Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Oct 26, 2007 1:28 pm

Е, вярвам първата минава за standalone. :?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Oct 26, 2007 1:36 pm

Абе тънки, дебели, аз поне до 6-та книга нямах претенции. След нея малко останах разочарован, и вече година-две събирам смелост да прочета последната.

Чети първата, пък дано продължиш и след това. Според мен си струва, и то много. :D
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Oct 26, 2007 10:41 pm

На Тъмната Кула само шестата книга и е наистина слаба, а последната макар да не е чак на нивото на първите ( което е много високо ) си ми хареса.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Oct 26, 2007 11:08 pm

Darkling wrote:На Тъмната Кула само шестата книга и е наистина слаба, а последната макар да не е чак на нивото на първите ( което е много високо ) си ми хареса.
Spoiler: show
Аве накрая на последната книга края не се ли разминава с това което беше предскаказано от Уолтър О'Дим накрая на първата книга
Помна,че в някакво интервю Стивън Кинг беше казал,че издадените сега книги за "Тъмната Кула" били само първи драфт и ако му остане време ще пренапише всичките книги както направи с първата книга "Тhe Gunslinger"!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Oct 26, 2007 11:18 pm

Разясни малко за това разминаване, че не се сещам в момента. Няма да се учудя ако го има де, в първата книга има доста идеи, които или са недоразвити или напълно забравени в следващите части ( това се дължи на дългия период между писането на първата и другите книги най-вероятно).
Спомням си примерно, че Уолтър беше предсказал че Роланд щял да има трима противници преди да достигне Кулата, един от които бил някакъв Звяр. Пурпурният крал въобще не беше споменат :roll:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Oct 26, 2007 11:48 pm

Darkling wrote:Разясни малко за това разминаване, че не се сещам в момента. Няма да се учудя ако го има де, в първата книга има доста идеи, които или са недоразвити или напълно забравени в следващите части ( това се дължи на дългия период между писането на първата и другите книги най-вероятно).
Също и катастрофата е виновна и Кинг е наел Робин Фърт,която е няква юберфенка да му помага да пише книгата!
Darkling wrote:
Спомням си примерно, че Уолтър беше предсказал че Роланд щял да има трима противници преди да достигне Кулата, един от които бил някакъв Звяр. Пурпурният крал въобще не беше споменат :roll:
Mда точно това си спомням и аз!
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Fri Oct 26, 2007 11:57 pm

чета чета Луис Макмастър Бюджолд - "Оковният пръстен" и се опитвам да се убедя, че е интересна. Почти успявам :P
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Oct 27, 2007 3:34 am

Това беше единственото фентъзи в казармената библиотека - и дори там не можах да се насиля да го прочета (а близо месец се угоявах и лентяйствах в лазарета 8-) ). Така че като я минеш, кажи как беше да знам дали съм изпуснал.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Oct 27, 2007 10:48 am

Аз започнах да чета 1984... Срам ме е да си призная, че досега не съм я прочел тая книга.. Ама ще наваксам :) Пък и много зарибява.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Oct 27, 2007 11:56 am

Лоис Макмастър Бюджолд - "Оковният пръстен" седи на библиотеката от доста време и досега дори не съм си правил илюзии че ще я чета някога. Може би някой ден като изчета всичко друго у нас ще опра и до нея. Ама едва ли ще е скоро. 8-)

Едит - поправих го. Просто ме мързеше да го пиша и го копнах от по-горе. :wink:
Last edited by DELgado on Sat Oct 27, 2007 12:04 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 27, 2007 12:01 pm

Лоис бтв. И доколкото знам пръстенът й бил най-слабото нещо.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 27, 2007 12:05 pm

Благодарение на Валериньо почвам Пулман - Северното сияние!

grellian
E'lir

Post by grellian » Sun Oct 28, 2007 10:52 pm

Аз сега чета "Децата на Хурин" и "Ана Каренина"... Убийствена комбинация, нали? :lol:

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Oct 29, 2007 4:09 am

Тая вечер бях на купонче и от скука хванах да и прочетох 100тина страници Артемис Фоул и някакъв инцидент беше на Оуен Някой си.Не знам дали някой се сеща то и аз не мога в момента.Книгата има доста оригинален сетинг тип Хари Потър,ама главния герой не е такъв гей!Взема да намера някво инфо за тая книга!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Oct 29, 2007 8:02 am

Ако земеш, можеш да намериш ревю в списанието :P
This is it. Ground zero.