"Тъмните му материи I" - Златният компас

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Dec 10, 2007 4:24 pm

Мерси, БаЙа! Нищо против испанската инквизиция в частност, няма нужда да скачаш да си я защитаваш. :mrgreen: Просто търсех пододяща личност и период/сетинг и временно се бях спрял на Торкемада. Но не ме устройва особено storywise, така че ще ровя още много и Калвин изглежда като добро начало.

Не закачайте Спарки. Не му е леко. Макар че долното вече е леко прекалено:
"Златният Компас" с пирова победа в бокс-офиса
Author: Darth Sparhawk
Date: 09.12.2007

Филмът "Златният Компас", направен по романа на Филип Пулман "Северно Сияние" успя да оглави бокс-офис класацията в САЩ за изминалия уикенд. Екранизацията на "Ню Лайн" взе 26 милиона долара за първите си три дни, което бе достатъчно за да излезе начело. Според специалисти обаче този резултат, сравним с постижението на "Ерагон" от преди година и на "Беоулф" отпреди месец може да се окаже пагубен за филма, чиято направа е струвала над 200 милиона долара. Трябва също да се каже, че мечтата на Пулман да победи омразната му история "Хрониките на Нарния" засега не се увенчава с успех, тъй като "Лъвът, Вещицата и Дрешникът" имаха в първия си уикенд 65 милиона долара.
У нас "Златният Компас" излиза на 14 декември.
Цитирам горното и заради почти-провала на филма в Щатите, който би застрашил бъдещето на поредицата, ако не беше цивилизованият свят като контрапункт на концентрирания американски имбецилизъм.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Dec 10, 2007 4:36 pm

Хубаво си уцелил с Торкемада, този път. Каквото и да си говорим, описанието в книгата наподобява много повече католическата църква, отколкото която и да е протестанска деноминация (въпреки че наистина има далеч по-жестоки проявления, за това не споря). Дори и наименования като The Consistorial Court of Discipline доста директно препращат към Конгрегацията за защита на вярата.

Иначе се радвам, че поне нормалните хора са решили първо да гледат филма, пък тогава да си правят изводи, ама явно в Щатите почти не са останали такива ...
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Dec 10, 2007 5:01 pm

Само да кажа, че дотук ми дойде от ламерски изказвания за историята - и то при положение, че два пъти ви (по)казах с примери как "оригиналният" митец няма нищо общо с качествената завършена история на Геймън и Ейвъри.
Аз пък цитирам горното, само за да припомня на Шушури, че дори и той е способен да се засегне, когато "заритат" нещо което му е мило.
За Спарки, рано или късно, ще изнамеря това което му се пада - плътно зашита уста и счукани пръсти! :lol:
А относно Инквизицията, мисля че да коригирам грешна представа за нещо не е да я защитавам. Но разбира се не ми хрумва да споря с голям специалист като теб. Значи щом смяташ, че я защитавам - така е!!! :twisted:
И за съжаление Торкемада е далеч от твоите примери.
Живик, Торкемада е бил съветник и изповедник на Изабел. И също главен инквизитор. Принесъл е за изгонването на евреи и мюсюлмани от Испания, което е продължило до към хиляда шестотин и якоя година. Но той все още се е занимавал главно с горене на "литература", не толкова на хора. Т.е. - той е първият главен инквизитор на Испания. И е отговорен за около 2000 изгорени, от общо около 3.000.000 жертви на двете инквизиции, Испанската и Римската. :evil:
Екзекуции и проценти от населението:
Spoiler: show
País/ Ejecuciones (por cada mil)/ Habitantes c. 1600
Portugal / 7 (0,0007) / 1.000.000
España/ 300 (0,037) / 8.100.000
Italia/ 1000? (0,076) / 13.100.000
Países Bajos/ 200 (0,133) / 1.500.000
Francia/ 4000? (0,200) / 20.000.000
Inglaterra y Escocia / 1500 (0,231)/ 6.500.000
Finlandia / 115 (0,238) / 350.000
Hungría / 800 (0,267) / 3.000.000
Belgica y Luxemburgo / 500 (0,384) / 1.300.000
Suecia/ 350 (0,437) / 800.000
Islandia / 22 (0,440)/ 50.000
Chequía y Slovaquia / 1000? (0,500) / 2.000.000
Austria / 1000? (0,500) / 2.000.000
Dinamarca y Noruega/ 1350 (1,391) / 970.000
Alemania / 25000(1,563) / 16.000.000
Polonia y Lituania / 10000?(2,941) / 3.400.000
Suiza / 4000 (4,000) / 1.000.000
Lichtenstein 300 (100,000) 3.000
Хайде погледнете Испания и я сравнете с държавите където се е подвизавала римската инквизиция! :?
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 12, 2007 4:34 pm

