Играно напоследък
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Искрено бе забавляваш с http://www.xfire.com/- със сигурност това е най-авторитетния сайт.Трябва да изпратим предложение за световните кибер игри - объркали са се хората-трябва по най бързия начин да се ориентират и поставят Call of Duty 2 за основна дисциплина.
За съжаление съм играл мулти на двойката- впечатлението ми е че повтаряше схемата от Assault режима на първия Ънриъл Т.До голяма степен си прилича и с мултито на Wolfenstein без баланса и добрите карти на споменатите две игри.
За Battlefieldite специално съм почнал още от първата част,няколко мода ,Виетнам и двойката.Системата на всичките споменати е една и съща -завземане на точки по картата и охраната им -всичко това го има и в Quake Wars-a и в Headquarters и Search and Destroy режимите на Call of Duty II.
Представата как някой взема обща концепция която има в маса игри и затова е плагиат е смешна.Все едно да кажеш че NFS са откраднали от Flatout.Единственото общо между COD4 и QW е че имат обща концепция.
П.С.
Превъртях COD4 сингъла-минава се за около 5 часа.Мнението ми за играта падна доста.
За съжаление съм играл мулти на двойката- впечатлението ми е че повтаряше схемата от Assault режима на първия Ънриъл Т.До голяма степен си прилича и с мултито на Wolfenstein без баланса и добрите карти на споменатите две игри.
За Battlefieldite специално съм почнал още от първата част,няколко мода ,Виетнам и двойката.Системата на всичките споменати е една и съща -завземане на точки по картата и охраната им -всичко това го има и в Quake Wars-a и в Headquarters и Search and Destroy режимите на Call of Duty II.
Представата как някой взема обща концепция която има в маса игри и затова е плагиат е смешна.Все едно да кажеш че NFS са откраднали от Flatout.Единственото общо между COD4 и QW е че имат обща концепция.
П.С.
Превъртях COD4 сингъла-минава се за около 5 часа.Мнението ми за играта падна доста.
RRS:
Това за конспирациите мисля, че беше доста явно, че не се отнасяше за теб.
Чел съм статията на Freeman. Който, гарантирам ти, определено не е пипнал мултито на играта, а тя получаваше високи оценки до голяма степен заради него. Специално сингълите на CoD 2 и 3 аз лично ги презирам.
Иначе за статистиките - в момента Call of Duty и Call of Duty 2 са съответно на 8-мо и 9-то място пред Quake 3: Arena и малко след Unreal Tournament 2004. Освен това 1. GameSpy определено не е единственото място, където се играят PC мултиплейър екшъни и 2. това че CoD-тата не са номер едно в PC мулти сцената по никакъв начин не променя факта, че CoD 2 и CoD 3 са изключително популярни на Xbox Live и съвсем определено не са само "сингъл ориентирани". Специално конзолния ексклузив CoD 3 беше предимно мултиплейър ориентиран и сингъла беше там само за присъствието.
Иначе аз с ръка на сърцето си признавам, че не съм пипвал мултито на тези игри, но имам предостатъчно добра представа за какво става въпрос, кое кога е излизало, каква информация е била налична и т.н., защото малко или много ми влиза в работата. И определено мога да разпозная булшит, когато го видя.
Това за конспирациите мисля, че беше доста явно, че не се отнасяше за теб.
Чел съм статията на Freeman. Който, гарантирам ти, определено не е пипнал мултито на играта, а тя получаваше високи оценки до голяма степен заради него. Специално сингълите на CoD 2 и 3 аз лично ги презирам.
Иначе за статистиките - в момента Call of Duty и Call of Duty 2 са съответно на 8-мо и 9-то място пред Quake 3: Arena и малко след Unreal Tournament 2004. Освен това 1. GameSpy определено не е единственото място, където се играят PC мултиплейър екшъни и 2. това че CoD-тата не са номер едно в PC мулти сцената по никакъв начин не променя факта, че CoD 2 и CoD 3 са изключително популярни на Xbox Live и съвсем определено не са само "сингъл ориентирани". Специално конзолния ексклузив CoD 3 беше предимно мултиплейър ориентиран и сингъла беше там само за присъствието.
Така и не ми даде някакво доказателство за валидността на конспирационната си теория.един въпрос и към двамата
Иначе аз с ръка на сърцето си признавам, че не съм пипвал мултито на тези игри, но имам предостатъчно добра представа за какво става въпрос, кое кога е излизало, каква информация е била налична и т.н., защото малко или много ми влиза в работата. И определено мога да разпозная булшит, когато го видя.
- RRSunknown
- Elder God
Al_Dim извинявай че съм си помислил че става дума за мене в мачалото на поста.Обърках се
Както и да е, мога да те питам само:кажи честно-според теб по-добри ли са Call of duty от Quake,Unreal,CS и Battlefield a?Да не забравяме и Halo.За мене COD са поредните ламерски игрици които средностатистичекият американец разпуцва в свободното време.Имаше една камара игри които така и не станаха известни като на пример C&C:renegade която имаше концепция като на Батъфилда със ролеви елемти и дори бази за защитаване.Тая игра никой не я играеше точно заради такива игри като COD.Играл съм много мултиплеър екшъни,ходил съм по турнири на Quake и знам за какво говоря.Пак повтярям че ако притежателите на Xbox имаха battlefield 2 например и можеха да я играят с необходимите аксесоари никой нямаше да погледне COD и тя щеше да си умре безславно.Тройката не съм я виждал-доверявам се че е доста по добра но не съм убеден че все пак може да се конкурира с изброените поредици.

