Добри поличби
Добри поличби
Да, знам, че филмът още го няма, както го няма и скапаният Апокалипсис, ама поне има някакъв вариант поне филмът да дойде, докато второто продължава да се бави по незнайни причини. Освен ако не наблюдаваме най-бавния и нескопосан апокалипсис в историята де.
За начало слагам трейлъра:
https://www.youtube.com/watch?v=hUJoR4vlIIs
Много съм се надъхала, пък да видим.
За начало слагам трейлъра:
https://www.youtube.com/watch?v=hUJoR4vlIIs
Много съм се надъхала, пък да видим.
Re: Добри поличби
И аз и аз и аз
От снимките май нищо не клашва с мойте представи, така че съм с разумно оптимистични очаквания
От снимките май нищо не клашва с мойте представи, така че съм с разумно оптимистични очаквания
The truth shall make ye fret.
- tigermaster
- Elder God
И аз го чакам това. Дано си струва.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- tigermaster
- Elder God
Току-що гледах първия епизод. Страхотен е, друго няма какво да кажа засега.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Хаха, тамън видях в бананаленда, че ще мъчиш субтитрите. Доста 1:1 с книгата е текста.
Пускам го, че вчера след 14 часа работен ден реших да не си развалям кефа.
Ебаси маратона ще е тоя уикенд ако качеството е като на първи епизод и натам.
Пускам го, че вчера след 14 часа работен ден реших да не си развалям кефа.
Ебаси маратона ще е тоя уикенд ако качеството е като на първи епизод и натам.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- tigermaster
- Elder God
Вторият епизод също е много як. В момента го превеждам него.
Учудвам се, че @Amelia още не е налазила сериала, бтв, както е сигурно най-големият фен на Дейвид Тенант и Джон Хам във форума. А и двамата са толкова яки тука...
Направо ми е трудно да повярвам, че за първи път видях Майкъл Шийн в ролята на върколашки воин/вожд в "Подземен свят".
Учудвам се, че @Amelia още не е налазила сериала, бтв, както е сигурно най-големият фен на Дейвид Тенант и Джон Хам във форума. А и двамата са толкова яки тука...
Направо ми е трудно да повярвам, че за първи път видях Майкъл Шийн в ролята на върколашки воин/вожд в "Подземен свят".
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Направих си маратона днес, от край до край е перфектно! Джон Хам е идеалка, нищо че такъв герой няма в книгата, ама е станало още по-добре. Само, ако не бяха кредитите и некви интервюта из нета преди да излезе сериала нямаше да обърна внимание кой се озвучава от Бенедикт Къмбърбач.
На моменти имах усещане, че гледам части от доктор ху от добрите му времена с Тенант .
На моменти имах усещане, че гледам части от доктор ху от добрите му времена с Тенант .
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
tigermaster wrote: ↑Sat Jun 01, 2019 1:11 pmВторият епизод също е много як. В момента го превеждам него.
Не мога да стигна до него - ебало си е капаците при мен, но при първа възможност ще го опукам.
Изгледах две трети от сериала. Знам, че ще прозвуча като досаден мърморко, но сцените, в които са се придържали към книгата са от страхотни до доста добри, а това което са си дописвали са от средна работа до много зле. Героят на Джон Хам е тотално излишен, някои от флашбаците с Азирафел и Кроули са доволно тъпи, например този от периода на френската революция. Децата засега имат твърде малко екранно време, ясно е, че трудно се работи с деца актьори, но все пак...
Като цяло съм доволен, но дразни как страхотни сцени се редуват с посредствени такива.
Като цяло съм доволен, но дразни как страхотни сцени се редуват с посредствени такива.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- Ambartanen
- Arcanist
На базата на два епизода и половина, засега ми харесва страшно много. Книгата съм я чел за последно преди 16 години та на практика нищо не помня и въобще не разпознавам кои сцени са от нея и кои са добавени за шоуто. Това с френската революция и колко англоцентричен е ангела наистина ми направи лошо впечатление за момент, но пък това бяха някакви секунди.
Изгледах първи епизод, книгата ми е доста прясна. Засега е супер плътно по книгата, с някои директни цитати (доколкото помня адекватно де, че аз, уви, съм си на принципа "гледай и забравяй, че заема място"). На места леко ми доскучаваше и някои сцени ми драгваха леко, честно казано, но като цяло доста доста добро ниво. Хрътката беше ужасна в злия си вид и баш тази сцена не бяха я направили толкова забавна, колкото в книгата сякаш. Жалко ако наистина няма повечко сцени с децата, аз тях много ги харесвах.
Сцената в болницата със сестрите и подмяната на бебетата беше много яка :Д
Точно вчера ми излезе в ютюб и това:
https://youtu.be/m97q218djYU
Сцената в болницата със сестрите и подмяната на бебетата беше много яка :Д
Точно вчера ми излезе в ютюб и това:
https://youtu.be/m97q218djYU
shadow dance nikoga ne luje
Догледах го. Много съм възмутен, че не са включили the Other Four Bikers of the Apocalypse. И че кучето на R. P. Tyler е дакел, а не пудел. Мда, явно съм чел книгата твърде много пъти. Чак сега разбрах, че Геймън бил сценарист, повечето шеги в новия материал ми се видяха много зле, така че продължавам да си мисля, че Пратчет е отговорен за огромната част от хумора в книгата.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Чел съм я преди 10-тина години, така че може паметта да ми изневерява, но книгата не беше чак толкова смешна (по стандартите на Пратчет), нито толкова поглъщаща (по стандартите на Геймън). И двамата са писали много по-добри неща самостоятелно.
Сериалът ще го гледам тези дни, но на база трейлърите му, не очаквам да ми събере погледа с качество.
Сериалът ще го гледам тези дни, но на база трейлърите му, не очаквам да ми събере погледа с качество.
There are no rules! I'm gonna get you!
- tiffany aching
- Misting
Точно "Добри поличби" бе първият ми досег с Тери Пратчет и за мен има голяма сантиментална стойност. Преди доста години като че беше... сигурно съм забравила един куп неща и с радост ще си ги припомня.
Спорадично подхващах някои от книгите на Геймън, обаче така и не са финилализирани към днешна дата. Виж, Пратчет е съвсем "друга бира", даже не знам колко пъти съм препрочитала историите от Света на Диска.
Разбрали сме се с един човек да гледаме заедно сериала и го чакам да се освободи от ангажименти. Както и да остави за малко една игра. Дотогава се чудя дали да не си припомня книгата...
Спорадично подхващах някои от книгите на Геймън, обаче така и не са финилализирани към днешна дата. Виж, Пратчет е съвсем "друга бира", даже не знам колко пъти съм препрочитала историите от Света на Диска.
Разбрали сме се с един човек да гледаме заедно сериала и го чакам да се освободи от ангажименти. Както и да остави за малко една игра. Дотогава се чудя дали да не си припомня книгата...
Няма ги Другите четири конници на апокалипсиса???????? Не съм стигнала дотам! Нищо, поне ще съм подготвена.