Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Дочетох Спиращият войнатана Сандерсън. Пак фойерверки в последните 30-тина страници и отворен според мен край, доволен съм.
Сега чакаме 2 книга от Пътя на кралете.
Много нефелна корица, не знам една авторска колко би струвала, но си мисля, че студент в художествената академия можеше да се справи къде по-добре...
Цената - в БГ 12.80 евро, в букдепозитори 6.33...
Не знам повредата къде е...
Сега чакаме 2 книга от Пътя на кралете.

Много нефелна корица, не знам една авторска колко би струвала, но си мисля, че студент в художествената академия можеше да се справи къде по-добре...
Цената - в БГ 12.80 евро, в букдепозитори 6.33...
Не знам повредата къде е...

Ъмм.. при теб, освен ако не си извън България. На мен от bd.com ми показва цени по 20 евро за Words of Radiance.
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Въпрос на вкус за корицатаDevoted of Slaanesh wrote: Много нефелна корица, не знам една авторска колко би струвала, но си мисля, че студент в художествената академия можеше да се справи къде по-добре...

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
===============
Have you got any tips for growing an awesome Viking beard?
Yes: don’t shave.
Powered by Johan Hegg
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
===============
Have you got any tips for growing an awesome Viking beard?
Yes: don’t shave.
Powered by Johan Hegg
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- ProxyFantasy
- Paragon
Прочетох Физика на тъгата от Георги Господинов. За толкова неща ме накара да се замисля, толкова скрити нишки имаше в самия роман! Колкото беше разхвърлян, толкова и беше подреден, различните истории се развиваха и всичко си идваше на мястото. Определено най-странното четиво попадало ми в ръцете. Фактът, че прочетох "И всичко стана луна" веднага след Физиката, абсолютно доказва, че авторът ме е грабнал и не иска да ме пуска.
Чета "Гласът на Острието". В началото бях много впечатлен, но с напредването нещо започва да ми куца. Не мога да усетя светът така пълнокръвно както Вестерос да кажем. Всичко ме някак си... не знам нахвърляно и просто поредният Крал на Севера, който събира войски. Обаче персонажите ме кефят.
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there
Ми то тва е, да ти кажа. Абъркромби уърлдбилдинга за нищо го няма, ако четеш за нещо чети за героите и субверсиите на разни тропи и клишета.
Малко съм разочарован да ти кажа. Защото подхода ми към книгата беше като към "Новата Песен за Огън и лед", едва ли не. А то, всичко се оказа ужасно предсказуемо - например, че Джезал ще спечели турнира (чета я на английски между другото, не знам как е в нашият превод), по един или друг начин, ми беше от километри ясно, но ми се искаше да има някаква кофти изненада - като например да го загуби, както би се изгаврил Мартин например с персонажите сиClaymore47_Fen wrote:Ми то тва е, да ти кажа. Абъркромби уърлдбилдинга за нищо го няма, ако четеш за нещо чети за героите и субверсиите на разни тропи и клишета.
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there
- ProxyFantasy
- Paragon
При Абъркромби важната част е над развитието на персонажите от към насока - успяват, но на каква цена и какво успяват да извлекат от успеха си.Razaelski wrote:
Малко съм разочарован да ти кажа. Защото подхода ми към книгата беше като към "Новата Песен за Огън и лед", едва ли не. А то, всичко се оказа ужасно предсказуемо - например, че Джезал ще спечели турнира (чета я на английски между другото, не знам как е в нашият превод), по един или друг начин, ми беше от километри ясно, но ми се искаше да има някаква кофти изненада - като например да го загуби, както би се изгаврил Мартин например с персонажите си
Повечето сюжетни линии в острието са доста предвидими, не може да се успори, но има нещо в героите и начина на писане (може и да е превода), който прави всичко ужасяващо реално и въпреки, че главните герои побеждават, човек няма усещането, че героите са победители.

Не знам, аз още като четях главно на български и видях Квоте си казах NOOOPE на закупуването на българското издание.