The Golden Compass pointed to $25.8 million on approximately 5,600 screens at 3,528 theaters, which was about average for a live action fantasy. The turnout was well below half that of The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe or The Lord of the Rings movies, and the picture was clearly gunning for that league with its reportedly $180 million plus production budget, high screen count and December release date. It was more on par with the less hyped Eragon and Bridge to Terabithia, albeit those pictures had much lower screen counts and more crowded release dates.

Since the phenomenal success of the Harry Potter and Lord of the Rings movies, fantasy has been one of the genre fads in Hollywood and Golden Compass suffered from the resulting glut. In its marketing, the picture looked indistinguishable from all the other fantasy movies and its story wasn't clear and hence was not relatable. Throwing a bunch of computer-generated antics and talking animals on the screen is not enough to garner a sizable audience. What's more, Harry Potter, Lord of the Rings and Narnia are the exceptions in the fantasy genre, which was known for its disappointments prior to their release. Those movies had high interest from the popularity of the books on which they were based, whereas the foundations of Golden Compass and other recent fantasies were not nearly as culturally substantial.
Повод за размисъл. (Не относно качествата на филма, разбира се - ше го видим вдругиден.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 12, 2007 11:36 pm

хехе, само заради панда ако имаше истинска бих отишъл. :oops:
http://kino.dir.bg/material.php?id=6295
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Dec 13, 2007 12:51 am

Мдааааа, ако беше истинска панда, можеше и да се замисли човек... :)

А така... уф... бе т'ва журналистите няма ли да се научат поне да преписват бе, като не могат да измислят нещо сами?! В самия край на статийката зад връзката на Ксел...
kino.dir.bg wrote:Дунавско-Кърпатска програма България на http://www.panda.org/bg/.
То бива да не знаеш, бива да не можеш, ма поне с преписване - или, във Века на Плодния прилеп, с копиране - можеше и да избегнат такива кърпачески глупости!
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 13, 2007 10:14 am

Xellos wrote:хехе, само заради панда ако имаше истинска бих отишъл. :oops:
http://kino.dir.bg/material.php?id=6295
Поне начинанието им е похвално. :yay: А иначе сигурно ще е някакъв човечец с костюм на панда и предполагам че основно дечица ще се снимат с него. :? Не че не можем и ние да си вредим, ама ще ме е малко срам. :oops:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 13, 2007 10:27 am

Е снимайте се с Жоро, ко толко? :dunno: :panda:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 13, 2007 10:57 am

Е снимали сме се с него. Той е оръфан и изхабен вече. :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 13, 2007 11:37 am

И употребен също. :wink:

Още един ден само остана до филма. :yo:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Dec 13, 2007 3:59 pm

Жоро е... панда? :idea:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 13, 2007 4:14 pm

Да. Една от най-добре пазените тайни в историята.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Dec 13, 2007 5:01 pm

За пореден път само спам в тази тема... що ли се изненадвам.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Dec 13, 2007 5:07 pm

И то филма още не е излязъл. Виж утре ще стане страшно тука. :mrgreen: Но поне ще има повече смисъл в постовете. :lol: Пък и какво му е лошото да си чешат езиците хората? :shock:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Dec 13, 2007 5:11 pm

Лошото е, че виждайки нов пост в темата за интересуващия ме филм, аз я отварям, очаквайки да прочета нещо за интересуващия ме филм. Би било бонус, ако е нещо интересно, нали, ама не придирям чак толкова. Вместо това последните десетина пъти, когато съм отваряла темата, съм попадала само на безсмислен спам, който - внимание, тук е поантата - не само ме дразни, но и ми губи времето. И интересното е, че никой не го модерира, което е показателно за състоянието на кинофорума като цяло.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.