Ahil vs. Hektor

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 19, 2004 2:52 pm

Аха, тоест злият Ахил мре и Хектор накрая няма кой да го претрепе ли? Бребребребребреее... Даскалките по литература - вкупом на бесилото!!!:Р
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed May 19, 2004 3:25 pm

Ма стига бе! Вижте к`ъв идеен и опростен преразказ е направила тая учителка! Е, не е стигнала до момента "И така, ученици, за Илиадата трябва само да знаете, че накрая всички троянци се удавили. Не, Пешенце, не са изгоряли. Хиляди пъти съм ти казвала, не се преструвай на много начетен, защото нямаш покритие и само изпадаш в подобни ситуации...", ама и така се преживява. А за филма...ами, лично аз бях през цялото време за излизане от салона, преди да се гътна от смях, ама се наложи всичко да преживея...добре де, Хектор ми беше малко по-симпатичен, но тъй като мистър Пит ми е гнусен от край време, съм субективен...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed May 19, 2004 3:28 pm

От Илиадата Хектор ми беше по-симпатичен... обречен един такъв... обаче и Ахил заприличваше на човек на моменти.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Wed May 19, 2004 3:32 pm

Аз мноо не обичах Ахил щот все си го представя един мазник, пък и винаги съм бил на страната на по-нецивилизованите:)
-примерно за галите, картагенците и тем подобни
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Wed May 19, 2004 5:50 pm

Polu-Boja rabota,kakvo iskate!

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Wed May 19, 2004 6:21 pm

Тъкмо мислех да се включа с една доза суперлативи за Хектор (стара моя ученическа слабост; главно, щото е брюнет, а не лигав блондин като Ахил) ама гледам, че всички тук са на едно мнение и то е все в полза на Хектор та ми се видя малко излишно.
Вярно, че той Ахил е мамино синче и всичко му е на тепсия, ама не е хубаво така всички да сме против него. Той си има и добри страни. Привързаността му към Бризеида, например. Верността му към Патрокъл. Уважението към Приам. А и все пак връща тялото на Хектор на баща му за достойно погребение. Можеше и да не го направи. Самото убийство на Хектор и последвалите събития са дело по-скоро на мъката на Ахил по Патрокъл, отколкото на изконната гадост в него. Та не е нужно да бъдем толкова строги. Все пак е най-малкият там. Общо взето подхожда с детски ентусиазъм към нещата.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

celibat
Merchant

Post by celibat » Wed May 19, 2004 8:39 pm

Ахил е много по-труден образ за игра. Едновременно благороден злодей, нежна душа с много жестоки жилки и гонещ слава, знаейки, че тя ще му донесе само смърт. Брат Пит определено заслужава номинацийка.
Превъплащението на Хектор е 100% праволинейно. Човека си защитава града, жената и детето. В Илиадата май цялото му семейство умираше. Аякс (гигантския) пък го убиваха доста по-късно, а Ахил доста по-рано.
"Не знам дали се пропих, защото жена ми ме напусна, или жена ми ме напусна, защото се пропих",
Ben,
Leaving Las Vegas

raff
Scholar

Post by raff » Wed May 19, 2004 9:42 pm

Ланнис, в грешка си :P триъгълниците бяха мечове, а за щитове използвахме тетрадки (извинявам се за пропуска да го спомена) :P
а иначе незнаино защо винаги съм си представяла Хектор като по-хубавия, явно пак някоя момичешка фантазия :P а иначе съм твърдо зад него като персонаж :lol:
All we have to decide is what to do with the time that is given to us

GOTHMOG
Smallfolk

Post by GOTHMOG » Wed Jun 02, 2004 1:53 am

Mi hi de :)
Kakvo get real - to filma si go biva isn't that right?
Radvsm se 4e vsi4ki sa za Hektor :)
:P
May the force be with you!

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Wed Jun 02, 2004 3:51 am

Не всички, аз бях за Ахил, той и затова победи,де. :lol: Иначе ми хареса играта на Ерик Бана, но съм твърд Ахил фен, до гроб както се казва. :twisted:
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Jun 02, 2004 11:04 am

Малко по-горе някой каза нещо за обречеността на Хектор?! Ама как така, бе хора? Ахил е обреченият!
И въпреки, че може да се спаси, не се отказва до края, не се предава на слаба воля! Той знае, че е поел пътя на славата, пътя на смъртта.

След това лирическо отклонение аз да си кажа, че съм за Ахил! Уж полубог, но е много по"-човешки" от останалите герои.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Beric
Paragon

Post by Beric » Wed Jun 02, 2004 12:48 pm

хм ми аз пък не съм бил за никой, те и без тва двамата умират.

Така де аз съм за Бризеида :)) По ми хареса от Ленчето и Андромаха.
И Агамемнон беше пич.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Wed Jun 02, 2004 12:56 pm

Агамемнон,беше нисък и разплут,но радваше,факт е.
А от момичетата,Еленка най-ми хареса.

Мила
Scholar

Post by Мила » Wed Jun 02, 2004 7:09 pm

Е, ако щете вярвайте, не вземам страна.
И Хектор, и Ахил, и Агамемнон си имат своите мотиви, своите добри и лоши страни. Освен това, Омир не посочва положителни и отрицателни герои - както няма изцяло добри или лоши хора.

Хектор ми харесва защото е най-близо до представата ми за романтичен герой, защото е най-невиннен от всички.

Ахил - защото е диване, което иска ли нещо - взема си го. Малко егоистично наистина, но то е за здраве.

Агамемнон... ами по-скоро го съжалявам. Всички знаете какво му се случва като се прибира в Микена, предполагам? Освен това, вярно че е властолюбец и пълен егоист, но все пак е цар и водач, и фактът че един от най-важните му воини се опъва и продава фасони като малко дете, на което са отмъкнали близалката, едва ли му помага особено.

пс.
Ахил си пада малко мамино синче!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 02, 2004 9:37 pm

бе да си кажа и конкретно за филма - Хектор беше по-добър и като роля, и като изпълнение.
And you can't dance with a devil on your back...