Абсурдистан, и те за теб достойни, майко, бяха!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
sauron
Paragon

Post by sauron » Fri Oct 19, 2007 10:49 pm

Росица Новева ще се жени за изнасилвача си
19 октомври 2007 /
Участничката в Биг Брадър 2 Росица Новева получи предложение за брак по време на очна ставка, писа "24 часа".
Тя бе повикана да посочи мъжа, когото обвини за свой изнасилвач. Той обаче й паднал на колене и я помолил да се омъжи за него. Тя се възрадвала безкрайно от предложението му и направо помолила дознателката за шаферка.
http://life.dir.bg/2007/10/19/news2232088.html
:monkey: :ghostche: :panda: :beer:
:mrgreen:
Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Oct 20, 2007 9:53 am

Пловдивският митрополит дядо Николай (38) обяви писателя Емилиан Станев за слуга на Сатаната и забрани поставянето на спектакъл по разказа му "Лазар и Иисус" на сцената на Пловдивдския театър.

Тъй де, няма да изоставаме с фундаментализма, я :roll:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Oct 20, 2007 10:15 am

Е, въпросната млада дама преди време обяви Йоан Павел Втори, царство му небесно, за еретик. Сега, след като цял папа можем да обявим за еретик, какво тук значи някакъв си писател?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Oct 20, 2007 10:22 am

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Oct 20, 2007 12:42 pm

Хахаха, а честито ви военно положение: http://dnes.dir.bg/2007/10/20/news22351 ... #sepultura Комунистът козината си мени...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Oct 20, 2007 5:15 pm

Разбиха мрежа за нелегален софтуер
19 октомври 2007 / News.dir.bg
Служители на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) разбиха организирана мрежа за разпространение на пиратски филми, музика и софтуер в столичния квартал "Люлин".
При акцията на антимафиотите от няколко апартамента в столичния квартал „Люлин” са иззети над 10 компютъра. Иззети са пиратски копия на филми, музика и нелегален софтуер.
Антимафиотите са завели полицейско дознание срещу 60-годишна жена, която се е водила управител на интернет доставчика в столичния квартал „Люлин”. В компютрите е имало близо 10 терабайта пиратско съдържание, предаде Дарик. Продуктите са на фирма „Люлин.нет“, регистрирана на името на майката на кандидат кмет за район Люлин Андрей Георгиев, съобщи директорът на дирекция “Компютърни престъпления“ в ГДБОП Явор Колев на пресконференция на МВР, предаде news.bg.Работата по случая продължава.
От ГДБОП посъветваха българските граждани да бъдат внимателни, когато работят със сръбски интернет сайтове. Причина за това са зачестилите случаи на банкови измами с т.нар. „троянски коне”. Тези вируси се разпространяват у нас със спамове, идващи от страни от бившето ОНД, и по-конкретно от Русия. С помощта на тези вируси съдържанието на компютъра се източва, като често става дума за банкови сметки. От тях се нареждат сметки към фиктивни банкови сметки в Русия. Последният подобен случай е бил във Враца – от сметка посредством троянски кон били източени 15000 долара. От ГДБОП съобщиха, че постоянно следят идващите от чужбина подобни интернет сайтове и още веднъж призоваха българите да бъдат внимателни при подписване на договори с несъществуващи руски фирми.
Моя доставчик това.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

sauron
Paragon

Post by sauron » Mon Oct 22, 2007 2:02 pm

Простотиите на бате Ицо, 123 серия :mrgreen:
Стоичков пак оплю родината
22 октомври 2007 / News.dir.bg
Какво са ми дали народът и България, попита Христо Стоичков. "Нещо на мен хората дали ли са ми! Да са платили училището на децата ми", заяви Камата в интервюта за Би Ти Ви и в. Стандарт. "Ако нас ни няма, ще търкаляте кестени пред театъра", скочи Ицо срещу журналистите.
цялото интервю- http://dnes.dir.bg/2007/10/22/news2239891.html
на този простак няма ли кой най накрая да му затвори устата, че бълва простотии на килограм, то и Бате Бойко толкова не може да сътвори :dash:
Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 24, 2007 1:58 pm

Мдааа къде се бави тоя шибан гигантски метеорит :x .