Гледай сега, тук не говорим за това кое е добро и кое не е, а чисто и просто за солидни разминавания с фактите.
Но по въпроса ти - за мен Call of Duty серията е пълен шит и не съм попадал на свеж WWII шуутър от първия Medal of Honor и Return to Castle Wolfenstein насам. Специално за CoD 4 чувам много добри неща, а и не е WWII, така че съм навит да му дам шанс.
Иначе версия на Battlefield 2 за бокса има, ма не е нещо особено. Но ако ще те зарадва, мултито на CoD 3 потъна в сянката на Gears of War, така че има известна справедливост.
Но по въпроса ти - за мен Call of Duty серията е пълен шит и не съм попадал на свеж WWII шуутър от първия Medal of Honor и Return to Castle Wolfenstein насам. Специално за CoD 4 чувам много добри неща, а и не е WWII, така че съм навит да му дам шанс.
Иначе версия на Battlefield 2 за бокса има, ма не е нещо особено. Но ако ще те зарадва, мултито на CoD 3 потъна в сянката на Gears of War, така че има известна справедливост.

Дръпнах FM2008.
Няма особени разлики със старите версии, но:
1. Скина е мнооого по-мазен и изпипан.
2. Самата игра явно е бая оптимизирана и прави изчисленията доста по-бързо.
3. Постарали са се с инфото за по-малките отбори. Левски има поне 30на юноши. А и за разлика от предните версии разпределението на статистиките по играчите е супер по-реалистично...
Няма особени разлики със старите версии, но:
1. Скина е мнооого по-мазен и изпипан.
2. Самата игра явно е бая оптимизирана и прави изчисленията доста по-бързо.
3. Постарали са се с инфото за по-малките отбори. Левски има поне 30на юноши. А и за разлика от предните версии разпределението на статистиките по играчите е супер по-реалистично...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
@rss:
и изписа цял параграф с глупости, вместо да кажеш в прав текст, че не си играл qw и мултито на cod4?
@алдим:
не знам що си мислиш, че всяко крадене на идеи е конспирация. и cod4, и qw са игри издавани от активижън. техните продуценти не си говорят един с друг, или кво? в края на краищата всичко опира до кинти. xp бълвочът си е грайнд като всеки друг, грайндът се продава.
и изписа цял параграф с глупости, вместо да кажеш в прав текст, че не си играл qw и мултито на cod4?
@алдим:
не знам що си мислиш, че всяко крадене на идеи е конспирация. и cod4, и qw са игри издавани от активижън. техните продуценти не си говорят един с друг, или кво? в края на краищата всичко опира до кинти. xp бълвочът си е грайнд като всеки друг, грайндът се продава.
- RRSunknown
- Elder God
не виждам нищо лошо в краденето на идеи когато се прави кадърно-лошото.Обмяна на опит икрадене са съвсем различни понятия-крадене може да се нарече само ако са взели карти, оръжия, класове.Всичко останало е експлоатация на едни и същи идеи.Само като видиш темата на QW и без да съм играл COD multi ми става ясно че не е възможно да имат еднакъв мултиплеър-става дума за съвсем различни карти,оръжия и класове.
Но задължително CoD 4 трябва да е копирал от Quake wars, нали?Scourge wrote:@алдим:

