Панаир на книгата и представяне на "Аргус"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Kanidrya
Smallfolk

Post by Kanidrya » Fri Dec 07, 2007 9:50 pm

Ами от сайта им е 20 а миналата година и на панаира беше 20 ама за сегашния никой незнае...

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Dec 07, 2007 10:30 pm

Май наистина беше 10%, но ако имаш намерение да купуваш повечко, не е проблем да се договориш поне за 20%. На този панаир четирима човека си купихме "Децата на Хурин" и естествено ни ги дадоха с 20% намаление - още 70 стотинки, за да закръглим, само че след кратки преговори.

По-миналия път трябваше да купувам първите 5 Малазана и попаднах на издателя. Даде ми ги за 50 лв и ми метна един екшън-трилър за петак. Така че специално Бард са доста гъвкави откъм намаления, макар че е парадоксално на сайта да е по-евтино от панаира, след като доставката над не особено голяма сума така или иначе ти излиза безплатно.

Моят съвет е да поразгледаш промоциите на сайта и в каталозите и да се възползваш от тях ако съвпадат с това което търсиш. С една подобна врътка успях да си взема "Космос" на Сейгън за 25 лв.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Sat Dec 08, 2007 9:14 am

Всъщност в сайта на Бард в момента отстъпката е 30% :roll:, до края на декември. Но ценовата политика по нашите географски ширини винаги е малко неадекватна, така че нищо ново.

Едит: Хм, отново е 20%, но преди няколко дни имаше картинка със следния текст:
На картинката е уловен моментът как Дядо Коледа лично променя минималната отстъпка на 30% до края на Коледните празници:)
- Има го кеширано в google, не съм се заблудил :)

В момента обаче фигурира следното съобщение:
Все по-натрапчиви стават слуховете, че след миналогодошен неприятен инцидент с комин Дядо Коледа е решил да отсвири задълженията си по Коледа...
Несериозна работа.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 08, 2007 10:12 am

И на мен ми направи абсурдно впечатление, че на сайта отстъпката е поне 25 (а наистина се твърдеше, че даже 30) %, докато на панаира - 10. Това е доста безобразно.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Dec 08, 2007 10:25 am

От БАРД далаверата е да пазаруваш следобяд в неделя (последния ден на панаира). Тогава можеш да се договориш и за отстъпка от сорта на 30-40%. Просто не им се хамалят книгите наобратно. Правил съм го вече два пъти и определено става врътката. :wink: Е трябва да се престориш на беден студент и тн, ама не е проблем. :mrgreen:

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sat Dec 08, 2007 6:53 pm

Veni, vidi ужасната организация, vici.

Добре се запасих за зимната ваканция, поогледах чудесиите на модерното печатарско изкуство, впечатлих се... НО организацията и разпределението на щандовете са под всякаква критика. Не знам как може да се очаква какъвто и да било приход от събитие, предвидено за хиляди хора, когато мястото, където се провежда, е в подобно състояние. Няма да изпадам в битовизъм и да изреждам възраженията си по състоянието на лавки, тоалетни чинии, радиоактивни емисии и кошчета за боклук, просто казвам, че НДК не е място, което предразполага към приятно прекарване. Това не се отнася единствено за Панаира на книгата, ами за всички концерти, изложби, семинари и панаири, които се организират там. Отвратителна сграда и на проект, и на реализация, и на поддръжка, и на всичко. Само будката за сокчета на първия етаж ми върна малко вяра в живота.

Между другото, очите ли ме излъгаха, или видях Роланд зад щанда на "Вузев"?

Goa
Commoner

Post by Goa » Sun Dec 09, 2007 9:39 am

Не са те излъгали очите, а аз пък от няколко панаира насам не съм бил толкова доволен :). 17 книги си взех, от тях половината - български фантастики, от които поне половината ще ми харесат :))).

Отстъпките на панаира винаги са били от 0 до 20%, защото им искат много високи наеми от НДК и не могат да си ги избият. В тоя смисъл пазаруването оттам има само няколко добри страни - ако нямаш време да ходиш на борсата или не ти се занимава да поръчваш онлайн, ако искаш накуп да се запознаеш очи в очи с търсените книги, ако откриеш нещо, което не си открил на борсата, ако някоя книга ти я дадат с по-голяма отстъпка, ако мернеш нещо, за което не си знаел, ако парите не са ти проблем, ако си с кола - тогава е добре да пазаруваш от панаира. Иначе борсата си е най-доброто място. Специално за Бард - често правят по-големи отстъпки, не само в последния ден. Шефът например го прави, ако те познава и е в настроение :). Пък и да не те познава :). Той често се задържа зад щанда.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Sun Dec 09, 2007 10:25 am

Абе, по-скоро е видял Трип, ама те и без това са аватари на една и съща единосъщност... :P

И аз подкрепям за Панаира - този ще го напусна с цели три купени книги, като се има предвид, че на година купувам макс. 30 от родните издатели...

Но все пак ранните дати прецакаха доста издателства - "Аргус" ще пуснат първия сборник с разкази на Наско Славов (който Наско превари Zlat Thorn в нашия конкурс миналата година, но тая година не можа - честито и тука, Thorn!) час след две седмици, а "Ваяния" - чак на януари. Така че - гледайте да си оставите някой и друг непохарчен лев за подаръци.

(Ами нашият алманах Фантаstika? :D)
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Goa
Commoner

Post by Goa » Sun Dec 09, 2007 11:40 am

И романите на Янчо Чолаков и Жоро Малинов ще излязат съвсем скоро, както и сборникът "Секси хоризонти", както и още няколко книги :) Всички те пропуснаха панаира заради ранното му провеждане, но нищо, за следващия вече ще са разпродадени 8-)
А алманахът ще излезе не по-рано от януари, нали така се знае последно :). Абе важното е да излезе.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Dec 09, 2007 11:45 am

kalein wrote:Абе, по-скоро е видял Трип...
Трип и аз го видях на живо, даже се изръсих 12 кинта за Пратчет-календарче - ей големи кожодери са това Вузевци :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 09, 2007 12:30 pm

Lubimetz13 wrote:Между другото, очите ли ме излъгаха, или видях Роланд зад щанда на "Вузев"?
Ако си ходил в сряса до обяд или вчера следобед, може и да си ме видял. Ма тва твойто започва да става somewhat less than cute...
And you can't dance with a devil on your back...

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Dec 09, 2007 5:16 pm

Ако си ходил в сряса до обяд или вчера следобед, може и да си ме видял. Ма тва твойто започва да става somewhat less than cute...
It's comments like this one that keep me going... :heart:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 09, 2007 5:55 pm

:ninja: :spank:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 10, 2007 11:28 am

Lubimetz13 wrote:
It's comments like this one that keep me going... :heart:
Is it? :shock: Seems like a miserable and squalid life to me then... :cry: :cry: :cry:
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Dec 10, 2007 1:21 pm

За пръв път на панаир си купувам само една книжка. :shock:

Бтв отстъпката на сайта на БАРД пак е 30%. Така че всички купували от тях на панаира може да се чуствате преебани. :evil: