spammers beware
Moderator: Moridin
spammers beware
отвяряща кавичка:
Жител на щата Ню Йорк, отговорен за изпращането на 825 милиона спам-съобщения, бе осъден на седем години затвор, заради деянията си, съобщава агенция Ройтерс. През април съдът призна Хауърд Кармак, известен още като “Спамъра от Бъфало”, за виновен по всичките 14 предявени обвинения, сред които фигурират и “незаконно придобиване на идентификационни данни” и “мошеничество”. За разпространение на спама, са били използвани чужди имейл акаунти и фалшиви адреси. През миналата година интернет доставчикът EarthLink Inc. спечели дело срещу Кармак при което спамърът трябваше да плати 16,5 милиона долара глоба. Показанията на служители на компанията са били решаващи за изхода на делото. Според запознати, Хауърд Кармак има шанс да излезе значително по-рано от затвора. Ако спазва примерно поведение наказанието може да бъде намалено на 3 години и половина.
По данни на компанията Postini Inc., занимаваща се с филтри срещу спам, 83 процента от изпращаните днес електронни писма се явяват спам.
затваряща кавичка
Жител на щата Ню Йорк, отговорен за изпращането на 825 милиона спам-съобщения, бе осъден на седем години затвор, заради деянията си, съобщава агенция Ройтерс. През април съдът призна Хауърд Кармак, известен още като “Спамъра от Бъфало”, за виновен по всичките 14 предявени обвинения, сред които фигурират и “незаконно придобиване на идентификационни данни” и “мошеничество”. За разпространение на спама, са били използвани чужди имейл акаунти и фалшиви адреси. През миналата година интернет доставчикът EarthLink Inc. спечели дело срещу Кармак при което спамърът трябваше да плати 16,5 милиона долара глоба. Показанията на служители на компанията са били решаващи за изхода на делото. Според запознати, Хауърд Кармак има шанс да излезе значително по-рано от затвора. Ако спазва примерно поведение наказанието може да бъде намалено на 3 години и половина.
По данни на компанията Postini Inc., занимаваща се с филтри срещу спам, 83 процента от изпращаните днес електронни писма се явяват спам.
затваряща кавичка
- JaimeLannister
- Forsaken
Интересно, интересно... Странното е, че лично мен спама никога не ме е тревожел. Може би просто не съм имал проблеми от такова естество, ама... Чак пък да осъдиш човек на 7 години. Доста тежичко ми се струва за такова престъпление....
послепис: и това го казвам аз, върлия защитник на смъртното наказание....
послепис: и това го казвам аз, върлия защитник на смъртното наказание....
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
хаааааааа!
ма аз вече съм се регистрирааал!!!
да ви е кофтиииииииииии!!!!!:)
just kidding де:)
бая са 7 години за такова престъпление, че и колко пари има да дава....
ма пък е добре да сложите освен тоя и друг надпис при регистрацията:
"Ако нямате намерение да пишете изобщо- по-добре изобщо не се регистрирайте"
::):):):):)
ма аз вече съм се регистрирааал!!!
да ви е кофтиииииииииии!!!!!:)
just kidding де:)
бая са 7 години за такова престъпление, че и колко пари има да дава....
ма пък е добре да сложите освен тоя и друг надпис при регистрацията:
"Ако нямате намерение да пишете изобщо- по-добре изобщо не се регистрирайте"
::):):):):)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
хич не са малко 7 години - виж, че сред обвиненията има “незаконно придобиване на идентификационни данни” и “мошеничество”. Използвал е незаконно пощенските кутии на други хора, за да разпосртранява спам. Да не говорим колко загуби са понесли доставчиците заради огромният трафик на безмислени писма, които е изпращал. Да не забравяме и загубеното време на всеки, който си проверява пощенската кутия, а тя е затрупана със спам. Загубите от такива като тоз юнак са милиони долари