[Искам помощ]Генератори на лица (Фотороботи)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Daggerstab
Arcanist

[Искам помощ]Генератори на лица (Фотороботи)

Post by Daggerstab » Fri Jun 04, 2004 8:19 pm

Опитите да обясниш на илюстратора как точно изглежда главния ти герой, за да му "плесне" един хубав портрет на корицата, най-често са безплодни - ако не броим за "плод" загубеното време, потрошените нерви и обтегнатите впоследствие отношения.
Е, не съм мастит автор, че да знам това, но предполагам че си е точно така ;-) Особено предвид опита, натрупан със сестра ми, която може да рисува горе-долу добре, и многократно съм я карал "да ми нарисува" разни нещица. Разбира се, мога да и дам да прочете нещата, които съм написал, и да се води по тях, както си е нормалният процес на илюстриране, но въображението при интерпретацията подвежда, а и при всеки е индивидуално. Май накрая ще се наложи да пиша отделни сухи описания нарочно за целта.
За съжаление, наистина просто няма начин да накараш някого да нарисува нещо "точно" както и ти го виждаш - не само защото няма как да му предадеш по телепатия образа, просто дори и ти самият имаш смътна представа за това, което искаш, и най-конкретното нещо което ти идва наум е "Не е това". Какво остава?

Отдавна си бях спомнил, че в полицията има художници, чиято работа е да рисуват лицата на хора по мъгляви описания - и че дори има софтуер, който ти позволява чрез избор на черти да си съставиш собствено лице. Бях попаднал на ревю за подобна програма в едно списание, но за съжаление беше отдавна и не си спомням името :-(. Така че - моля, ако някой знае името на хубава подобна програма (за създаване на лица, а не за модификация на черти по снимка!), или адрес на сайт - да пише. За себе си оставям задължението да се поровя по пиратските сървъри.

А иначе темата си е интересна и за дискусия. Как се разбирате с илюстраторите? ;-)

П.С. Не приемам "потърси в Гугъл" за отговор. Щом съм допрял до тук, значи в момента го правя. :|
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Jun 05, 2004 8:14 am

Програмата се казва CRIMNET
едит: ма надали може да направи извънземно, трол робот или нещо такова.~
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Jun 05, 2004 12:58 pm

Хъм, Дризт, единствената програма с това име, която намерих, служи за "face recognition" по снимка (включително и фотороботска). Не ми трябваше чак толкова полицейски софтуер ;-) :lol:

Едит - ето какво намерих в ZDNet:
Digital Physiognomy 1.2
People Putty 1.1 (Хм, малко странно име ;-))
FaceFilter Studio 1.0
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Jun 05, 2004 8:08 pm

Едно наистина хубаво нещо, на което се натъкнах вчера - флаш базиран онлайн редактор. Основава се на редактиране и компилиране на черти от снимките, които се съдържат в базата данни на сайта - ако искате, можете да вкарате своята за обогатяване на материала ;-)
Както и да е, това е Morphases editor. Имате възможност да сейвнете творението си, в замяна на което получавате Generator ID, с който можете да го разгледате/редактирате по-късно.

Ето примери:
http://www.morphases.com/editor/viewer. ... 2:4B46DE3C
http://www.morphases.com/editor/viewer. ... 3:5FB74FF9
Ъ-ъ-ъ, и двете май не са пример за майсторство... (За протокола - не съм ги правил аз ;-))
Дагърстаб. Точка.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sat Jun 12, 2004 2:12 pm

Нямах какво да правя и сътворих това:
http://www.morphases.com/editor/viewer. ... 9:CDEC221C
Дагърстаб. Точка.