Пребиха баба, набедена за магьосница
Spoiler: show
24 октомври 2007 / News.dir.bg
87-годишната баба Минка от Харманли бе пребита, след като бе набедена в магьосничество.
Жената е със счупена ръка и е настанена в хасковската болница, без опасност за живота, съобщи БГНЕС.
Побойникът е 19-годишният Ю.А., който обвинил бабата, че прави магии.
Младежът, който е от турски произход, е задържан в местния арест. По случая е образувано досъдебно производство.
Магьосниците се преследват в Африка, Мексико, Индия, Индонезия и Малайзия. През последните 50 години по света са убити повече магьосници и вещици, отколкото през тъмните епохи в Европа. В Африка много от жертвите на лова на вещици са жени и деца.
Тази година в норвежкото градче Вардо се събраха магьосници и вещици от цял свят.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Oct 24, 2007 3:24 pm

Гнях!!! Изпревари ме!!! :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Oct 25, 2007 10:28 am

Бизнесът: Много са 650 лв. за учителите
25 октомври 2007 / News.dir. bg
Ако бизнесът плащаше на учителите, щеше да им даде по-малко отколкото им предлага правителството, коментира Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Бизнесът смята, че офертата на правителството към учителите за 650 лева брутна средна работна заплата за сектора даже е щедра, коментира още Велев пред "Фокус". Той цитира данните от проучване, направено от асоциацията, според което преобладаващата част от бизнеса смята, че заплата от 557 лева е реалната сума, която учителите трябва да получават. “Т.е. мениджърите биха платили толкова на учителите, ако те трябваше да им дадат заплати”, коментира Велев. “Това са хората, които създават Брутният вътрешен продукт и са хората, които плащат всъщност тези заплати”, допълни още той. “100% увеличение в заплатите не може да се получи в никой сектор в рамките на една година. Това го няма никъде по света”, категоричен бе председателят на АИКБ. “Някои учители могат да изработят повече, ако нямат ограничение в часовете, които да преподават и могат да бъдат ангажирани на академичен принцип в няколко училища. Тогава добрите учители ще могат да получават два пъти повече отколкото сега. Но това няма да е средно за всички”, обясни Велев. Той смята, че общественият интерес не позволява 100% увеличение на заплатите. Според Велев е недопустимо и обслужващия персонал в училищата да взема повече от обслужващият персонал в болниците, общинските администрации и др.
Значи да знаете - мениджърите създават брутния вътрешен продукт!
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 10:32 am

The Dragon wrote:
Бизнесът: Много са 650 лв. за учителите
25 октомври 2007 / News.dir. bg
Ако бизнесът плащаше на учителите, щеше да им даде по-малко отколкото им предлага правителството, коментира Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
Бизнесът смята, че офертата на правителството към учителите за 650 лева брутна средна работна заплата за сектора даже е щедра, коментира още Велев пред "Фокус". Той цитира данните от проучване, направено от асоциацията, според което преобладаващата част от бизнеса смята, че заплата от 557 лева е реалната сума, която учителите трябва да получават. “Т.е. мениджърите биха платили толкова на учителите, ако те трябваше да им дадат заплати”, коментира Велев. “Това са хората, които създават Брутният вътрешен продукт и са хората, които плащат всъщност тези заплати”, допълни още той. “100% увеличение в заплатите не може да се получи в никой сектор в рамките на една година. Това го няма никъде по света”, категоричен бе председателят на АИКБ. “Някои учители могат да изработят повече, ако нямат ограничение в часовете, които да преподават и могат да бъдат ангажирани на академичен принцип в няколко училища. Тогава добрите учители ще могат да получават два пъти повече отколкото сега. Но това няма да е средно за всички”, обясни Велев. Той смята, че общественият интерес не позволява 100% увеличение на заплатите. Според Велев е недопустимо и обслужващия персонал в училищата да взема повече от обслужващият персонал в болниците, общинските администрации и др.
Значи да знаете - мениджърите създават брутния вътрешен продукт!
Те работодателите все реват, че няма достатъчно квалифицирани кандидати да им работят, а предлагат смешно ниски заплати, като същевременно понякога предявяват абсурдно високи изисквания за някои длъжности. Иска им се хем евтинко, хем качествено - е, не става! :<

А колкото до 100-те процента увеличение в рамките на една година, правителството и феновете му удобно пропускат да споменат, че покупателната способност на учителите (и не само тяхната де) не се е променяла кой знае колко от години. Даже не говоря за съобразяване с инфлацията.

