Beowulf

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 05, 2007 2:45 pm

Oк, да речем, че някой прием баса. Как точно ще докажем, че Беоулф е пълен крап, ако се окаже такъв, така че ти да признаеш, че си загубил? Щото и 300 беше крап, ама тва не му пречи да е сред най-печелившите филми за годината.
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 05, 2007 3:15 pm

shayhiri wrote:Сега като размислих, смятам, че филмът не само ще бъде

* най-реалистичната анимация евър, но и

* най-добрият анимационен филм (това включва не само зрелището, но и историята), както и

* един от най-добрите филми изобщо, а и все пак

* сериозен боксофис успех, макар и не в следствие на горните си качества.
Така е. Само четвъртото твърдение подлежи на фактологично потвърждение. Несъмнен боксофис успех за 100мил.бюджетен филм се броят 200мил. приходи общо в кината.

Първото твърдение може да бъде доказано чрез преобладаващото мнение на критици и зрители - както и обикновен здрав разум. :roll:

При третото и четвъртото, които включват историята, вече е най-трики. Макар че едно 80-90% на Доматите и 8+ на имдб биха били показателни - но аз съм първият, който ще изтъкне, че имдб оценките стават само за много обща ориентация. :roll:

Така че остава само да разчитаме на собствената си честност и обективност. Както моите, когато пръв отбелязах куцата наратология на 300. Не можеш да кажеш на черното бяло, нали?

П.П.: Безконтролната фрагментация и сбърканият комикс наратив, като стана въпрос за 300, все още донякъде ме безпокоят и по адрес на Беоулф. Но съм сигурен, че няма да са чак такъв проблем, а може и напълно да отсъстват (ин Геймън ай траст). Всичко друго обаче говори за качествено кино, много далеч от 300. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 05, 2007 4:17 pm

shayhiri wrote: Така е. Само четвъртото твърдение подлежи на фактологично потвърждение. Несъмнен боксофис успех за 100мил.бюджетен филм се броят 200мил. приходи общо в кината.
Прекрасно и много авторитетно. Също колкото и:
shayhiri wrote: *Тъй. Бюджетът на Стардъст е 70мил.
*Значи трябва да изкара близо 200 мил. общо на кино, за да има шанс да си доизбие парите впоследствие на ДВД, да излезе на печалба и да се счита за някакъв успех.
Явно и фактологичното потвърждение има свободни тълкования...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 05, 2007 4:27 pm

Зависи много и от маркетинговия бюджет и от ДВД потенциала. ОКс, сложи го 250мил., колкото си беше. Беоулф така или иначе ше ги надхвръли. А Стардъст си остана под 100мил. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Nov 06, 2007 10:47 am

shayhiri wrote:Зависи много и от маркетинговия бюджет и от ДВД потенциала. ОКс, сложи го 250мил., колкото си беше. Беоулф така или иначе ше ги надхвръли. А Стардъст си остана под 100мил. :wink:
За съжаление. Но това не прави филма провал май. Доколкото знам в милата ни родина примерно Стардъста се справи повече от добре. Тези 100 мил. който цитираш само от американските кина ли са или world-wide? :?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Nov 06, 2007 12:00 pm

Алекс, набий си в главундрата веднъж завинаги, че никой освен теб на този форум не се интересува от приходите на даден филм. Да не говорим, че точно те много често не са мерило за качество, а точно обратното.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Nov 06, 2007 8:00 pm

Разбира се. Забравяш Адриана, обаче. На мен ми е по-скоро хоби, но на нея си й е направо работа.

Валери, общите приходи са тва - в САЩ си остана около 35мил. Макар че все още обикаля по света и ще насъбере още. У нас наистина оправда очакванията ми - ще изкара към 200 000 и то без кой знае кви усилия и хватки.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Nov 07, 2007 9:58 am

В САЩ са ебаси и тъпаците. :evil: Да си гледат там филмите с Адам Сандлър и Бен Стилър. :twisted:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 07, 2007 10:00 am

Валери, хайде не обобщавай, и в България често се получава така.
I don't wanna die

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Nov 07, 2007 10:03 am

Знам просто се дразня. Поста ми е чисто емоционален и тъкмо мислех да го изтрия. :oops:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Nov 07, 2007 10:17 pm

OMG OMFG!! celi/samo 2 sedmici ostavat! can't f*kn wait!!!1! :shock: :cry:
Big Oscar Question: Is Beowulf in the running for Best Picture or Best Animated Feature?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Nov 07, 2007 11:02 pm

Watch 9 New Beowulf Clips!

http://www.movieweb.com/news/38/24238.php

Tons of f*kn spoilage!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Nov 08, 2007 9:49 am

Шайхири успокой се малко. :lol: Изглеждаш по надъхан отколкото за 300. :mrgreen:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 08, 2007 9:50 am

Форумни правила
2)... Писането на няколко последователни поста един под друг също не се толерира. Не че е забранено или ще се трие, ако е нарядко, но прави лошо впечатление. Моля, ако се сетите за нещо за добавяне, просто редактирайте постовете си, ако все още никой не им е отговорил.
I don't wanna die

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 08, 2007 1:17 pm

Абе Алекс, да питам нещо. Прави ли ти впечатление, че си съвсем сам в ентусиазма си тоя топик? :) Разбирам да беше като с 300, ама то... не е.
And you can't dance with a devil on your back...