Е, няма да е за сефте
Аз лично не усетих предните два като междинии - напротив, те дръпнаха действието напред, станаха много важни неща. Дори само придобиването на сили на Моника Рамбо промяна трайно Марвел вселената. А този епизод наистина беше емоционален, но ни показа неща, които вече знаем. Знаехме точно как са загинали родителите на Уонда, знаехме, че тя не е умряла при експериментите на Хидра, знаехме, че след смъртта на Пиетро е живяла с Вижън в имението на Отмъстителите, знаехме, че след Endgame е намерила мъртвото му тяло. Имаше си неочаквани врътки, разбира се, но всички те се отнасяха до миналото. Тоест си беше типичен флашбек епизод - залага на емоцията и някое леко извъртане на миналото, но не движи историята напред. Аз затова винаги съм харесвал епизоди, които не са изцяло флашбек, а си имат и важни моменти в настоящето, така че да раздвижат и сегашната история.
С риск да се изпокараме - погледни примерно епизод 3х10 на Деърдевил, епизодът се казва Karen. Там има наистина брутален флашбек, който пак е 29 минути накуп, но след тях имаме 15 минути в настоящето, където стават важни и значими неща, включително смърт на важен герой, освен това самият спомен е много по-емоционален и въздействащ, защото показва много неща, които не знаем. И просто е класи и класи и класи и класи нагоре!!!!
Не че искам да хейтя новата серия на WandaVision - напротив, както казах, хареса ми много! Тази разходка из спомените много ми напомни Endgame и ми стана много хубаво, защото в Endgame имахме разходки из миналото на цялата вселена, но не и из живота на Уонда, така че тук ми дойде като хубаво допълнение и ме зарадва. Просто имаше още какво да се желае.
Иииии последното, за което съм малко на кантар, е голямото разкритие, че "Алената вещица" е всъщност някаква мистична фигура от легендите, която е като мит сред вещиците и те чакат появата ѝ. Ще видим как ще го развият, но за момента не ми допада много.
Защо вече за ТРЕТА поредна любима моя героиня правят такова нещо - "тя не е важна просто тук и сега, тя важна, защото е създание от легендите!" - и то в нито един от трите случая не е по комиксите??? Електра я направиха митично същество от легендите - Black Sky - и това беше по-слабата част от историята на персонажа. Жената чудо я направиха митично нещо от легендите - the Godkiller - и това пак беше слабо реализирано. И сега популярния прякор на Уонда - Алената вещица - го изкарват някаква древна легенда сред вещиците.... Не знам защо сценаристите в Холивуд обичат да правят така с женските персонажи, за мен тези героини са силни тук и сега. Но ще видим.