Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Nov 27, 2007 10:44 am

Ми май е било за повече време. Но каза човекът, че ще го върнат на стария маршрут.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 27, 2007 11:06 am

Да им имам и тактиката ей. Тва адският транспорт нема оправия.

Аре пак енергото
http://dnes.dir.bg/2007/11/27/news2378595.html
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 27, 2007 1:01 pm

А, то в нЕкои софийски квартали това с отчитането на три, четири, че понякога и шест месеца си се случва отдавна :) Дали няма достатъчно инкасатори, дали ги мррррррзи да обикалят редовно, дали ги мррррррзи да обикалят в дните, в които хората са си вкъщи, не знам... макар че, не, това последното не ще да е фактор, защото ние още преди петнайсетина години сме оставили ключ на една съседка, която си е вкъщи по цял ден, и все пак от време ни излизат с репликата "ми търсихме ви два пъти, не можахме да влезем, какво да правим сега"... Свиква се в един момент :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Nov 29, 2007 9:09 am

Нищят учителската стачка за дискриминация
28 ноември 2007 / News.dir.bg
Комисията за защита от дискриминация е образувала преписка по казуса дали с учителската стачка родители и ученици са подложени на пряка дискриминация.
Сигналът е внесен от група родители от София, които смятат, че с учителската стачка са нарушени правата им по признак образование, обществено положение и имуществено състояние. Това съобщи пред журналисти в Смолян комисар Зора Генчева от Комисията по защита от дискриминация, предаде БТА.
Оплакалите се от дискриминация шестима родители смятат, че с прекъсването на учебните занимания по време на стачката има “неблагоприятно третиране на деца, посещаващи държавни и общински учебни заведения, детски градини и училища“. Според Зора Генчева родителите вероятно визират неравнопоставено положение между учениците, посещаващи държавни и частни училища.
В жалбата на родителите се настоява да се наложат глоби и санкции на ръководството на стачкуващите синдикални организации. Сред аргументите на сезиралите комисията родители се посочва, че по време на стачните преговори са поставени нереализуеми за кратък срок искания, в резултат на което диалогът между управляващите и стачкуващите не е бил от позицията на добра воля и конструктивност, обясни комисар Генчева. Родителите твърдят, че децата са били лишени от правото на свободен избор на училище, а действията на учителските синдикати са поставили в неравностойно положение децата, които са избрали безплатно образование в държавните и общински училища.
Предстои антидискриманационната комисия да разгледа казуса, след което ще се произнесе дали учениците от държавните и общински училища са били дискриминирани със стачката.
В комисията се разглежда в момента и оплакване за сексуален тормоз в полицейско управление в Северна България. Според комисар Генчева преписката е образувана след жалба от служителка в РПУ, оплакала се от поведението на прекия си началник.
Гррррррррррр!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 29, 2007 9:34 am

Добре са се сетили, само че бъркат кого точно да съдят. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Nov 29, 2007 9:25 pm

Хе, стана ми интересно с нашия "Сървайвър 2".
Старото куче Лъчо, дето ги избута до финала, чудя се ся като иде на острова, дали ще им набие табаните на всички и да стане пръв?
Но не, всичко е сценирано, в ход с времето.
Жоро жиголото ще вземе паретата.
Поуката е ясна: Е.и, за да оцелееш :?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Nov 30, 2007 6:03 pm

US-издание: В България има ”имотна пирамида”
30 ноември 2007 / News.dir.bg
"Цените на недвижимите имоти в България са силно раздути и скоро ще спаднат рязко.
Това, което става в момента в България е "имотна пирамида", която ще доведе до много болезнени последици за хората, вложили пари в няколко имота в София или по Черноморското крайбрежие". Това се казва в анализ на американското списание за пазарни проучвания Howe Street за състоянието на българския пазар за недвижими имоти, предаде БГНЕС.
В анализа на изданието се казва, че "кредитната и ипотечна криза, започнала в САЩ ще достигне и до Източна Европа и по-специално в България".
"Има два сериозни показателя за образуването на "имотен балон". Първият е съотношението между наема и цената на жилището, а вторият е съотношението между цената на жилището и средния годишен доход в страната. Анализът показва, че и в двата случая цените на недвижимата собственост в България са силно раздути. Обикновено, съотношението на годишните приходи от наем към цената на жилището трябва да бъдат около 10%-12%, докато приходи под 6% означават силно надценяване и образуване на балон. В случая с България приходите от наеми са около 3-4%, което показва, че цените на имотите са силно преувеличени.
Вторият показател е за съотношението между цената и годишния доход и той трябва да бъде около 3:1. Това означава, че при среден доход за страната от 10 000 лева (всъщност според експерти средният годишен доход е около 8000 лв. - бел.ред.) средната цена на жилище трябва да бъде 30 000 лева", пише още в анализа. Според американското издание "в България цените на имотите са обикновено 7-9 пъти по-високи, което означава, че става въпрос за спекулативен балон".
"Анализаторите на българския пазар не признават факта за голямото спекулативно надуване на цените, защото нямат интерес от това", се заключава в публикацията.
Дано! Дано! Дано! Как ще ми хареса масова вълна от фалити в строителството и пресрочени ипотеки :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Nov 30, 2007 9:00 pm

