"Тъмните му материи I" - Златният компас

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Sat Nov 03, 2007 1:13 pm

Каква публика бре, филмът още не е излязъл!

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Nov 03, 2007 1:31 pm

IMDB форумите са пълни с идиоти от всякакъв род, християнските фанатици са една от основните групи сред тях (в последните дни хвърлях по един поглед на форума за религия там, рядко съм виждал толкова ненормалници на едно място). Така че въобще не ме учудва какво става на форума на филма.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Nov 03, 2007 1:45 pm

Мен ме учудиха спонтанността и мащабът на реакцията (стотици теми, не преувеличавам). Отдавна не съм виждал нещо такова. Явно някой влиятелен тв евангелист е насъскал паството си, за да увеличи собствената си популярност на гърба на филма.

Както и да е, ето нещо далеч по-приятно - нови плакати и скрийншотове: http://movies.yahoo.com/holiday-movies/ ... photos/130
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Nov 03, 2007 4:05 pm

shayhiri wrote:Мен ме учудиха спонтанността и мащабът на реакцията (стотици теми, не преувеличавам). Отдавна не съм виждал нещо такова. Явно някой влиятелен тв евангелист е насъскал паството си, за да увеличи собствената си популярност на гърба на филма.

Както и да е, ето нещо далеч по-приятно - нови плакати и скрийншотове: http://movies.yahoo.com/holiday-movies/ ... photos/130
A защо не обратното?Продуцентите на филма си правят реклама като вдигат много шум около филма както направи Мел Гибсън с "Passion of the Christ"!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Nov 03, 2007 4:16 pm

Ще се убедите, че в Америка - земята на промитите мозъци и непромитите черва - лоша реклама има.

Малко логика. "Страстите" бяха обвинявани в антисемитизъм. И бяха хардкор християнство. Съответно тълпата се редеше на опашка, защото е предоминантно хардкор християнска и антисемитска.

Айде пробвай същата сметка с "Компаса", набеден за антихристиянски. :wink: Сравнения с "Шифъра" също не помагат, защото там не се отричаше религията, а се бъзикаха аспекти от нея.

Подозирам, че Пулман е продал толкова много от книгите точно с въпросния маркетингов трик. Но ефектът от същия лесно може да загроби филмите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 03, 2007 4:22 pm

Мне, Пулман ги е продал с качество. А и доколкото знам каквото и да е антихристианство се появява чак в третата...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Nov 03, 2007 6:23 pm

Аз доколкото си спомням в книгата църквата беше засегната а не самото християнство. :? Така че термина антихристиянство ми се струва малко пресилен. Може и да се бъркам. Книгите съм ги чел отдавна.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sat Nov 03, 2007 11:10 pm

DELgado wrote:Аз доколкото си спомням в книгата църквата беше засегната а не самото християнство. :? Така че термина антихристиянство ми се струва малко пресилен. Може и да се бъркам. Книгите съм ги чел отдавна.
Spoiler: show
Злодеят не беше ли ангел? .. Метатрон? :?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Nov 04, 2007 1:46 pm

Хайде пак същото, мислех, че вече говорихме за това :roll:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Nov 04, 2007 2:08 pm

Така ли?

1. Аз говоря за абсурдните обвинения към филма. Коренно нова, самостоятелна тема.

2. Други говорят за реалното положение в книгите. Доколкото никой друг чел досега не си е правил труда да осветли въпроса, кво ше кажеш нечелите да ги послушат малко?

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Nov 04, 2007 2:54 pm

Аз съм ги позабравил книжките вече. А и ги дадох на Ники да ги прочете инече лесно можех да ги отворя и да си припомня. :cry:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Nov 04, 2007 3:32 pm

shayhiri wrote:Така ли?

1. Аз говоря за абсурдните обвинения към филма. Коренно нова, самостоятелна тема.

2. Други говорят за реалното положение в книгите. Доколкото никой друг чел досега не си е правил труда да осветли въпроса, кво ше кажеш нечелите да ги послушат малко?
А ти какво ще кажеш да си *censored*?
Колкото и да ти се иска Пулман да е успял да продаде много с някакъв маркетингов трик, а не с качество (че дано успееш да повториш номера) положението просто не е такова. Но пък ти качествена книга няма да я видиш дори да те удари между очите, така че в бъдеще се удържай от такива коментари, моля. И си дръж подозренията за себе си.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Nov 04, 2007 3:43 pm

Бих ти вярвал за качеството, дори да не се бях убедил сам. Многократно съм заявявал, че Пулман е добър писател, а Материите добра литература. И никога обратното, въпреки някои лични проблеми с материята и подхода.

Иначе само с качество не се прави бестселър, доколкото знам. Примери бол. Маркетингът е също толкова важен - и също както качеството трябва да присъства на всички нива на продукцията.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 04, 2007 4:11 pm

shayhiri wrote:Бих ти вярвал за качеството, дори да не се бях убедил сам. Многократно съм заявявал, че Пулман е добър писател, а Материите добра литература. И никога обратното, въпреки някои лични проблеми с материята и подхода.

Иначе само с качество не се прави бестселър, доколкото знам. Примери бол. Маркетингът е също толкова важен - и също както качеството трябва да присъства на всички нива на продукцията.
Бла-Бла, рандъм джибъриш. Ако някой е прочел друго да ми преведе на лично.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Nov 04, 2007 5:09 pm

А някак ми се вижда странно това какви са книгите и филма да се обсъжда най-дейно от хора нечели книгите и негледали филма. Вече имам чувството, че съм на някаква клюкарска седянка - обсъжда се някаква предполагаема религиозност и някакви нейни предполагаеми ефекти в непознати произведения върху някаква хипотетична аудитория, при това при положение, че почти същото вече е предъвквано сума ти време. И колко е тъп незнам кой си или незнам кои си като цяло. Махленщина на глобално ниво.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either