Менса

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Смятате ли, че високото IQ-то има значение?

Определящо е за качеството на живота
5
14%
Помага, но не дава гаранции
25
69%
Физическите параметри са далеч по-важни
1
3%
Нищо не може да промени Съдбата
5
14%

Total votes: 36

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Oct 31, 2007 4:19 pm

1. Куотнал съм един километричен пост. Посочи един по един кои са многото постове които се куотват. И причината е, че някой беше преревал или имаше в правилата, че не може човек да следи дългите теми ако не се куотва всичко.
2. Не казах, че това е единственият параметър по-който се определя дали ще се вземе човека, а отново:
В крайна сметка разбира се накрая всичко се взима под внимание - тестове, предишен опит, препоръки, характер, с каква тежест си нямам идея, не съм HR, но резултатите от теста за интелигентност определено се гледат.
Малко досадно е да се куотваш повече от веднъж.
3. Аз пък съм ходил на десетина интервюта общо и от тях седем са били с общ тест за интелигентност. Приятели също са ми разказвали за места където са ходили и са имали по-сложни или по-малко сложни такива тестове. Говоря от този опит.
4. Ицо, изразил съм се неправилно, съжалявам. Имам предвид липсата на други по-добри критерии за това колко бързо човек би се учил и би навлязъл в обстановката.

Ади от мен засега, че ще вземе ми се наложи да ходя да попълвам тестове за интелигентност, ако не поработя малко.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 31, 2007 4:26 pm

Chill ;D

Куотването, както казах, трябва да се прави, като се оставят първите два реда, сложи се многоточие и се оставят последните два.

Аз ли да ви уча на паджинейшън :mrgreen:

За другото - ок :)
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 31, 2007 4:27 pm

Corwin wrote:2. Не казах, че това е единственият параметър по-който се определя дали ще се вземе човека, а отново:
В крайна сметка разбира се накрая всичко се взима под внимание - тестове, предишен опит, препоръки, характер, с каква тежест си нямам идея, не съм HR, но резултатите от теста за интелигентност определено се гледат.
Малко досадно е да се куотваш повече от веднъж.
Мда, и аз именно на това отговорих, че това го разбрах като изобщо да НЯМА конкретни тестове по специалността, или други начини да бъде направена пряка проверка на знания по специалността... ама както и да е де, хубу :)
Corwin wrote:3. Аз пък съм ходил на десетина интервюта общо и от тях седем са били с общ тест за интелигентност. Приятели също са ми разказвали за места където са ходили и са имали по-сложни или по-малко сложни такива тестове. Говоря от този опит.
Мммкей, ясно, значи, както вече казах, говорим от различен опит - и аз просто се опитвам да допълня картинката, така че хора извън специалността да не останат с впечатление, че навсякъде тестовете са само IQ тестове, защото това с "навсякъде" и "винаги" просто не е вярно :)

Добавено: А, мжу другото, според мен основната причина на много места да има тестове за интелигентност е съвсем проста - хубави тестове по специалността се правят ТРУДНО :) А тестове за ентелегентност вече има готови :) Поне на двете места, където съм участвал в правене на входни тестове, това си беше работа за между трима и петима души за кажи-речи цяла седмица.
Corwin wrote:4. Ицо, изразил съм се неправилно, съжалявам. Имам предвид липсата на други по-добри критерии за това колко бързо човек би се учил и би навлязъл в обстановката.
Мдам, с това вече казах, че съм съгласен - че и това има значение.
Corwin wrote:Ади от мен засега, че ще вземе ми се наложи да ходя да попълвам тестове за интелигентност, ако не поработя малко.
Уф пък и ти... трябваше ли да ми напомняш, че още имам дузини FIXME-та из разните му там модулчета... :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 31, 2007 4:33 pm

Morwen wrote:Само се чудя кой е гласувал, че физиката има повече значение:)
Честно, не съм аз, Морв. :dunno: (Аз съм от малкото достатъчно наясно, за да гласуват с първото. Двамцата с бат Мор. 8-) ) Убедил съм се от личен опит, че и най-надареният физически и сексуално мъж получава много повече от живота чрез хладния си, безмилостен интелект (ако също е наличен). Отколкото чрез... ъ-ъ.

При жените, разбира се, е по-различно.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 31, 2007 5:14 pm

Да! Ние го получаваме чрез разтваряне на колената! :twisted: Понеже не знаем какво значи интелект. А безпощадно ни е само косуматорското разюздване в модни магазини! :twisted:
ще ни навра главата в миши гъз; само да те пипна Шайхири. :mrgreen:
Бележка: Интелекта трябва да го имаш, ефективно! Не само да парадираш. И имайки предвид, че интелекта основно е качеството което "гарантира живота" (оживяване на вида и т.н.), май ти липсва. Като гледам, само предизвикваш желание да ти светят маслото.
Last edited by BaYa on Wed Oct 31, 2007 5:18 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 31, 2007 5:18 pm

Вече изпусна възможността :mrgreen: Иначе разбирам възмущението ти.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Blade
Farmer

Post by Blade » Fri Nov 02, 2007 7:40 pm

shayhiri относно въпроса за това какво и колко получава от живота физически по-облагодетелствания индивид - зависи какво те кефи да получаваш :twisted: , в средния случай по-умния и пекан маняк ще се уреди по-добре, отколкото готЯния и празно-веещ хуя си плейбой...
And to the fire-ey'd maid of smoky war
All hot and bleeding we will offer them:
The mailed Mars shall on his altar sit,
Up to the ears in blood...
Shakespeare

kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Nov 07, 2007 5:37 pm

Стана ми интересно тук, та изрових един свой стар превод по темата - само че го слагам във Фантазия, да могат да го видят и други хора.

Ако искате да коментирате нещо - по-добре копи-пействайте конкретните пасажи тук; в оня форум няма възможност за безплатна регистрация.
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.