Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 31, 2007 1:12 pm

Хех ти не си ли го чел? :) Краят си е... Даже е донейде по-як от патрулите.

Иначе другата му поредица е с миксирани отзиви (императорът на илюзиите и другата ква беше), а има и една с Перумов нещо за дракони, която пак май не е първа класа..
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Oct 31, 2007 1:14 pm

Moridin wrote:Хех ти не си ли го чел? :) Краят си е... Даже е донейде по-як от патрулите.

Иначе другата му поредица е с миксирани отзиви (императорът на илюзиите и другата ква беше), а има и една с Перумов нещо за дракони, която пак май не е първа класа..
Да, от всички изброени на Лукяненко за мен най-силни са му Патрулите, както и Лабиринтът на отраженията и продължението му Фалшивите огледала (Огледалата по-малко ме грабна от Лабиринта, ама пак е доста добра).

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 31, 2007 1:19 pm

Ммм, според мен баш в тая тема си ставаше дума за книжката "Не е време за дракони" и няколко души казахме, че ни е харесала :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Oct 31, 2007 1:20 pm

Roamer wrote:Ммм, според мен баш в тая тема си ставаше дума за книжката "Не е време за дракони" и няколко души казахме, че ни е харесала :)
ОК. На мен пък - хич. Ама аз и не си падам особено по фентъзи, та не съм надежден източник по този въпрос :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Oct 31, 2007 1:22 pm

Мен Лабирнта направо ми отвя главата. Даже ми се дочете Гибсън пак. Бтв защо вече никой не пише киберпънк вече? Или в България не се издава просто? :shock:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Oct 31, 2007 1:52 pm

Не се издава, защото не се търси :(

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 31, 2007 1:54 pm

По-скоро в България не се издава... Тия дни (всъщност още през август, щото един приятел много добре знае какво да подарява за рождени дни) ми попадна едно сборниче с най-добрите SF разкази и повести за 2006-та според Гарднър Дозоа, двадесет и четвърто поредно годишно издание - и всъщност в него имаше няколко разказа, които спокойно биха могли да минат за cyberpunk. То си зависи от дефиницията за cyberpunk де, но поне според мен разказите на Кори Доктороу, Иън Макдоналд, Уолтър Джон Уилиамс, Мери Розенблум и Джон Барнс би трябвало да се броят :)

А всъщност целият сборник е прекрасен, имаше само един-два разказа, които четях лееееееко трудно - повечето си ги излапвах наведнъж, с огромно удоволствие.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 31, 2007 2:14 pm

Пристигнаха ми останалите 3 книги от сагата за Хиперион. И две от поредицата за Просяците, на Нанси Крес (не знам точните заглавия в оригинал, затова и не ги пиша). :blush:
И сега така жестоко ме сърбят рицете, че не знам как ще изтраям още около час докато се добера да ги поразлистя! :dash:
(Ако ви кажа колко ми излезнаха 5 доста добри и дебели книги, плюс транспорта - няма да ми повярвате! :hihi: )
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Wed Oct 31, 2007 2:23 pm

BaYa wrote:Пристигнаха ми останалите 3 книги от сагата за Хиперион. И две от поредицата за Просяците, на Нанси Крес (не знам точните заглавия в оригинал, затова и не ги пиша). :blush:
Може би имаш предвид "Beggars and Choosers" - http://en.wikipedia.org/wiki/Beggars_an ... 28novel%29 (мдам, нещо phpbb-то на форума не ще да приеме, че една връзка може да съдържа %XX... ша го видим т'ва някой ден може би...) и после "Beggars Ride" - http://en.wikipedia.org/wiki/Beggars_Ride ? Или има и други, които не са излезли съвсем като романи?

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 31, 2007 2:29 pm

Открих им заглавията!! :wink: Получих Beggars Ride и Beggars in Spain. :mrgreen: Съвети за ред на четене?! :beer:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 31, 2007 2:36 pm

BaYa wrote:Открих им заглавията!! :beer:
:shock: Обикновено са най-отгоре на предната корица.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 31, 2007 2:38 pm

Не и когато са преведени и се търсят заглавията в оригинал. Както и беше написано. Иначе мерси за ценната информация... :mrgreen:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Wed Oct 31, 2007 2:42 pm

BaYa wrote:Открих им заглавията!! :wink: Получих Beggars Ride и Beggars in Spain. :mrgreen: Съвети за ред на четене?! :beer:
Ъ... таковата... сигурна ли си за Beggars in Spain?! Това не е ли първата от поредицата, тази, която вече си чела?... не каза ли сега, че си получила продължения?

Иначе редът на четене е Beggars in Spain, после Beggars and Choosers и накрая Beggars Ride.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 31, 2007 3:12 pm

Roamer, не съм чела нищо от Крес. Та явно имам първата и последната. Но понеже, преди тези, ме очакват и 3-те останали за Хиперион/Ендемион, ще имам време да си набавя средната. Благодаря!! :mrgreen:

ПП: 14 часааааааааааа! Юпиииииии. Отивам за сандвич и награцвам втората за Хиперион!! :yay: :yo:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Oct 31, 2007 3:16 pm

Morwen wrote:Не и когато са преведени и се търсят заглавията в оригинал.
Тогава пък са на първата или втората четна страница долу. Освен ако не е пиратско издание... :spite:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.