Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1583
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Delegat » Fri Jul 29, 2016 11:08 am

Killua wrote:Явно сме гледали доста различни филми! Моят Стар Трек беше скучен и клиширано-предвидим до болка, а хумор.. ами нямаше почти никакъв...
Само визуално ми хареса (особено планетата с Йорктаун, нападението на рояка кораби над Ентърпрайз, бялата мацка ииии гениалната сцена с взривяванията на рояка под звуците на крясъци и бийт)
Верно, не съм принципно стар трек фен, но това обикновено не ми пречи да си кефя на филмите. Предният ми хареса доста повече, макар че и той си имаше някакви безумия, доколкото помня. Ролята на Чеков, уви, беше точно никаква. Къде с него, там без него. Жалко, че това е последният филм на Йелчин (освен ако междувременно не е снимал нещо, а да не съм разбрала).
Толкова си гледала филма, че чак не си разбрала, че Йорктаун не е планета, а космическа станция. Филмът е страхотен, има си кусури, но като за 50 годишнината на Стар Трек е просто перфектен :mrgreen:

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Fri Jul 29, 2016 12:44 pm

Same shit, беше сферично, пък човек как да се съсредоточи между прозявките! :mrgreen: И като цяло Е сред нещата, които му харесах (макар че ако беше планета, щеше да е дори по-куул).

А този филм не мисля, че имаше кой знае какво за разбиране - препратки очевидно няма как да хвана, тях не ги и броя, ама другото, айде моля ти са.
Тоя филм за мен е изцяло правен за феновете и с почти нищо не можа да ме привлече като случаен зрител.

Като цяло съм доста съгласна с ревюто на Роланд, защото като махнеш фенското (намигванията, меланхолия и годишнина), ти остава само визията и двама яки персонажи на кръст, пък се удавям в предвидим и скучен сюжет, мудно темпо и средняшката актьорска игра. Смисъл, доста по-класно изпълнение от Уоркрафт, но пак си излязох с подобно усещане.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Fri Jul 29, 2016 1:25 pm

Warcraft е филмъ на годината, ей.
А за стар трека - освежаващо мнение на фен на трековете:
http://redlettermedia.com/half-in-the-b ... ek-beyond/

И кат цяло Killua не е права :panic:
Мен ептем не ме тресе за трека, въпреки тва тоя филм беше разкош връз торта.

Инак, явно вече ми е невъзможно да гледам дълги тъпи комиксови тъпни по два пъти. Колко и да харесах Batmn vs Supermen , мъчих му ултимативния клъцок и докретах до на бен афлек голия задник, от на ейми адамс нема нищо ново голо, останахме си с кривата и половин цици, дехба и сексистите.

Бтв, в насилието има кръв, сцените са по-дълги и смислени, няма произволни скачания, от които тъпанарите се оплакваха, че не могли да следят филма, обожеобоже, и евала на снайдер, че мълча през цялото време, докато целокупното гийк клубче му сра на главата, докато е бил наясно, че филмът му е дори още по-чук от великолепие, макар да е стъпки долу от watchmen.

Ма е три скапани часа, ве човек. Тва е просто да ми не уважаваш времето, като оклъцаш първо филма, вместо да стовариш най-дългия аймакс евър и после да ми пуснеш реалната версия, която си аплодирал, вашта мама калъшка продуцентска.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Fri Jul 29, 2016 1:52 pm

трубадур wrote:Warcraft е филмъ на годината, ей.
Ето само това ми стига да прочета, за да ми стане ясно,че няма да се разбЕрем :mrgreen: :mrgreen:
Батман вс Супермен го спрях на 20-30-тата минута...
За Стар Трек забравих да се оплача, че някои от битките прекалено се провлачваха И на места беше такова мазало, че изобщо не ставаше ясно кой върху какво и къде. То верно 3Д-то у нас е толкова ТЪМНО с тия цайси, ама все пак...
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Fri Jul 29, 2016 3:36 pm

Те на тва вече ше се гледа удължената версия, оти милото варкрафтче много му личеше, че са го рязали с на тъпото ножа, за максимална болка. Но за мен, заедно със стар тречеца, са ми филмите ала лудио макс от миналата година или пацифик рим, от... га там излезе. Чист и просто съвършен кеф с помитащи визуални ефекти. А че 3д-то трябва да умре, трябва. Въпреки това за нито един миг трека не ме разконцентрира или направи трудно следенето на действието. Джъстин Лин е твърде добър екшън режисьор за подобни изцепки. А мен лично ме израдваха по-дългите космически патаклами. ма тва е щот съм скучен. Още повече, че дойдоха след солиден градеж на свето и не бяха нон-стоп.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Fri Aug 05, 2016 9:31 am

Язон Борнов (Jason Bourne) е много тъп, в общи линии най-скапаните епизоди на 24 от 6-ти сезон са класи над това безумие. Сенилен дъртак (Пол Грийнграс) е чул от внука си кво е тва фейсбук и как ни крадат данните и е изградил филм връз този факт по най-кретенския възможен начин, в който единственото екшън клише, което липсва е как Борн ги наебава всичките (2) жени у филма.

Но просто виждам плиткоумната сган ще го погълне тва лайно с ебаси насладата. Защото не й се казва в прав текст какво се случва, показва й се... с ГОЛЕМИ букви и дълго застояване на кадъра за сричащите. Ще си рекат, е те това е филм за шпионаж. Аз следя детайли, аз разбирам. Бахти излагацията. Първите 2 борна, доколкото помня, бяха само атмосфера и умни врагове, който просто се сблъскваха с пичага, дето е неколко левъла над тях. Тук всеки, който не е Венсан Касел, е cannon fodder. Поне са ни спестили справянето с 12 културиста, нападателите му никога не са повече от 3-ма.

Но ми е писнало от:
Некомпетентни агенти.
Претоварен интерфейс на компютри.
Едно лаптопче хаква цру.
Безразборно щракане върху клавиатура.
От вашингтон ше спреш тока в холандия.
Лицево разпознаване насред тълпа, сред пушек, нощта.
20-годишна пикла начело на бюрото.
Тежки катастрофи, от които си невредим.
Да се млатиш като пустиняк, след като са те простреляли в корема.
Да ти стоварят поне 15 кила дъмбел връз главата от очевидно трениращ човек, който те тресва с цялата си шибана тежест и да го смлатиш с 2-3 хватки, след което да си продължиш с четенето на файлчето.

Този екип не може да снима екшън. Точка. Аз харесвам клатеща камера и накъсан монтаж. Ама не може да сервираш подобна размазана свинщина, след като The Raid съществува. Единственото яко нещо от трейлъра е единственото готино във филма. Когато голямата бричка разхвърля малките насред Вегас е доста впечатляващо. Но след лудио макс тия преследвания са в най-добрия случай приемливи.

2 часа скука братле.

И дума за животните, които съсипаха допълнително шитнята. Не спряха с мненията през целия филм, дори на най-голямата гюрултия. Представляваха три спаружени стафиди с кофти, къдрави русо-зелени перуки и огромни обеци. Както казах по-рано, сигурно не са гледали по-дълбок и изискващ внимание филм. Въобще на Борн очакваш по-възрастна публика и я получаваш, не очакваш обаче пълна липса на уважение към околните, че и към филма. Докато гледаш мълчиш бе, деба маматидеба. Мазни миндили. Направо не ми се ходи вече на кино или трябва да чакам последни прожекции или... деа знам, кога да ходя, че да пропускам кретените.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Morwen » Mon Aug 08, 2016 4:21 pm

Не бих се изразила по този начин, но искрено ти съчувствам за последния параграф. В такива случаи шъткам, моля да пазят тишина или като последна възможност високо им обяснявам какво не се прави в кино и че не само те са си платили билет.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Mon Aug 08, 2016 5:32 pm

отка си строших ръките съм доста невпечатляващ визуално и ко се стигне до кютек ше пометат пода с мене, а имам човешкото качество като задавам въпрос ("може ли по-тихо?") да звучи така сякаш те псувам на най-лютата майка, тъй че сблъсъкът си е неизбежен :panic:

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by TheGrimReaper » Tue Aug 09, 2016 5:49 pm

Заради различни проблеми край мен от всякакво естество не съм успял да намеря време да споделя какво гледах напоследък - освен редовните филми от моята лична видеотека (вариращи от The Proposal, No reservations, Saving Mr. Banks, през Red Cliff, The Untouchables, Predator, Rambo, Terminator, Alien, Die Hard до Harry Potter Collection, The Hobbit, Akira, Ghost in the Shell, The Raid 1&2, My Way и още много) се намериха и някои по-нови заглавия:

Batman vs. Superman: Dawn of Justice Ultimate cut - не съм гледал кино версията на този филм и директно скочих на удължената (с около 30 минути) версия - не беше лоша, въпреки че пак ще трябва да го погледна, че някои неща не са се вградили добре в мозъка ми на първо четене. Не беше типичния супергеройски филм, отличаваше се дори и от Батман поредицата на Нолан, на Тим Бъртън, дори не мога да се насиля да сложа онова недоразумение "Батман и Робин", който почти затри поредицата. Тук имаме пак всички съставки, но смесени по малко нетрадиционен начин, хареса ми героинята на Жената Чудо, историята между Батман и Супермен беше представена по един плътен начин, с много заигравки между двамата, като и Бен Навлек и Хенри Кавил залепнаха за отредените им роли. Нещо като продължение на Man of Steel, но с малко предистория и по-завършена мотивация на двамата главни биткаджии. Аз останах доволен от видяното, дори не ми се стори скучен и протяжен въпреки продължителността си - имаше време да се развият всички сюжетни линии, от което не пострада самата история и дори финалната битка (ако и да беше малко тъмничка) пак ми хареса. Ще видим какво ни готви продължението.

Central Inteligence - Кевин Харт и Дуейн "Скалата" Джонсън, от трейлъра видях няколко забавни сцени, които май бяха всички по-интересни момента в целия филм, опитаха се да направят нещо по-различно, но прекалено ми заприлича на нова версия на Ride Along минус Ice Cube, Кевин Харт на места ме дразнеше неимоверно с непрестанното си дърдорене, без да излезе от този образ и да покаже нещо по-различно в емоционалния спектър. Скалата не беше чак толкова противен, но не успя да балансира цялостното изпълнение за жалост.

The Nice guys - това беше съвсем друга бира/боза/ракия от предния - без излишно напрягане и Райън Гослинг и Ръсел Кроу направиха много добър тандем, а действието развиващо се през 70-те добави интересна атмосфера, докато двамата разнищваха убийството на известна порно звезда - на някои моменти буквално цвилех от смях и макар и на места да забавяше темпото, не останах разочарован от цялостното изпълнение на филма и на главните герои.

Independence Day 2 - Няма. Такава. Рядка. Помия...

Дори и ефектите не успяха да допринесат за нещо по-различно от досада през цялото врметраене на филма, оказа се по-зле от Епизод II по моите критерии - пак същата история, пак предъвкване на старата концепция, а сега се оказа и че ще има продължение... Пълен ужасТ и потрес...

Всички сценаристи са се напънали да измислят нещо невиждано и невероятно, но резултата е близък до повръщано поне за мен. Първият филм и той не блестеше с нещо специално, но поне имаше някакъв баланс между всички елементи в него - беше направен що годе интересно и ефектите (макар и дървени на места) подсилваха действието вместо да му пречат. Този тук е наблъскан със светлинки като коледна украса, но зад него всичко е кухо, плоско и ненужно... Съживяването на няколко от старите герои не носи нищо позитивно - все едно трупове от моргата да се опитват да играят пред камера - бездушно и дори гротескно на моменти...

