passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
26 октомври 2007 (пт) 15:00, 17:20, 19:40, 22:00
Всички прожекции са ми удобни, без последната (и без първата в събота).27 октомври 2007 (сб) 12:40, 15:00, 17:20, 19:40, 22:00
САЩ / Южна Африка, 2007, 120'
Режисьор: Гавин Худ · Сценарий: Кели Сейн · С: Джейк Гиленхал, Рийз Уидърспун, Мерил Стрийп, Омар Метуали, Игал Наор, Питър Сарсгард, Алън Аркин
Драма, със субтитри, английски
[www.renditionmovie.com]
Американската борба с тероризма включва и такава тайна практика, за която е измислен терминът rendition, използван за заглавие на поредната драма със суров политически контекст. Думата означава насилствено екстрадиране на заподозрян в тероризъм човек, който ЦРУ прибира в някоя своя база и го подлага на зловещи мъчения. Често този човек е невинен, но някой решава, че изглежда подозрително – защото например е с по-тъмна кожа и не се бръсне редовно. В Извличане такава жертва е химикът Ануор Ел-Ирахими, американец с египетски произход, който се озовава в една килия в Мароко да тестват издръжливостта му на болка и унижение, докато правителството прикрива всички следи за покушението. Бременната му американска съпруга с руси букли (Рийз Уидърспун) започва борба с бюрократичната машина, опитвайки се да го открие, а един още невинен и емоционално несигурен агент (Джейк Гиленхал) е принуден да стане свидетел на изтезанията. Освен тези основни линии в сюжета текат още няколко второстепенни истории – някои улавят промиването на мозъци в джихад, други ни вкарват в коридорите на ЦРУ, където командва желязната лейди Мерил Стрийп. Защото успява да покаже повече гледни точки, Извличане е сериозен и амбициозен филм, който взима зловещата американска политика и я превръща в човешка драма, за да стигне посланието до всеки обикновен човек. Самото послание обаче не успява да прозвучи силно – сякаш създателите на филма, тръгнали много смело в началото, са се уплашили по пътя и са омекотили удара, за да не обидят някого. Накрая дори остава под съмнение лошо ли е да се отвличат и измъчват хора, или може пък и да е полезно в някои случаи. Нека всеки да помисли.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
По-точно? 17,20 ч. доста повече ме устройва от 19,40ч.shayhiri wrote:От много време мисля и смятам дали си заслужава да го гледам тоя - и накрая реших, че да. Най-малкото - на скапания октомврийски фон. Така че ще дойда (утре вечерта?). Обаче едва ли някой друг ще се навие.
Ами да направим така: ако има и други желаещи - от 19,40ч. Ако не - от 17,20 ч.shayhiri wrote:Айде все пак 19,40ч, щото дори аз да мога на предишната. никой друг няма да може (работят хората). А все пак се надяваме да дойдат поне още няколко човека.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 21 guests