Билярд

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

Post Reply
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Nov 13, 2007 4:38 pm

Стар хитрец е Шайхирито. :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Nov 13, 2007 4:54 pm

Е нали се сещате, че ше делим цената на две, а не на три тогава. :) Хитрец, но принципен.

Аре, чакам ви точно в шест и половина. Сега ше подосаждам на Коруин и Ксел, за да оформим отборите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Nov 13, 2007 5:20 pm

Не щат, работа имали. :)

Ми тогава тъндър да програмира некъв принцип за въртене довечера. :? Но най-добре си е по отбори (твърди): Кселошайх, Ромоморв, Коралана и т.н.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Nov 13, 2007 5:21 pm

По отбори е по-яко. Ама днешното мероприятие така или иначе беше малко импровизирано. :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 13, 2007 9:43 pm

Бате не можа ли по-тъпи отборни имена да измислиш :mrgreen:

Вторниците не ме търсете за нищо по принцип щот са лудница винаги в офиса.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Nov 14, 2007 12:39 am

Xellos wrote:Бате не можа ли по-тъпи отборни имена да измислиш :mrgreen:
Е, може и Шайксел, Морвором, Аланкор и Тъндел. :idea: Важното е да е ясно кой участва.

Задобряваме все повече, така че който ше се включва, да го прави овреме. 8-) Айде, куесчънвайте авторитета! :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Nov 14, 2007 10:15 am

Най-добре е да се разберем по какви правила да играем по принцип. Че така настъпва малък хаос. Без обявяване според е прекалено застъпен елемента на късмета (не че не се възползвъх от него вчера ама е тъпо) и ако има фал би трябвало да си слагаш топката където искаш на масата и да играеш за която искаш топка, а не да караш два пъти. Поне така съм го играл досега. И е доста по трудно според мен. :mrgreen:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 14, 2007 10:18 am

Ми аз пък съм го играла без каквито и да е наказателни удари след фал...
А и според мен това със слагането на топката където и да е е малко прекалено гювеч заради грешка.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Nov 14, 2007 10:21 am

Точно заради това трябва да се внимава да не се правят грешки. И понякога просто играеш сейф без да се опитваш да вкараш само за да не направиш фал. :wink:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 14, 2007 10:24 am

Ся, идеята е, че твоите правила са по-приложими към умели играчи или ако искаш да забавиш играта. Обаче ако все едно проклетите топки не влизат, а трябва да избягваш и рискови удари като дявол тамян... но вие си знаете, де.
I don't wanna die

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Nov 14, 2007 10:34 am

О не си мисли че аз съм добър. Напротив, просто без обявяване понякога се вкрват някакви невъзможни топки и ролята на късмета е огромна. :lol: Не че пак не е забавно. Аз по принцип съм съгласен по всякакви правила да играя. Само дето вчера Тъндър и Шайхири се разправяха 10-15 минути как точно да играем. И ми хрумна да се опитаме тук в форума да ги уточним правилата, за да избегнем пак такива обяснения. :wink:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2007 10:39 am

Аз както съм го играл - фал е, ако удариш топка на противника или черната (8мцата) директно с бялата топка (ако я удариш с твоя, не е фал), като резултатът от това е, че той изпълнява удар (вариант 1 - от чертата, вариант 2 - откъдето си иска в едната половина, вариант 3 - откъдето си иска). Принципно съм го играл и с обявяване (неуспех => фал), и с необявяване, но ми се струва, че с необявяване е значително по-готина играта за леймъри като мен, иначе става някакво досадно. Но пък може така да им е скучно на про-тата... Обявява се задълже само за последната (черната топка).
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 14, 2007 10:43 am

А, с обявяване дори не бих пробвала да го играя. А фал е и като вкараш бялата топка или удариш с нея първо противникова. А за черната не точно се обявява, просто има само един джоб, в който трябва да я вкараш.
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 14, 2007 10:45 am

Ами и така може да, и така съм го играл (с черната). Да, фал е и като вкараш бялата, а това за противниковата го казах ;)
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 14, 2007 10:54 am

Да де, бях видяла само това за осмицата :oops:
I don't wanna die