"Завръщането на Краля"

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Dec 19, 2007 9:20 am

Поне ще има някакъв контрол върху продукцията. П-добре с някакво участие на Джаксън отколкото въобще без него. :wink: И се надявам да сложат някой наистина добър режисъор. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 11:18 am

Roland wrote:Ъъъ, да, страхотно, той ще ПРОДУЦИРА филма, уау, омг, йей...
Two "Hobbit" films, dude! :shock: А продуцентската позиция е също толкова важна (в случая и много повече) - освен това е напълно възможно все пак да си ги режисира той.

Смятам да заколя нещо за курбан, защото това е най-добрата новина за годината. :mrgreen: Или поне да си взема една "курбан чорба" в Мола, страшна е.
Last edited by Алекс Султанов on Wed Dec 19, 2007 11:23 am, edited 1 time in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 11:20 am

Е, добре де, как могат да го разделят? Още малко и мини сериали ще почнат да пускат на кино.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Dec 19, 2007 11:27 am

Аз пък се рдвам че ще са два филма. Все пак това означава два пъти повече удоволствие. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 11:29 am

Morwen wrote:Е, добре де, как могат да го разделят? Още малко и мини сериали ще почнат да пускат на кино.
Ако е на кино, лошо няма. :) Нямаше ли да е по-хубаво да имаме 6 двучасови ЛОТР филма, вместо 3 четиричасови, орязани грозно в кината? :?

Нали в един момент около средата Гандалф отиваше извън кадър към Дол Гулдур, за да срази Саурон и прочие (спойлър, сори)? Точно там е най-подходящото място за мини-кулминация и край на първия филм, според мен. :idea: Току що го измислих. :mrgreen: Толкин, разбира се, страничните линии ги подминава с бегло споменаване (ако изобщо), но тук със сигурност ще го използват, пък и звучи като най-интересната част. 8-) Освен финала на втория.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 11:37 am

Според мен можеха и с трите тричасови да се справят по-добре, но все тая. Хобит все пак не Властелинът. Няма такова основание за Джаксънова епика, а най-вероятно с това ще запълнят филма. Да не говорим, че самата книга е по-малка от всяка от частите на Властелина, мисля.
Мисля, че е просто трик, за да измъкнат повече пари от историята. За сметка на качеството на филма.
I don't wanna die

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Dec 19, 2007 11:38 am

Ноу Комент за две части...Интересно кой ще мушнат за Билбоминатора...

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 11:40 am

Morwen wrote:Според мен можеха и с трите тричасови да се справят по-добре, но все тая. Хобит все пак не Властелинът. Няма такова основание за Джаксънова епика, а най-вероятно с това ще запълнят филма. Да не говорим, че самата книга е по-малка от всяка от частите на Властелина, мисля.
Мисля, че е просто трик, за да измъкнат повече пари от историята. За сметка на качеството на филма.
Дол Гулдур, дюд! :shock:

:mrgreen: Както и да е, да не го оплакваме отсега. Джаксън си е Джаксън. Хев фейт.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 2:06 pm

И това го казваш на "дюд", който не си пада твърде по джаксъновите "адаптации"... :lol:
I don't wanna die

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Dec 19, 2007 2:13 pm

И на мен два филма ми се струват малко пресилени, все пак книжката изобщо не е толкова дълга. Но да видим, може наистина някои сюжетни линии, които присъстват най-вече в приложенията на "Властелинът на Пръстените" - примерно Битката на Петте армии и всичко свързано около нея (т.е. точно това, което е свършил Гандалф, след като оставя Билбо и джуджетата).

Колкото до ролите, надявам се поне този път главната роля да не е на американец, някак си британския акцент (или дори такъв от бившите британски колонии) ми звучи много повече на място. Но далеч не е само Билбо въпроса, трябва да се мисли и за Торин Дъбовия щит, както и други джуджета (Глоин, Балин, и т.н.) Единственото, за което се опасявам е, че сигурно ще набутат наш Орльо в поне едната част, просто няма да се сдържат.

Иначе Weta ще трябва да се потрудят доста този път, защото все пак накрая има дракон 8-)
This signature is not yet rated

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 2:19 pm

То и в Ерагон имаше, и в Омагьосана и къде ли още не. :wink:

Леголас най-вероятно е участвал в събитията така или иначе.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Dec 19, 2007 3:27 pm

Ъ, само на мен ли ми се стори, че splitting 50/50 се отнасяше за двете студия и дяловете им в правенето на филма/приходите от него?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 3:35 pm

Не, не е само това
Two "Hobbit" films are scheduled to be shot simultaneously, similar to how the three "Lord of the Rings" films were made. Production is set to begin in 2009 with a released planned for 2010, with the sequel scheduled for a 2011 release.
I don't wanna die

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 3:38 pm

Ghibli wrote:Ъ, само на мен ли ми се стори, че splitting 50/50 се отнасяше за двете студия и дяловете им в правенето на филма/приходите от него?
Точно. Но че ще са два филма няма общо.

Хрумна ми и че може първият да си е Хобитът от-до, а вторият - интересните събития в 70-те години до началото на ЛОТР. :idea:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 3:41 pm

А що тогава ще се казва "Хобит" а не "интересните събития в 70-те години "?
I don't wanna die