Среща навън

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

kalein
Arcanist

Среща навън

Post by kalein » Wed Dec 19, 2007 1:25 pm

Мор, Ксел -

Искам среща навън с двама ви. Още тая вечер - може преди презентацията в Ефремов. Или Най-късно утре. От петък, та до Новата, ме няма - а нямам намерение да си оставям травмите и шутовете за догодина.

Не ми харесва тоя начин на администриране. И съм напълно сериозен за срещата на живо. Сега вие трябва да разберете, че всеки си носи последствията за постъпките. Абсолютно всеки.

Калин

П.П. Аз всъщност съм едно от най-страшните неща във форума ви, а и вън от него. Просто съм избрал да не го демонстрирам.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2007 1:29 pm

Калине, дръж се на висота, моля :)

Темата я заключих лично аз, поради явната й тенденция да стане поредната 40-странична тема за обсъждане на Шайхири и действията му. Има официално обявено policy на администрацията тук това да не се позволява повече.

Да, при това страдат невинни (в случая твоята психологическа дискусия с Ланис предполагам), но ако търсим ИСТИНСКИЯТ виновник за ситуацията, то това не са те, не е дори Шайхири, а са всичките му критикари, зад което мнение твърдо стоя (то е лично, а не админско).

Веротяно ще бъде отключена по-късно.

Няма да мога да дойда на този Ефремов, за да се обясним и лично, съжалявам, но може да навиеш Ники :)

п.п. темата за промяната на личността и дали това е възможно, е интересна, но нека да е нова - спокойно можеш да я отвориш и да е принципна, а не шайхиро-свързана.
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 19, 2007 1:31 pm

Къде ли е гусин JaimeLanister да си ви прибере... :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Wed Dec 19, 2007 1:32 pm

Мир!

Темата беше заключена по най-правилния начин, а Мор и Ксел (Рол и всички останали) са перфектните модератори и сред най-прекрасните хора, които познавам.

Толкова. Така или иначе ще се виждаме (довечера) - но има по-добри теми за разговор. :)
Last edited by Алекс Султанов on Wed Dec 19, 2007 1:35 pm, edited 1 time in total.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Dec 19, 2007 1:34 pm

Ако има някакво значение, аз съм напълно съгласен и подкрепям повечето от действията на админите при локването на теми и модерирането.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Dec 19, 2007 1:42 pm

Moridin wrote:Темата я заключих лично аз, поради явната й тенденция да стане поредната 40-странична тема за обсъждане на Шайхири и действията му. Има официално обявено policy на администрацията тук това да не се позволява повече.

Да, при това страдат невинни (в случая твоята психологическа дискусия с Ланис предполагам), но ако търсим ИСТИНСКИЯТ виновник за ситуацията, то това не са те, не е дори Шайхири, а са всичките му критикари, зад което мнение твърдо стоя (то е лично, а не админско).

Веротяно ще бъде отключена по-късно.

...

п.п. темата за промяната на личността и дали това е възможно, е интересна, но нека да е нова - спокойно можеш да я отвориш и да е принципна, а не шайхиро-свързана.
Жоро.

Първо - не ми казвай как да се държа. Обиждаш се. И се надценяваш - не ме познаваш достатъчно добре, за да знаеш кое при мен е ниското и кое - висотата.

Второ - ако си беше написал в заключената тема каквото съм изцитирал горе, щяхме да минем далеч по-безболезнено. Да, знам, че всички сте заети - но щом постъпвате екстремно, трябва да сте подготовени с екстремна аргументация. Ако ще и да отложите нещо по другите си дела за целта.

(Какво става иначе ли? Ами, попадате на някой потребител, който е по' барутлия от мене, и впоследствие го губите като читател. Ако не ви пука - ами хубаво.)
Spoiler: show
(Тая последна скоба може да се чете и като постначукване към Рандъм и Роланд за тяхната намеса като "читатели" в една тема в Старлайтър.

Може да се чете и като нещо съвсем различно - Морвен знае защо си отложих моите дела, за да се намеся в заключената тема. На мен обаче ми е досадно да се повтарям, а честно казано, успя да ми се развали и настроението за деня. Тогава пък хептен не ми се пише.)
Приключих с дискусията в този форум - оттук нататък всичко ще е на живо.

(И чакам да ме приберат. :P)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Dec 19, 2007 1:43 pm

Не сме имали случай на тежък групов мензис във форума от около 2 години. Време е за още един цикъл.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2007 1:45 pm

Съжалявам, ако съм те обидил :neutral:

Принципно обяснения за модерирането се дават само ако бъдат поискани (пише го в правилата на форума). Както и стана в този случай. Специално за конкретната тема не е въпрос на заетост, а на нерви...
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 19, 2007 1:46 pm

Мен и Рандъм пък за какво ни набутваш тук? И ае поне бъди конкретен. Коя тема в СЛ? Щото, ще прощаваш, ма на Шайхири шизофрениите и груповото възмущение от тях нямат НИЩИЧКО общо със списанието, за разлика от повечето теми, по които сме спорили в Старлайтър.
And you can't dance with a devil on your back...

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Dec 19, 2007 1:53 pm

Moridin wrote:Съжалявам, ако съм те обидил :neutral:
Не си обидил мен ("обиждаш се" не е печатна грешка). Обиждаш оня образ, който аз имам за тебе, от прочетените ти неща тук.

