Beowulf
Така е. Само четвъртото твърдение подлежи на фактологично потвърждение. Несъмнен боксофис успех за 100мил.бюджетен филм се броят 200мил. приходи общо в кината.shayhiri wrote:Сега като размислих, смятам, че филмът не само ще бъде
* най-реалистичната анимация евър, но и
* най-добрият анимационен филм (това включва не само зрелището, но и историята), както и
* един от най-добрите филми изобщо, а и все пак
* сериозен боксофис успех, макар и не в следствие на горните си качества.
Първото твърдение може да бъде доказано чрез преобладаващото мнение на критици и зрители - както и обикновен здрав разум.

При третото и четвъртото, които включват историята, вече е най-трики. Макар че едно 80-90% на Доматите и 8+ на имдб биха били показателни - но аз съм първият, който ще изтъкне, че имдб оценките стават само за много обща ориентация.

Така че остава само да разчитаме на собствената си честност и обективност. Както моите, когато пръв отбелязах куцата наратология на 300. Не можеш да кажеш на черното бяло, нали?
П.П.: Безконтролната фрагментация и сбърканият комикс наратив, като стана въпрос за 300, все още донякъде ме безпокоят и по адрес на Беоулф. Но съм сигурен, че няма да са чак такъв проблем, а може и напълно да отсъстват (ин Геймън ай траст). Всичко друго обаче говори за качествено кино, много далеч от 300.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Прекрасно и много авторитетно. Също колкото и:shayhiri wrote: Така е. Само четвъртото твърдение подлежи на фактологично потвърждение. Несъмнен боксофис успех за 100мил.бюджетен филм се броят 200мил. приходи общо в кината.
Явно и фактологичното потвърждение има свободни тълкования...shayhiri wrote: *Тъй. Бюджетът на Стардъст е 70мил.
*Значи трябва да изкара близо 200 мил. общо на кино, за да има шанс да си доизбие парите впоследствие на ДВД, да излезе на печалба и да се счита за някакъв успех.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Зависи много и от маркетинговия бюджет и от ДВД потенциала. ОКс, сложи го 250мил., колкото си беше. Беоулф така или иначе ше ги надхвръли. А Стардъст си остана под 100мил. 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
За съжаление. Но това не прави филма провал май. Доколкото знам в милата ни родина примерно Стардъста се справи повече от добре. Тези 100 мил. който цитираш само от американските кина ли са или world-wide?shayhiri wrote:Зависи много и от маркетинговия бюджет и от ДВД потенциала. ОКс, сложи го 250мил., колкото си беше. Беоулф така или иначе ше ги надхвръли. А Стардъст си остана под 100мил.

Разбира се. Забравяш Адриана, обаче. На мен ми е по-скоро хоби, но на нея си й е направо работа.
Валери, общите приходи са тва - в САЩ си остана около 35мил. Макар че все още обикаля по света и ще насъбере още. У нас наистина оправда очакванията ми - ще изкара към 200 000 и то без кой знае кви усилия и хватки.
Валери, общите приходи са тва - в САЩ си остана около 35мил. Макар че все още обикаля по света и ще насъбере още. У нас наистина оправда очакванията ми - ще изкара към 200 000 и то без кой знае кви усилия и хватки.
OMG OMFG!! celi/samo 2 sedmici ostavat! can't f*kn wait!!!1!

Big Oscar Question: Is Beowulf in the running for Best Picture or Best Animated Feature?
Форумни правила
2)... Писането на няколко последователни поста един под друг също не се толерира. Не че е забранено или ще се трие, ако е нарядко, но прави лошо впечатление. Моля, ако се сетите за нещо за добавяне, просто редактирайте постовете си, ако все още никой не им е отговорил.
I don't wanna die