никой " е българското заглавие ), "Malazan book of the fallen" на Стивън Ериксън, "Джонатан Стрейндж и мистър Норел" на Сузана Кларк.Rayko wrote:Кажи ми една книга в жанр фентъзи,която е по добра от Песен за Огън и Лед,на момента ще си я поръчам.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
- RRSunknown
- Elder God
На мене лично Тъмната кула така и не ми хареса- с някаква упоритост прочетох първите 3 книги обаче не ми издържаха нервите за повече. Най- вероятно стила на Кинг не ми допада
Малазана си класика и определено бие Песента макар последната книга не ми хареса особенно. Прочети и Jack of Blades на Зелазни- на мене ми е една от любимите. Землемория също.

- Interpreter
- Forsaken
Jack of Shadows не е ли по-скоро?Прочети и Jack of Blades на Зелазни- на мене ми е една от любимите.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- RRSunknown
- Elder God
Да не говорим, че "жанрът фентъзи" вече е толкова разнообразен, че за "най-добро" да се говори е смешно. Некъв критик беше казал, че трябва да ги делим на Епик Фентъзи и Хард Фентъзи, като във второто влизат "интелигентните" неща тип Песента, Малазана и Принца на нищото.
А, ей ти брутално фентъзи ПОНЕ на нивото на Песента - The Prince of Nothing Trilogy на R. Scott Bakker.
А, ей ти брутално фентъзи ПОНЕ на нивото на Песента - The Prince of Nothing Trilogy на R. Scott Bakker.
And you can't dance with a devil on your back...