Колкото до това кой образува БВП - учителите образоват децата и ги учат да са достойни граждани (говоря за истинските учители, естествено). Нашите мениджъри дали са се поинтересували какво внимание се обръща на образованието в държавите, на които уж желаем да заприличаме?! Или смятат, че човешкото знание и произтичащият от него човешки напредък са по-маловажни от БВП (те всъщност го и подпомагат, според мен)?!
Last edited by passer-by on Thu Oct 25, 2007 10:45 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 25, 2007 10:44 am

Бе аз не знам колко изобщо от работодателите осигуряват на истинската заплата. Щот почти не съм спрял да бачкам къде ли не кво ли не от 16 годишен и я имам 5-6 години барабар с казармата трудов стаж на хартия я не. И то на минимална пак съм. Не че в тая държава пенсия значи нещо де.

Са секи се бори за кокала ако успеят даскалите добре, ма дай да не ги издигаме чак толкова нависоко. Не е като някой да е минал и избил интелигенцията набързо да се сочи с пръст.
бтв доста народ от компанията, главно сивостена беха даскали :mrgreen:
Last edited by Xellos on Thu Oct 25, 2007 10:52 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 25, 2007 10:47 am

Xellos wrote:Бе аз не знам колко изобщо от работодателите осигуряват на истинската заплата. Щот почти не съм спрял да бачкам къде ли не кво ли не от 16 годишен и я имам 5-6 години барабар с казармата трудов стаж на хартия я не. И то на минимална пак съм. Не че в тая държава пенсия значи нещо де.
Нали не искаш да кажеш, че "мениджърите" ни, ако зависеше от тях, биха давали на учителите официално ниски заплати, а всъщност тайно биха им бутвали нещо отгоре? :mrgreen:

Ако имаш предвид думите ми "предлагат ниски заплати", те означават "дават ниски заплати".

А за пенсиите в България - 100% съгласен.
ако успеят даскалите добре, ма дай да не ги издигаме чак толкова нависоко
:?: :!: :?: :!: :shock: :?
Last edited by passer-by on Thu Oct 25, 2007 10:56 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 25, 2007 10:54 am

Май само на държавна работа ако си те осигуряват на реална заплата. Иначе сивата икономика фтв. Да не ми се налага никога да се пенсионирам, че както ме осигуряват на минимална. :cry:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 25, 2007 10:57 am

passer-by wrote:
Xellos wrote:Бе аз не знам колко изобщо от работодателите осигуряват на истинската заплата. Щот почти не съм спрял да бачкам къде ли не кво ли не от 16 годишен и я имам 5-6 години барабар с казармата трудов стаж на хартия я не. И то на минимална пак съм. Не че в тая държава пенсия значи нещо де.
Нали не искаш да кажеш, че "мениджърите" ни, ако зависеше от тях, биха давали на учителите официално ниски заплати, а всъщност тайно биха им бутвали нещо отгоре? :mrgreen:

А за пенсиите в България - 100% съгласен.
Мениджърите на сапун :twisted:

Не, казвам че каквото взимат това се отчита, което автоматично им прави пенсийте (много даскали са близо до тях) по-свестни. И пак крайно недостатъчни де. Ма тва друга тема. Е тайно няма нужда, в крайна сметка не им е забранено да дават частни уроци.

Накратко, те работят по-малко часове, имат време да си докарват допълнително, и могат да се закротят на поста в повечето случаи до пенсия след което ше имат неква пенсия и пак ще могат да си докарват от уроци у тех си. И искат още, играейки си с емоционалната ни страна като се каже "култура".
Last edited by Xellos on Thu Oct 25, 2007 11:09 am, edited 2 times in total.