Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!
Moderator: Moridin
- BaYa
- Forsaken
Въпроса не е толкова политически. Колкото на възпитание, Живик. Всички рипнахме заради генерализацийте на Ш-ъто, защото нито всички възрастни хора са про-комунисти. Нито са толкова тъпи, колкото ги изкарва той.
Аз имам баба на 94 години, която е доста по на ясно с политиката от Ш-ъто. И не приемам, да я хули сипматяга с нарцисов комплекс (и никой, изобщо).
Аз имам баба на 94 години, която е доста по на ясно с политиката от Ш-ъто. И не приемам, да я хули сипматяга с нарцисов комплекс (и никой, изобщо).
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Ако е гласувала за комунистите, както изглежда едната от бабите на Пешо, имам правото си да изтъквам последиците от действията й. Като засегната страна - а и по принцип. А ако не е гласувала за комунистите, къде се вреш изобщо?
Живик, аре моля с "провокациите". Сам виждаш, че темата е безкрайно сериозна. Това е причината точно обективният коментар по нея да звучи крайно.
Колкото до Роумър, нищо не ми струва да му се извиня, ето: извинявай, Роумър. Но ако цената на казването и осъзнаването на една истина е някой да реши да я приеме лично - еми, такава е цената. (Все едно ако стане въпрос за престъпленията на комунистите, някой с такива елементи в рода да скочи да ги защитава.)
Живик, аре моля с "провокациите". Сам виждаш, че темата е безкрайно сериозна. Това е причината точно обективният коментар по нея да звучи крайно.
Колкото до Роумър, нищо не ми струва да му се извиня, ето: извинявай, Роумър. Но ако цената на казването и осъзнаването на една истина е някой да реши да я приеме лично - еми, такава е цената. (Все едно ако стане въпрос за престъпленията на комунистите, някой с такива елементи в рода да скочи да ги защитава.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Уф, аз май не изразих достатъчно ясно това, че на мен на практика ми мина, няма нужда от извинения, пък съвсем друг въпрос доколко искрени и за какво изобщо. Да, ядосах се точно на това, което бях описал - и което пак не личи да си разбрал, защото продължаваш да говориш за "истини"... но скоро след това ми мина, отчасти защото гневът ми охладня достатъчно, за да съобразя, че не, ти не си имал предвид нищо лично спрямо читателите на форума (а ако си имал... хм... това вече е съвсем друг въпрос), и че най-вероятно наистина тази комбинация от епитети е била съвсем съзнателен опит за провокация на дискусия - и нищо повече - и че най-вероятно изобщо не успяваш да осъзнаеш - а май и все още - че ТОЗИ ПЪТ, за разлика от повечето ти предишни изпълнения из форума, това може да е и малко повече от "просто опит за провокация на дискусия". Но... нейсе, ядът ми мина отдавна, самата тема за "вземи личната карта на баба си" съм я минавал много други пъти в мното други разговори, няма смисъл да продължаваме поредното безплодно обсъждане, пък било то и с хора, които не могат да си мерят изказванията или им прави удоволствие да си ги премерват твърде точно, ама не където трябва.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Разбрах те точно вече. Мислех да го кажа и на Морв преди малко. Не, тоя път не беше "с цел провокиране на дискусия". (Какво да му дискутираме, тя си е ясна работата. Опитваме се да забравим и тва е, полза никаква иначе.)
Правилно си забелязал, че в другия случай (провокиране на дискусия) не допускам каквато и да е възможност за лична обида. Този път си беше оправдан сарказъм, както стана въпрос - а единствената неоправдана дума издаваше лична болка. И аз бъркам понякога, съжалявам.
Та това е. Дайте си сметка (ако не го знаете вече), че ви обичам всичките, най-малкото защото сте нормални добри хора. Ако смятах, че който и да е сред нас заслужава порицание за каквото и да е, щях отдавна да съм му го казал и то недвусмислено. При никакви обстоятелства не бих и помислил нещо лошо за вас.
Драченето настрана.
Там правилата са съвсем други, а първото е, че удоволствието трябва да е общо. 
Правилно си забелязал, че в другия случай (провокиране на дискусия) не допускам каквато и да е възможност за лична обида. Този път си беше оправдан сарказъм, както стана въпрос - а единствената неоправдана дума издаваше лична болка. И аз бъркам понякога, съжалявам.

Та това е. Дайте си сметка (ако не го знаете вече), че ви обичам всичките, най-малкото защото сте нормални добри хора. Ако смятах, че който и да е сред нас заслужава порицание за каквото и да е, щях отдавна да съм му го казал и то недвусмислено. При никакви обстоятелства не бих и помислил нещо лошо за вас.
Драченето настрана.