Честно си признавам, че това е един от най-тъпите филми които съм имал неудоволствието да гледам за последните 10 години. Сега го използвам като лост за наказание вкъщи, по-специално към жената, че тя ме врънкаше да го гледа - ако нещо сгафи за наказание да гледа пак този филм :mrgreen:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Wed Aug 10, 2016 9:05 am

Suicide Squad е, евала. Най-после DC направиха тъп филм по марвелски. В общи линии като качество е вторият авенджърс с по-лайнян филтър. Още от Fury се притеснявах, че дейвид айер не може да борави с нищо друго освен двама пича в полицейска кола и тогава се видя, че ако увеличи бройката на пичовете и ги насади в танк става лошо.

В скуада има още повече паплач и са в хеликоптер (за малко) после цъкат из празни декори. И леле колко е скучно. Квито и преснимания да е имало в ядрото си филмето е калъшко. И личи, че е нямало време за кой знае какво вмешателство. Явно е, че първоначално са се целили в по-сериозен и мръсен тон, но и да беше останал в оригиналния си вариант, скуката щеше да си те млати като чук. Комедийният отенък нито пречи, нито помага. То е говънцето върху голямата кравешка купчинка.

"Комедията" идва от изключително пошлия избор на забавни песнички (язък за прекрасния ост, дето има) и няколко "пичовски" лава, на които сганта в залата много се радваше, а аз и жена ми се спичахме от епохалната тъпня.

Екшънът е слаб. Не е клатушкаща се камера, но няма хореографията или размаха, че да се възползва от статичното заснемане. Гъзят се там некви, стрелят се, секат се, статисти мрат на поразия, пълен хаос, в лошия смисъл на думата. Освен онзи кадър между краката на Марго, преди да й забият един в носа. Освен това е еднотипен, те и затова имат 40 минути представяне на героите преди да почне сечнята, щото май са знаели колко им е неебателен сблъсъка и като си си подложил така, няма как да заведеш зрителите на интересен и разнообразен кютек.

Харли Куин беше зле, бтв, както и жокера (времето, което са му отделили наистина е около 10 минути и бяха 11 повече, от колкото заслужава), детшот, в общи линии цялата групичка е отчайващо кекава като реализация, шефката им още повече. Май само бумерангът блъскаше някакво очарования тип селски бек, ма без да е неприятен.

И разбирам, че айер е имал 6 седмици за сценарий, което оправдава доста между другото, но пак - шит си е историята, да не говорим за развитието й. А като на финала почнаха да се наричат приятели през дума и да си крещят, че са семейство, анусът ти се качва в гърлото от неудобство. Освен това двете божества или да бяха голи или с ефирни, дълги одежди, тия смешни бански, ти падне капата от смех. А жената, която чете репликите на богинята, толкова се разминаваше с устните на актрисата, че направи деведесетарските евтини копия на дисни анимациите да изглеждат изпипани. Ебаси тъпия филм.

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5257
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by alshu » Wed Aug 10, 2016 5:21 pm

На 08 Авг 2016 22:01 AlShu написа:
Филмът го гледах преди малко. Сбъркан е по толкова много начини, че не се сещам как да ги обобщя. Трябваше да си водя записки, що ли?
Да, забавен е на много места, но на други разочарова лошо.
Най-противна беше Enchantress. Всички сцени с нея. Gozer-но кастната в грешния филм.
Братчето и не беше много по-добре, както и minionite им.
Друг голям негатив е, че незвездните актьори играят отвратително. Лошият диалог, който сричат удвоява това.
Имаше и някои неочаквани и нелогични реакции и развития - как Ел Диабло откри "ново семейство" в лицето на отряда? Защо Хърли остана при появата на Аманда, въпреки че нейния взривен механизъм беше деактивиран?
Маргото е прекрасна Хърли Кийн, но играе три нейни различни версии...едната от тях е копие на оригиналната...Не разбрах дали е нарочно търсен ефект, но би ми харесала повече, ако беше по-консистетна.
Уил Смит играе Уил Смит, а не Детшот. Сцената със залавянето на последния беше, като взета от Батманите на Джоел Шумахер.
Бе, всички интродукции бяха зле.
Джокерът беше некъв позьор. Обикновено е креативен с гадостите си сладур. Тук нещо липсва.
Намразих още повече тази версия на Батман.

