Аз само един въпрос имам - новата final cut версия различава ли се по нещо от онзи director's cut, който се появи преди около десетина години (и в момента е основната версия, която се разпространява на DVD)? Защото ако има само една-две добавени сцени, не виждам смисъл само заради това да си заслужава човек да си купува специалното издание. Разбира се, ако екстрите са добри, това би увеличило стойността на пакета, но по това, което виждам, ми изглежда само за някакви отчаяно фанатични почитатели.
Ще извиняват всички, които може да се почувстват засегнати, но обявяването на поредното "уникално" и "колекционерско" издание, с натъпкани различни версии, повече от които отдавна не са актуални, е просто маркетингов трик, поощряващ ненужното консуматорство. За мен подобно издание си струва само ако има наистина интересен допълнителен материал, или качествено нова версия на филма, която променя цялостното усещане от него.
Мога да дам и пример: изданието на епизод 4-6 от Звездни войни не предлагаше качествено различен вариант на ремастерираните версии на филмите, но предлагаше един много интересен документален филм за създаването на трилогията, с много любопитни материали и т.н., което прави изданието ценно. Да не говорим, че удължената версия на "Властелинът на пръстените", с тоновете допълнителни (и много интересни) материали би трябвало да служи за еталон какво означава колекционерско издание.
This signature is not yet rated