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Всъщност това не беше истина. Митев си е абоминация, но това с вестниците тогава беше слух. То тръгна от там, че май искал да ги изкупи, после слухът премина в това, че ги изкупил, а то вестници си имаше, но каква беше истината и изобщо имаше ли такава - никой не разбра. Но пък изгуби изборите. Слухът с вестниците изигра някаква роля, но и самият Митев взе активно участие в пиесата, като си купи диплома за "вишо" от Свободния, а пътем, докато беше областен, заедно с Кирчев легализираха мутрите у Варненско. Беше си компрометирана фигура и с неговата кандидатура тогава десните се самоизвадиха от игра, в която със сигурност побеждаваха.passer-by wrote:Този номер не го ли бяха пробвали хората на Добрин Митев на едни предишни избори във Варна? (Марфа?sauron wrote:Ваньо Танов остави Русе без вестници заради вота
25 октомври 2007 / News.dir.bg
Предизборната кампания в Русе достигна до пълен абсурд.
Почти целия тираж на двата русенски вестника „Утро” и „Бряг” бе изкупен от щаба на кандидат-кмета на ГЕРБ Ваньо Танов, съобщи БГНЕС. Причината е платената публикация на предизборния щаб на досегашния кмет Божидар Йотов, озаглавена „Лъжите на г-н Ваньо Танов”. В нея се отговаря на всички обвинения и нападки от Танов по време на кампанията.
Част от вестниците са взети направо от фирмите-разпространителки, като договорката е станала още снощи към 23 часа.
Продавачите са получили успокоителни бележки от началниците си, че отстъпката им все пак ще остане. Останалите вестници са вземани от павилионите и сергиите.) Това не попречи на Митев да загуби, де
Хм. On a side note, ако аз сега пусна "Истината за ББ" на цена 20лв. в 10 000 тираж, той дали ще изкупи всички бройки още от печатницата, допринасяйки осезаемо за благосъстоянието ми?
Или ще ми изпрати от своите мутри с горелки?

Или ще ми изпрати от своите мутри с горелки?

- BaYa
- Forsaken
Marfa wrote: [...] Слухът с вестниците изигра някаква роля, но и самият Митев взе активно участие в пиесата, като си купи диплома за "вишо" от Свободния, а пътем, докато беше областен, заедно с Кирчев легализираха мутрите у Варненско. Беше си компрометирана фигура и с неговата кандидатура тогава десните се самоизвадиха от игра, в която със сигурност побеждаваха.

Добре де! Може ли някой, моля, да ми обясни как се легализират мутри??

Не знам какъв е конкретният случай, та ще говоря леко общо. Значи, имамe един човек, който по някакъв нелегален начин си е придобил парите. Той е богат, но на повечето хора е трън в очите, всички знаят, че фирмата му за "застраховки" всъщност рекетира и т.н. В момента обаче, в който тази фирма застрахова имуществото на общината, а замият човек бъде обявен за филантроп, понеже е платил за изграждането на нова детска площадка и никой не го търси за рекета, той се превръща от мутра в почтен бизнесмен.
Last edited by Morwen on Thu Oct 25, 2007 8:06 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- BaYa
- Forsaken
Ами, сега, корупцията я има на?всякъде. И в бюрократична среда, като една държава, има още по-добър "климат" за такива мижитурки. Но чак пък една община да възложи застраховането си на най-корумпираната фирма която намери - това е чудо невидяно дори тук, където се самятатме за "опашката" на Европа. Просто рискуват хората да ги линчуват! 

Както казах, не го приемай като конкретен пример. Освен това фирмата на мутрата може и дори да не е толкова лоша, просто да търси как да "излезе на светло" по този начин. А съответният управник да я толерира усилено.
По-лошото е когато се узаконяват нелегални дейности. Примерно някой събирал пари от плажуващите на определен плаж незаконно, а след няколко години взима плажа на концесия на смешна ценаи пак си прибира парите, без да прави нищо за плажа, само че вече законно.
По-лошото е когато се узаконяват нелегални дейности. Примерно някой събирал пари от плажуващите на определен плаж незаконно, а след няколко години взима плажа на концесия на смешна ценаи пак си прибира парите, без да прави нищо за плажа, само че вече законно.
Last edited by Morwen on Thu Oct 25, 2007 8:11 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
- Moridin
- Global Moderator
Като оставим дивотиите от последните няколко страници настрана, положението със стачката започва да излиза от контрол май. Днеска поне 20 минути описваха блокирани градове и европейски пътища. Май само софийските шофьори не се дават на даскалите
Правителството меко казано СПИ.
Лошото е, че няма полезен ход. Освен ако действа честно - да съкрати МНОГОКРАТНО абсолютно излишни бюджетни пера като класическото "обвновяване на автомобилния парк" и да качи процента за образование. Друг изход аз поне не виждам, не съм икономист, не знам..

Правителството меко казано СПИ.
Лошото е, че няма полезен ход. Освен ако действа честно - да съкрати МНОГОКРАТНО абсолютно излишни бюджетни пера като класическото "обвновяване на автомобилния парк" и да качи процента за образование. Друг изход аз поне не виждам, не съм икономист, не знам..
This is it. Ground zero.