Иначе - окей, сега аз съм в грешка. Не знаех, че трябва изрично да се иска обяснение, когато някой админ заключи тема, особено ако причините за заключването са толкова лич... така де, специфични.

Всъщност имате ли си правило "Теми, които заплашват да се отклонят от преките цели на списанието <+ ЛИНК към кои теми следва да се разглеждат като преки цели>, може да бъдат заключени по всяко време и без предупреждение"?

(Сериозно питам.)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 19, 2007 1:53 pm

Roland wrote:Мен и Рандъм пък за какво ни набутваш тук? И ае поне бъди конкретен. Коя тема в СЛ? Щото, ще прощаваш, ма на Шайхири шизофрениите и груповото възмущение от тях нямат НИЩИЧКО общо със списанието, за разлика от повечето теми, по които сме спорили в Старлайтър.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 19, 2007 2:00 pm

kalein wrote:Не си обидил мен ("обиждаш се" не е печатна грешка). Обиждаш оня образ, който аз имам за тебе, от прочетените ти неща тук.
Да, а мойто е шорткът на "съжалявам, ако съм те обидил, с което съм понижил мнението ти за мен", няма нужда всичко да си казваме ;р
kalein wrote:Всъщност имате ли си правило "Теми, които заплашват да се отклонят от преките цели на списанието <+ ЛИНК към кои теми следва да се разглеждат като преки цели>, може да бъдат заключени по всяко време и без предупреждение"?
Локването рядко е с предупреждение. Печалният опит показва, че това само води до повече проблеми, да не говорим, че страда имиджът на администрацията и модерацията (на нея трябва да се вярва, че е права, не да иска разрешение). И изобщо всичките ни действия, а особено моите, наистина са продиктувани от доста опит с администрирането...

На въпроса - не, нямаме си такова правило, също така цитираните от теб причини за локване в този въпрос нямат нищо общо с цитираните от мен по-горе в тая тема :P
This is it. Ground zero.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Dec 19, 2007 2:00 pm

Roland wrote:Мен и Рандъм пък за какво ни набутваш тук? И ае поне бъди конкретен. Коя тема в СЛ?
Spoiler: show
За темата, в която "разочаровахме" читателите на Старлайтър със спойлъри.

Ако ме накараш да ти направя и директния паралел със заключената тема тука - ще го направя. А после ще те сложа в една скоба с Муада.

(Мдам, днеска вървя все по' на зле. чудя се до довечера какъв ще съм... :( )

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 19, 2007 2:01 pm

Калине, виж сега. И аз от името на критикарите не одобрявам част от причините, по които се заключи темата.
Обаче имаш ли идея колко такива теми вече е имало? Които се заключват, защото просто единственото им бъдеще ако останат отворени е все повече да нагнетяват напрежението, докато някой не реши да си тръгне или не покрие норматива за бан (който не се практикува, но все пак се слага като предупреждение). След една такава наистина се бях зарекла, че няма да пиша във форума, така че и това води до загуба на читатели. Наистина няма смисъл от това.

Темата беше алтер егото да ни каже чао и да ни информира за трансформацията си. Свърши си работата. От тук нататък това, че той мисли, че е в реда на нещата да се държи по определен начин, а ние - не, са само подробности.
Last edited by Morwen on Wed Dec 19, 2007 2:07 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Re: Среща навън

Post by Xellos » Wed Dec 19, 2007 2:04 pm

kalein wrote:Мор, Ксел -

Искам среща навън с двама ви. Още тая вечер - може преди презентацията в Ефремов. Или Най-късно утре. От петък, та до Новата, ме няма - а нямам намерение да си оставям травмите и шутовете за догодина.

Не ми харесва тоя начин на администриране. И съм напълно сериозен за срещата на живо. Сега вие трябва да разберете, че всеки си носи последствията за постъпките. Абсолютно всеки.

Калин

П.П. Аз всъщност съм едно от най-страшните неща във форума ви, а и вън от него. Просто съм избрал да не го демонстрирам.

Все пак говориш в мое лице и със сивостнски админ, дет мое седна в кръчмата и със старлайтерите ;). Произвола в случая който виждаш не е точно така. Тва че в Ефремов ми е скука не значи че не следя нещата :) Иначе си ми симпатичен нема се дърлям с теб и аз. Визирам: http://www.sivosten.com/forum/viewtopic ... 30&t=10650

Извинявай, може ли тва последното да го постна на Дилвиша да се посмее и той. За са нямам време да щъкам от работа, пък и не си човека дет мое ме измъкне от топлата ми стая туку така. Иначе те предупредих, че влизаш в ситуация в която темата няма да претърпи голямо развитие. Има сума теми в който може да се говори, ма по принцип обсъждането на някой на форума като идея не е културно, ако сам не се набутва. Уважихме началото на темата, от там нататък пак ставаше по схемата наши/ваши безмислено и леко унизително. Не се усещат хората сами, кво да правиш, все пак създадохме форума не за лични драми. За сега малко почивка а? Са Алекс никой не го гони :).
Last edited by Xellos on Wed Dec 19, 2007 2:23 pm, edited 2 times in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”