Октомври '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Oct 27, 2007 1:28 pm

Бегите в Уговорките.

Нееееееее!! Спарк е харесал Мрака: http://www.citadelata.com/index.php?show=1136 А тъкмо бях тръгнал към Мола. :?

От друга страна, и той беше нарязал Вълкодава, но там причините за привидното ни съгласие бяха по-скоро стечение на обстоятелствата
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Oct 27, 2007 3:31 pm

shayhiri wrote:Бегите в Уговорките.

Нееееееее!! Спарк е харесал Мрака: http://www.citadelata.com/index.php?show=1136 А тъкмо бях тръгнал към Мола. :?

От друга страна, и той беше нарязал Вълкодава, но там причините за привидното ни съгласие бяха по-скоро стечение на обстоятелствата
Налазвай смело Шайхири. :mrgreen: И сподели после как е филмчето с останалите, дето вероятно ще го пропуснем със страшна сила. :roll:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Oct 27, 2007 4:18 pm

Бе би трябвало ми се полагат журналистически прожекции за тая цел, ма айде, шсе жертвам пак. :?

http://kino.dir.bg/boxoff.php

Точно както предвидих, Шуут'ъмап-ът направи много силен уикенд, а Стардъст-ът задмина бенчмарковите 150 000лв още преди четвъртата си седмица. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Oct 27, 2007 10:22 pm

Валери, доволен ли си? :arrow: Началото на Мрака наистина е най-ужасното кинофентъзи евър. Никаква история или смисъл, нула екшън - и никви ефекти, с които да навакса за другото.

оценка като за фентъзи: 1/10
оценка като за детска ТВ серийка: 5/10
реална оценка: 3/10 (все пак мернах някои стойностни неща в детайлите, пък и очакванията ми бяха на нула - иначе щях да му дам 0/10)

Защо дадох 7 кинта ли? Валери ме ръчкаше. И имаше трейлъри на АВП2, Компаса и - най-сетне!! - новия на Беоулф. Значи по 2 лв. на трейлър, заслужава си. 8-)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Oct 27, 2007 10:47 pm

Е чак да съм те ръчкал. :wink: Надявах се просто някой от първа ръка да каже дали филма е толкова ужасен колкото изглеждаше на ниво трейлър. И поради тоталната липса на други желаещи да отидат на кино на този филм единствено на теб можех да разчитам, понеже беше изявил намерение да го гледаш. Поне си видял най-накрая трейлъра на Беоулф на голям екран. :popcorn:

Аз компаса туко що си го пуснах пак на компа (е не е като на кино) за да си го припомня. Тая мечка колко ме кефи не е истина просто. :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Oct 27, 2007 10:55 pm

На трейлър май винаги изглеждат по-тъпи отколкото са. Лошото е, че могат да се изкарат и много по-зрелищни отколкото са.

А в случаи като този, когато дори и в трейлъра няма нищо интересно - кво да си говорим. :roll:

Беоулф го видях и вече имам не само убедеността, ами и доказателствата, че такова нещо досега няма как да сме виждали. :roll:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Oct 28, 2007 6:38 pm

Ко някой не вярва за Мрака, ето инфо и от другия гледал го: http://www.citadelata.com/index.php?show=1148

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Oct 28, 2007 6:46 pm

shayhiri wrote:Ко някой не вярва за Мрака, ето инфо и от другия гледал го: http://www.citadelata.com/index.php?show=1148
Макар да не блести със скъпи ефекти и да изостава като класа от шедьоврите за "Хари Потър"
И пари да ми дават, няма да го гледам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

grellian
E'lir

Post by grellian » Sun Oct 28, 2007 11:15 pm

И аз гледах "Началото на Мрака"... Добре, че се бях настроил предварително от лошите оценки, че иначе :? Определено най-тъпото нещо, което съм гледал от много време. А русолявото хлапе беше толкова изкуствено през целия филм, че...
Филмът е: а)лишен от свестен сюжет;
б)лишен от актьорска игра;
в)лишен от готин злодей;

"Началото на Мрака" е на принципа "Колкото повече малоумщини, толкова повече малоумщини" :lol:
п.с. Мечо Пух е велик! :lol:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 29, 2007 12:21 am

Всъщност нищо няма освен някой друг нелош кадър. Вече се чудя що му дадох 3/10.

Rendition за сметка на това е добър филм, 8/10.

+ темата (подобен на Сириана)
+ локацията (предимно в Северна африка)
+ актьорите (Гиленхаал, Уидърспуун и една камара арабески)
+ режисурата (няколко силни сцени)
+ кинематографията (красота)
+ музиката (арабски мотиви)
+ сценария (страхотна наративна хватка, която обръща и навързва наново паралелните истории в края)

Няма идиотския Рамбо екшън на Кралството, разбира се - бидейки атмосферична драма - но си има всичко друго, включително самоубийствения атентат в началото, и то по правилния начин. Като цяло: Сириана през чувствената призма на Вавилон. Бива.