И на мен, честно казано. Поне някакво отмъщение за застроеното черноморие да има.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Sat Dec 01, 2007 11:49 am

Айедее обратно един шопар на власт. Не че се учудвам вече, но пък виж пак почнаха да ми идват разни мисли за резачката на Марфи...
http://dnevnik.bg/show/?storyid=403155
Elves dig rocket launchers.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Dec 01, 2007 11:58 am

А, аз за т'ва съм писала: http://marfieta.wordpress.com/2007/11/15/blind-temida/
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Dec 01, 2007 10:25 pm

Две кебапчета крилати

Преди много, много години, когато баба ми била дете,
имало една песен, която всички обичали и пеели ето така:

Представи си, како Пено, живо пиле да умре,
после пак да се съвземе и да почне да кълве.
Кон излязъл на полето, глътнал въздух и умрял,
възкачил се на небето и какво ли там видял:
ангели крилати играят бейзбол,
черни дяволи рогати вихрят се във рокендрол.

Две кебапчета крилати христоматия четат,
скелет костите си клати и ги слуша как дрънчат,
три прасета заблудени возят се на беемве,
сто кокошки разярени гонят смотано теле...

Вържи магарето на завет под колоните на ЦУМ,
дали на тебе то прилича, ще си го кажеме наум...
По реката плуват глисти и си хрупат зеленчук,
кой каквото ще да мисли - песента ни е дотук!
Текст, представен като народна песен в учебник за 4 клас по музика :lol:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Dec 02, 2007 3:32 pm

http://dnes.dir.bg/2007/12/02/news2399240.html

Ех как добре ми стана на душата като го казаха това!
Ако и не се връщах от метро олекнал с 150 кинта ;)

sauron
Paragon

Post by sauron » Mon Dec 03, 2007 10:16 am

Майката на Димитър Желязков – Очите Станка Желязкова заяви, че семейството им се издържа от бизнеса на сина й в Несебър, където той има обществена пералня.
:lol: :lol: :lol:
ето и повече за по любознателните- http://dnes.dir.bg/2007/12/02/news2399388.html :violin:
Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Dec 03, 2007 10:21 am

sauron wrote:
Майката на Димитър Желязков – Очите Станка Желязкова заяви, че семейството им се издържа от бизнеса на сина й в Несебър, където той има обществена пералня.
ето и повече за по любознателните- http://dnes.dir.bg/2007/12/02/news2399388.html :violin:

Това с пералнята майтап ли е или жената си вярва? Щото прането на пари, нали...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Dec 03, 2007 4:37 pm

The Dragon wrote:
US-издание: В България има ”имотна пирамида”
30 ноември 2007 / News.dir.bg
"Цените на недвижимите имоти в България са силно раздути и скоро ще спаднат рязко.
Това, което става в момента в България е "имотна пирамида", която ще доведе до много болезнени последици за хората, вложили пари в няколко имота в София или по Черноморското крайбрежие". Това се казва в анализ на американското списание за пазарни проучвания Howe Street за състоянието на българския пазар за недвижими имоти, предаде БГНЕС.
В анализа на изданието се казва, че "кредитната и ипотечна криза, започнала в САЩ ще достигне и до Източна Европа и по-специално в България".
"Има два сериозни показателя за образуването на "имотен балон". Първият е съотношението между наема и цената на жилището, а вторият е съотношението между цената на жилището и средния годишен доход в страната. Анализът показва, че и в двата случая цените на недвижимата собственост в България са силно раздути. Обикновено, съотношението на годишните приходи от наем към цената на жилището трябва да бъдат около 10%-12%, докато приходи под 6% означават силно надценяване и образуване на балон. В случая с България приходите от наеми са около 3-4%, което показва, че цените на имотите са силно преувеличени.
Вторият показател е за съотношението между цената и годишния доход и той трябва да бъде около 3:1. Това означава, че при среден доход за страната от 10 000 лева (всъщност според експерти средният годишен доход е около 8000 лв. - бел.ред.) средната цена на жилище трябва да бъде 30 000 лева", пише още в анализа. Според американското издание "в България цените на имотите са обикновено 7-9 пъти по-високи, което означава, че става въпрос за спекулативен балон".
"Анализаторите на българския пазар не признават факта за голямото спекулативно надуване на цените, защото нямат интерес от това", се заключава в публикацията.
Дано! Дано! Дано! Как ще ми хареса масова вълна от фалити в строителството и пресрочени ипотеки :)
И аз подписвам веднага. Но макар и никак да не искам да ви разочаровам с Гибли, по-добре да изчакате седнали. :? Недвижимият мехур (така си му викаме тук) в Испания, вместо да се навие най-после да се пукне, набъбва!! Но от години ни обясняват, че му оставало много малко. Ей сега, веднага, ще се оправи всичко!!! :evil:
Дори вече си имаме официална организация - V de Vivienda (мда идеята е точно от Вендета-та на Мур)!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!