Corwin wrote:2. Не казах, че това е единственият параметър по-който се определя дали ще се вземе човека, а отново:
В крайна сметка разбира се накрая всичко се взима под внимание - тестове, предишен опит, препоръки, характер, с каква тежест си нямам идея, не съм HR, но резултатите от теста за интелигентност определено се гледат.
Малко досадно е да се куотваш повече от веднъж.
Мда, и аз именно на това отговорих, че това го разбрах като изобщо да НЯМА конкретни тестове по специалността, или други начини да бъде направена пряка проверка на знания по специалността... ама както и да е де, хубу
Corwin wrote:3. Аз пък съм ходил на десетина интервюта общо и от тях седем са били с общ тест за интелигентност. Приятели също са ми разказвали за места където са ходили и са имали по-сложни или по-малко сложни такива тестове. Говоря от този опит.
Мммкей, ясно, значи, както вече казах, говорим от различен опит - и аз просто се опитвам да допълня картинката, така че хора извън специалността да не останат с впечатление, че навсякъде тестовете са само IQ тестове, защото това с "навсякъде" и "винаги" просто не е вярно
Добавено: А, мжу другото, според мен основната причина на много места да има тестове за интелигентност е съвсем проста - хубави тестове по специалността се правят ТРУДНО

А тестове за ентелегентност вече има готови

Поне на двете места, където съм участвал в правене на входни тестове, това си беше работа за между трима и петима души за кажи-речи цяла седмица.
Corwin wrote:4. Ицо, изразил съм се неправилно, съжалявам. Имам предвид липсата на други по-добри критерии за това колко бързо човек би се учил и би навлязъл в обстановката.
Мдам, с това вече казах, че съм съгласен - че и това има значение.
Corwin wrote:Ади от мен засега, че ще вземе ми се наложи да ходя да попълвам тестове за интелигентност, ако не поработя малко.
Уф пък и ти... трябваше ли да ми напомняш, че още имам дузини FIXME-та из разните му там модулчета...

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.