Джонатан Стрейндж и Мистър Норел - Сузана Кларк
О-о-о, и при мен беше точно така. Всъщност, до възкресяването. Наложи ми се и да оставя книгата по едно време, защото влязох в сесия, но последната седмица с огромно удоволствие посветих изцяло на нея. Тази книга е страхотна! Думите на Нийл Геймън и на "Тайм" на задната корица хич не са преувеличение.BaYa wrote:Аз си признавам, че за мен първите 100 страници бяха мааалко "провлачени".
Moridin, аз също се опасявах от това, но на въпросите ми се отговори. Е, може би останаха едни 10% за другата книга.

Много ми харесаха героите в книгата. Може би главните женски персонажи бяха малко прекалено еднотипни и съвършени за вкуса ми, но останалите компенсираха. Особено ми харесаха Винкулус и Стивън Блек, както и джентълменът с коса като глухарче. Мистър Норел е много добре изграден образ, особено ми хареса развръзката между него и Стрейндж (няма да ви спойлвам каква е).
Магията е страхотна. Феерия и обитателите й, магиите им - всичко е измислено и описано по прекрасен начин. Някои от военните магии на Стрейндж са ме карали да се хиля дълго, разбирайте разместванките.

Мога да продължавам така с часове. Я по-добре да спра, преди съвсем да съм ви досадила.

Земята ни е твърде плитка,
сякаш на небето издълбана
и трепери като водна капка,
Кралят Гарван когато минава.
Моят блог
Моят блог
- Moridin
- Global Moderator
И аз я прочетох, най-сетне 
Само че краят много ме натъжи и първо ще изчета темата, после ще пиша, ако още имам желание..
for assurance - наистина е страхотна книга.
п.п. Абе тука имаше по-интересни коментари предния път, в смисъл свързани със сюжета и героите. Да не са в друга тема?

Само че краят много ме натъжи и първо ще изчета темата, после ще пиша, ако още имам желание..
for assurance - наистина е страхотна книга.
п.п. Абе тука имаше по-интересни коментари предния път, в смисъл свързани със сюжета и героите. Да не са в друга тема?
This is it. Ground zero.
Натъжил те е?! Но защо? Заради временната раздяла на Стрейндж и Арабела ли? И черната магия? Ще я махнат, бас хващам, тия двамата не си поплюват.
Ох, иска ми се Сузана Кларк да напише по-скоро продължението.
Moridin, ако искаш дискусия за коментарите и сюжетите, мога дап иша за това в тая тема по три пъти на ден, адски запален фен съм на книгата.

Moridin, ако искаш дискусия за коментарите и сюжетите, мога дап иша за това в тая тема по три пъти на ден, адски запален фен съм на книгата.

Земята ни е твърде плитка,
Моят блог
Моят блог
- Moridin
- Global Moderator
Ух, ами.. 
Да, натъжи ме, защото Стрейндж, поне според мен, се държа твърде неадекватно с Арабела.
Изобщо неговият образ наистина беше един от най-силно развитите - от степен на хипер симпатичен, през чалнат и леконеадекватен, до почти антипатичен.
Повечето ми въпроси се отговориха
С изключение на мотивите на Джон Ъскглас и не, не съм съгласен, че не можеше поне малко да ги загатнат в тази книга, а трябва да е бог знае кога (ако изобщо). Дори не стана ясно защо е напуснал Англия за бога!
Най-големият ми проблем май е, че
А магическото усещане е толкова истинско, толкова разнообразно, гениално въображение откъм този момент
Просто искам повече от Ъскглас!

Да, натъжи ме, защото Стрейндж, поне според мен, се държа твърде неадекватно с Арабела.
Изобщо неговият образ наистина беше един от най-силно развитите - от степен на хипер симпатичен, през чалнат и леконеадекватен, до почти антипатичен.
Повечето ми въпроси се отговориха

Най-големият ми проблем май е, че
- Spoiler: show
А магическото усещане е толкова истинско, толкова разнообразно, гениално въображение откъм този момент

Просто искам повече от Ъскглас!
This is it. Ground zero.
- Moridin
- Global Moderator
- Spoiler: show
This is it. Ground zero.