Бтв няколко шуутъра с левълъп системи:
Rainbow Six: Vegas (UbiSoft), Halo 3 (Microsoft), Lost Planet (Capcom), Battlefield 2 (EA)
Да го кажем направо, в момента е трудно да намериш шуутър, който НЕ включва левълъп система.
Тук е мястото за малък флешбек:

Дай да линчуваме всяка игра с точки и/или Leaderboards. И като сме почнали - всяко мултиплейър RPG.
Че защо не и жестоката matchmaking система на Halo, която автоматично прави мачове между играчи със сходни умения и опит.
With which I rest my case... on the who copied from whom issue.Scourge wrote:мултиплейърът е взаимствал със шепи от куейк уорс

Което е лошо защото...?xp чекията не е нещо, с което да се похвали човек. единственото, което се създава с нея, е тълпи stat whores, независимо от играта.
Дай да линчуваме всяка игра с точки и/или Leaderboards. И като сме почнали - всяко мултиплейър RPG.
Че защо не и жестоката matchmaking система на Halo, която автоматично прави мачове между играчи със сходни умения и опит.
whateva. pointless argument.AlDim wrote:Тук е мястото за малък флешбек:With which I rest my case... on the who copied from whom issue.Scourge wrote:мултиплейърът е взаимствал със шепи от куейк уорс![]()
нищо не си разбрал, сигурно щото не си и играл тия игри.Което е лошо защото...?xp чекията не е нещо, с което да се похвали човек. единственото, което се създава с нея, е тълпи stat whores, независимо от играта.
stat whore е човек играещ заради точките и трупането на статистики, а не за отбора си. с което най-общо казано проваля играта на съотборниците си, като в по-добрия случай не допринася, а в по-лошия откровено пречи.
от ладър до ладър има разлика. xp системите обикновено дават xp за най-различни дейности несвързани с печеленето/губенето на играта и промотират всичко друго, но не и teamplay-a. и ако ти евентуално се кефиш на грайнд, то повечето хардкор компетитив играчи не се. за съжаление в наши дни те рядко имат думата, макар че има и изключения - например наскоро масив промениха начина на калкулиране на техния leaderboard за world in conflict, така че да се стимулира skill over time spent.
мултиплейър рпг-тата са леееко по-различна работа, но и там не е задължително да се залага на грайнд, за справка гилд уорс, въпреки че и то си има кусури.
Кои по-точно? Специално за Vegas и Halo 3 мога да ти кажа, че нищо не допринася толкова за отборния успех, колкото някой stats whore, който И знае как да играе. А и доста често трупането на тия stats зависи до голяма степен от отборната игра.нищо не си разбрал, сигурно щото не си и играл тия игри.
Докато в Gears проблемът покрай трупането на ачийвмънти идва основно от тендецията някои по-екстремни ентусиасти да "крадат" фрагове.
И къде слагаш добрия стар deathmatch?