Иначе има интересни сцени, а като прибавим и всички моменти, в които се виждат краката на Хърли Кийн има какво да се види - филмчето е с прекрасна сценография, както и други кинаджийски благини. Не всички бойни сцени му се отдават, множество от специалните ефекти са откровен кич, но им и добро.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1948
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Martix » Sun Aug 14, 2016 3:38 pm

Гледах Suicide Squad, тъп, но забавен, точно като марвелските. И съм сигурен, че Марвел се пукат от яд, че не са се сетили първи да ползват по-сериозно лицензиран саундтрак.
+този филм е поне 2 единици по-добър само заради музиката и избора на лога/шрифтове. Много съм накефен.
+Enchaaantress, и а хваща за ръчичка. :yay: :metal:
+първата половина беше genuinely много добра, жалко, че са пестили от бюджет за спецефекти и в края нещата взеха все повече да клонят към smoke/light blob + всички close-up-и на magical ruin-а бяха извън фокус, щото сме много хитри.

Неща, заради които филма не е пълна 10-ка:
-за бога, наемете си боен хореограф, не може бюджета ви да е 100+ милиона, а всички melee битки да приличат все едно аз съм ги снимал с телефона
-не се и опитаха да измислят свястна мотивация за пореден път в комиксов филм... Бомбичките любимка не работят
-Сцената, в която Виола гръмна онези в главите.
-Харли Куин забрави, че й обезвредиха бомбата
-Enchatntress-ката използва термина metahuman
-not enough жокер, не казвам, че трябваше да е main character, но 1-2 сцени отгоре нямаше да навредят(Leto е много добър :metal: , само косата да не беше толкова неоново зелена), романсът леко не беше убедителен, може би щото Харли по-скоро fake-ваше и tryhard-ваше твърде много, а в действията си не беше много crazy.
-Думата тероризъм ми предизвиква twitch-ове и не стои сериозно във вселена с богове и supervillian-и FFS.
-всички проблеми се решават с експлозиви, ancient demigod being->blow it, magical spell->blow it
-Enchantress-ката накрая sad-на и забрави, че има суперсили
-Еnchantress-ката не правеше dmg с backstab-а, wtf, във всички RPG-та тая атака прави мн. dmg. Явно героите бяха Immune to poison dmg. За сметка на това Харли правеше мн. dmg с бухалката, явно никой няма protection from baching attacks.
-Will Smith беше прекалено Will Smith-овски и не приличаше въобще на лошковец, дори повече от останалите, които също не приличаха на лошковци. Гоям miss за филма, би било интересно да видим нещо със истински уроди за протагонисти.
-Slipknot не беше introduce-нат като другите, защо ли :roll:
-Катана и кап. Бумеранг можеше да ги няма, а вместо тях да има повече Killer Croc, нали.

7.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Sun Aug 14, 2016 5:34 pm

Неща, заради които филма не е пълна 10-ка:
Това бяха удивително много неща :mrgreen:
Абе тоя филм е много як, ако изключиш и просто гледаш ей така, без да мислиш. Саундтракът е бесен! :D
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by coldie » Sun Aug 14, 2016 6:35 pm

Killua wrote:
Неща, заради които филма не е пълна 10-ка:
Това бяха удивително много неща :mrgreen:
Абе тоя филм е много як, ако изключиш и просто гледаш ей така, без да мислиш. Саундтракът е бесен! :D
И ако си напушен или пиян, може и да ти се стори интересен.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1948
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Martix » Sun Aug 14, 2016 7:06 pm

coldie wrote:И ако си напушен или пиян, може и да ти се стори интересен.
Гледа ли го изобщо, или отговаряш на автопилот, интересен е и без помощни средства, предполагам less so ако скипнеш киното и го гледаш с гадно качество на комп, но дори тогава остава музиката.
Проблемът на филма не е, че не е интересен, проблемът е, че е тъп, по марвелски.
There are no rules! I'm gonna get you!

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 3 guests