Брой 37 Разкази     И тъй, делото ни, скъпи съотечественици, най-после биде доведено до сполучливия си край. Конкурсът приключо. Виде му се, дето се вика, кой колко, кому кога и накъде и защо. Ще кажа само няколко думи по самия конкурс, преди да премина към щастливия за победителите момент с обявяването на класирането.
     Цялото мероприятие наистина доста се поразтегли във времето. Едно че не очваквахме толкова много разкази, второ че паузите между броевете в някои момент ставаха заплашителни и бавеха и конкурса, трето, че и самото оценяване не бе никак бързо и лесно. Както знаете, бяхме подготвили две паралелни класирания – едно на публиката и едно на журито – с независими награди, така че оценяването да е максимално обективно. Мислим, че това се оказа като цяло добра идея и за бъдещи подобни конкурси (идат, споко) ще запазим тази система, като може би ще обединим двете класирания, но ще оставим вота на публиката да има значим дял при оценяването.
     Колкото не очаквахме толкова много разкази, толкова пък очаквахме доста повече гласуване от публиката (на първия тур гласувалите бяха под 30). Вероятно обаче двете неща са свързани, защото си е трудно просто да се прочетат толкова много разкази, особено ако не си ги чел, докато са излизали. И все пак работим по няколко идеи как да избегнем този феномен, така че stay tuned ;) Е, стига толкова приказки, време е за големият момент. И тъй,

Наградата на публиката за най-добър разказ в конкурса печели

Треска за дракони – Александър ... (Рандъм)

Наградите на журито за най-добър разказ в конкурса се полагат, както следва, на:

1. Афузел – Пламен Глогов
2. Треска за дракони – Александър Попов (Рандъм)
3. Торбалан – Андрея Илиев


Честито на печелившите, наградите, както знаем са книги по техен избор, а подробности за награждаването да чакат на личните си мейли. Допълнително поощрителна награда журито присъжда на

Момичето от Вондел Парк – Радо

тъй като журито изглежда го хареса много ;)

     И тъй, още веднъж честито на печелившите :) Във форума ще открием специална тема за коментари на журито по останалите разкази от конкурса, които са ни направили впечатление, а там също може да оставяте и вашите собствени коментари и препоръки, приемаме всякакви критики и съвети по провеждането на мероприятието. Можете да използвате също и мейла на списанието (линкчето "Поща" горе). Ами.. това е от мен, а за да не остане съвсем без нови разкази броят, сме подготвили и един неконкурсен съвсем шедоуденски разказ, за да влезем отново във форма след този дълъг дълъг конкурс :) Приятно четене!

Моридин
ПреживяванеДжаар