"Тъмните му материи I" - Златният компас
IMDB форумите са пълни с идиоти от всякакъв род, християнските фанатици са една от основните групи сред тях (в последните дни хвърлях по един поглед на форума за религия там, рядко съм виждал толкова ненормалници на едно място). Така че въобще не ме учудва какво става на форума на филма.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Мен ме учудиха спонтанността и мащабът на реакцията (стотици теми, не преувеличавам). Отдавна не съм виждал нещо такова. Явно някой влиятелен тв евангелист е насъскал паството си, за да увеличи собствената си популярност на гърба на филма.
Както и да е, ето нещо далеч по-приятно - нови плакати и скрийншотове: http://movies.yahoo.com/holiday-movies/ ... photos/130
Както и да е, ето нещо далеч по-приятно - нови плакати и скрийншотове: http://movies.yahoo.com/holiday-movies/ ... photos/130
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Gunslinger
- Warmage
A защо не обратното?Продуцентите на филма си правят реклама като вдигат много шум около филма както направи Мел Гибсън с "Passion of the Christ"!shayhiri wrote:Мен ме учудиха спонтанността и мащабът на реакцията (стотици теми, не преувеличавам). Отдавна не съм виждал нещо такова. Явно някой влиятелен тв евангелист е насъскал паството си, за да увеличи собствената си популярност на гърба на филма.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Ще се убедите, че в Америка - земята на промитите мозъци и непромитите черва - лоша реклама има.
Малко логика. "Страстите" бяха обвинявани в антисемитизъм. И бяха хардкор християнство. Съответно тълпата се редеше на опашка, защото е предоминантно хардкор християнска и антисемитска.
Айде пробвай същата сметка с "Компаса", набеден за антихристиянски.
Сравнения с "Шифъра" също не помагат, защото там не се отричаше религията, а се бъзикаха аспекти от нея.
Подозирам, че Пулман е продал толкова много от книгите точно с въпросния маркетингов трик. Но ефектът от същия лесно може да загроби филмите.
Малко логика. "Страстите" бяха обвинявани в антисемитизъм. И бяха хардкор християнство. Съответно тълпата се редеше на опашка, защото е предоминантно хардкор християнска и антисемитска.
Айде пробвай същата сметка с "Компаса", набеден за антихристиянски.

Подозирам, че Пулман е продал толкова много от книгите точно с въпросния маркетингов трик. Но ефектът от същия лесно може да загроби филмите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
DELgado wrote:Аз доколкото си спомням в книгата църквата беше засегната а не самото християнство.Така че термина антихристиянство ми се струва малко пресилен. Може и да се бъркам. Книгите съм ги чел отдавна.
- Spoiler: show
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Така ли?
1. Аз говоря за абсурдните обвинения към филма. Коренно нова, самостоятелна тема.
2. Други говорят за реалното положение в книгите. Доколкото никой друг чел досега не си е правил труда да осветли въпроса, кво ше кажеш нечелите да ги послушат малко?
1. Аз говоря за абсурдните обвинения към филма. Коренно нова, самостоятелна тема.
2. Други говорят за реалното положение в книгите. Доколкото никой друг чел досега не си е правил труда да осветли въпроса, кво ше кажеш нечелите да ги послушат малко?
А ти какво ще кажеш да си *censored*?shayhiri wrote:Така ли?
Колкото и да ти се иска Пулман да е успял да продаде много с някакъв маркетингов трик, а не с качество (че дано успееш да повториш номера) положението просто не е такова. Но пък ти качествена книга няма да я видиш дори да те удари между очите, така че в бъдеще се удържай от такива коментари, моля. И си дръж подозренията за себе си.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Бих ти вярвал за качеството, дори да не се бях убедил сам. Многократно съм заявявал, че Пулман е добър писател, а Материите добра литература. И никога обратното, въпреки някои лични проблеми с материята и подхода.
Иначе само с качество не се прави бестселър, доколкото знам. Примери бол. Маркетингът е също толкова важен - и също както качеството трябва да присъства на всички нива на продукцията.
Иначе само с качество не се прави бестселър, доколкото знам. Примери бол. Маркетингът е също толкова важен - и също както качеството трябва да присъства на всички нива на продукцията.
Бла-Бла, рандъм джибъриш. Ако някой е прочел друго да ми преведе на лично.shayhiri wrote:Бих ти вярвал за качеството, дори да не се бях убедил сам. Многократно съм заявявал, че Пулман е добър писател, а Материите добра литература. И никога обратното, въпреки някои лични проблеми с материята и подхода.
А някак ми се вижда странно това какви са книгите и филма да се обсъжда най-дейно от хора нечели книгите и негледали филма. Вече имам чувството, че съм на някаква клюкарска седянка - обсъжда се някаква предполагаема религиозност и някакви нейни предполагаеми ефекти в непознати произведения върху някаква хипотетична аудитория, при това при положение, че почти същото вече е предъвквано сума ти време. И колко е тъп незнам кой си или незнам кои си като цяло. Махленщина на глобално ниво.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either