Джонатан Стрейндж и Мистър Норел - Сузана Кларк

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
grellian
E'lir

Post by grellian » Wed Aug 08, 2007 3:06 pm

а какво стана накрая с Ласелс или не е много ясно?

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Wed Aug 08, 2007 3:21 pm

Spoiler: show
Като уби рицаря на Замъка на изваденото око и сърце, се превърна в следващия рицар и явно идеята е да стои там и да пази замъка докато не дойде някой, който да го убие и да заеме мястото му.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Aug 08, 2007 3:33 pm

Аз стигнах до същото заключение. А и изглежда че няма да е трудно друг да го пречука него! :wink:
Много ми се иска да го притежавам, това "книжле". Май като се върна в Барна ще седан сериозно да се разтърся.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

grellian
E'lir

Post by grellian » Wed Aug 08, 2007 4:20 pm

аз пък искам да имам новата книга на Кларк-The Ladies of Grace Adieu,която всъщност представлява сборник с разкази.дали ще излиза скоро на бг,някой знае ли?

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Wed Aug 08, 2007 5:06 pm

По-точният въпрос е ще излезе ли въобще :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

grellian
E'lir

Post by grellian » Wed Aug 08, 2007 6:00 pm

и ако излезе,колко ли ще струва ? Прозорец като нищо могат да й лепнат цена 25 лв,въпреки че е по-кратка от Джонатан Стрейндж и мистър Норел :lol:

Таерин
Smallfolk

Post by Таерин » Thu Oct 18, 2007 3:01 am

оо,великолепна книга!грабна ме бързо.пак ще я прочета.мрачмната антмосфера на англия от 19-ти век е съчетана доста умело с измислицата.сузана кларк се есправила блестящо.вмъкнала е и доста як хумор.спомням си колко се смях,когато четях за преживелиците на един прислужник,май беше на бащата на джонатан стрейндж,дето го пратиха да намери някаква ферва и по пътя му се случиха разни беди.
любимите ми герои са стрейндж,чайлдърмас,норел и джон ъскглас.
обаче наистина бях разочарована,че той не се появи в действието почти.май само накрая.иначе ставаше дума за него само от позицията на историческите хроники.
образът на стивън е доста привлекателен.той е прислужник на англичаните,и все пак не иска да им навреди,макар че дежнтълменът с коса като глухарче може да му помогне да си отмъсти.
стивън ми допадна със своята скромност и че накрая добротата му надделя и участва в победата над феята.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 18, 2007 8:22 am

Моля да не разказваш цялата книга все пак, използвай спойлер бутона горе.
This is it. Ground zero.

Таерин
Smallfolk

Post by Таерин » Fri Oct 19, 2007 6:20 pm

да си имаме уважението,но разказах съвсем незначителни части! :x :x :x :x за цялата книга би ми отнело далеч повече място!не преигравайте,ако обичате.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 19, 2007 6:22 pm

Освен дето си разказала края :) Не е нужно да разкажеш цялата книга, за да развалиш на някого кефа от четенето й ;) Chill.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 12, 2007 4:46 pm

Оле мале кооолко е тегаво това за четенееее. Интересно е де, ма ми съкращава живота и май нема да успея я дочета страница по страница подред. Ше се диагонали мощно. :twisted:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 12, 2007 5:35 pm

Рол ше те нападне ръчно като се върне. :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 12, 2007 7:21 pm

Аз не влизам в спорове :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Nov 12, 2007 8:41 pm

Ксел ще изпуснеш половината удоволствие така. И даже може би ще се разочароваш от книгата. :roll:

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Nov 12, 2007 9:17 pm

Хич не е тегаво даже, изчетох го за няколко дни само, а по принцип се влача поне седмица с много по-малки като обем книжлета. Може да си е някакъв мой проблем де :)