Ох, бедният Симо, с нашокано канче.
Моето мнение ВСЪЩНОСТ се покрива с Амелийното. При мен обикновено е комбинация с "казвам на автора, че не умее да се изразява, или го атакувам другояче - направо във форума", ако надуша, че човекът умишлено си върти и суче мислите, за да е по-интелектуален/оригинален/саркастичен/уотевър.
За точната и ясна комуникация съм. В този ред на мисли, Калине, твоите постове наистина са ми трудни, както и, бих добавил, тези на Роумър. Твърде много скоби, уточнения, пояснения, многоточия. Твърде много излишна или излишно сложно и пояснително предадена информация. И двамата не бих ви прескачал постовете, щото знам, че са ценни, обаче човек трябва да РОВИ, за да стигне до ценното, а това при всякакъв вид комуникация е кофти.
За мен винаги и всичко е било относително. Аз не правя ТОВА и ТОВА, а правя каквото ми диктува инстинктът в КОНКРЕТНИЯ случай. Ако Шушурката пак изплеска едностраничен пост за уя си, ше го насмета със се сантиметрите без дори до средата да го дочета. Дали съм прав, или не, всеки сам си преценява. Твой пост бих прочел до край и бих обмислил, преди да му отговоря, независимо дали съм съгласен, или не.
Дали умеем да четем (връзката между въпроса и анкетата бтв е малко лууз), е един адски хубав въпрос за всеки форум, обаче. Твърде много хора не умеят. Особено по време на спорове. В общия случай в момента, в който видиш, че Х не е на твоето мнение, влизаш внякакви адски дълбоки канали на мисълта, от които и стъпил на табуретка не можеш да се измъкнеш. И започваш да виждаш мнението на отсрещния супер едностренчиво, всъщност каквото ТИ си го представяш, а не каквото то е. Започваш да игнорираш нещата, на които не можеш да отговориш, или да ги изкривяваш така, че да ти пасват на отговор, който имаш, при което се получават чаршафите на Емо от по девет метра, в които той се опитва всячески да избегне КАКВОТО И ДА Е неразбиране, следвани от двуизречениен пост от някой, куотващ отбрани и напълно изолирани от контекст моменти и отговарящ им удобно с неща, вече оборени в поста, който цитират. Просто щото отсрещният е чел избирателно, тенденциозно и без опит за разбиране. И това, за съжаление, е напълно несъзнателен процес при въпросните индивиди. Съзнателен би бил опитът за премахването му.
Примери за горното няма да давам, че да не се засягат.

And you can't dance with a devil on your back...