Стивън Кинг

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р

Харесвате ли творчеството му?

Да - обожавам книгите му!
56
48%
Абе бива, но има и по добри автори с които да си прекарвам свободното време...
47
41%
Не го харесвам...
2
2%
Не чета хорър...
7
6%
Стефан чий?...
4
3%
 
Total votes: 116

User avatar
Syber
Sorcerer
Posts: 440
Joined: Sun Oct 10, 2004 4:02 am
Location: BG, засега

Post by Syber » Sat Feb 12, 2005 11:47 pm

По НТВ върви "Болница Кралството" - което ми се стори интересничко - поне втория епизод (първия го изтървах :( ) - по сценарий на Кинг е, някой да знае дали има такъв разказ или книга?
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
_________________
- Happy people do not wear watch, you know:-)
Kinga
- Well I guess I'm not a very happy person... I'll remove it right away:-)))
Me

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5265
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Sat Feb 12, 2005 11:54 pm

Доколкото знам, това е нещо като римейк на оригиналния сериал със същото име, заснет от Ларс фон Триер, така че ме съмнява да е по книга на Кинг.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Benedict
E'lir
Posts: 178
Joined: Sat Jun 26, 2004 8:19 pm

Post by Benedict » Sun Feb 13, 2005 8:24 pm

Мне, не е по книга на Кинг, просто той е сценариста;)
Иначе сериите са 13 и ще ги видим всичките по НВТ:)
Sad But True - бaджакът ти ме натъжава истински

User avatar
Surfer
Scholar
Posts: 139
Joined: Tue Mar 08, 2005 12:15 pm
Location: Surf'in USSR
Contact:

Post by Surfer » Tue Mar 08, 2005 1:32 pm

не видях никой да напише "Бягащият човек".
Откъс от тази книга имаше в един брой на "Криминален роман" от 92г. който по случайност попадна в мен.Това откъсче бях го препрочитал 10 пъти, докато миналата година не си намерих най-накрая книгата.
Кажете ми не е ли дал Кинг идеята за атентатите от 9/11?

RAT400
Sorcerer
Posts: 383
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:55 pm

Post by RAT400 » Mon Apr 20, 2009 12:39 am

Някъде един админ беше казал да пишем току-що прочетените книги на разни автори в темите на авторите, та ето ме тук, в тая тема отпреди четири години, която не съм чел :)

Та вчера и днес погълнах първата и втората част на Тъмната Кула. Почти буквално погълнах - след като минах 70тата страница на първата, да съм спрял да чета за три-четири часа, не повече. Отдавна не съм намирал книги, които да са толкова магнетични, че да не мога да ги оставя.

Даже не е толкова добър писател. Стила му не мога да преценя, понеже го чета преведен на език, който не го мога като роден (немски), но на места се отпуска
Spoiler: show
оня момент в края на първата с "Maerlyn!" и вика на пумата ме разсмя, както и голяма част от пребиваването на Роланд в третия, така и не почувствах Джейк толкова близък, че смъртта му да ме натъжи наистина, цялата втора книга със страданието от отрязаните пръсти и калмарите в един момент омръзна, такива неща...
, обаче човекът има въображение, да го вземат мътните! Бих прочел всичките книги само за да разбера какво става, когато накрая стигнат кулата. А освен това пише с едно въодушевление, което не мога да определя как го усещам, обаче е осезаемо. Нещо като ония автори на по 14-18 години, дето пишат за едва ли не първи път и им е толкова готино, че разказват история. Просто те придърпва.

И сега да завърша поста, че много дълъг стана: Роланд е един от най-готините главни герои, които съм виждал :)

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Mon Apr 20, 2009 3:29 am

Бих прочел всичките книги само за да разбера какво става, когато накрая стигнат кулата.
В такъв случай недей. Наистина недей.

Xellos
Moderator
Posts: 20317
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Mon Apr 20, 2009 11:22 am

Уф, мене ми остават последните две ма нещо неам желани да ги хващам, макар че съм изчел предишните по 3 пъти. Връзката с Безсъние, Талисамана и Черния дом и Сейлъмс лот също еидейна, не помня още де имаше препратки в другите му книги.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Mon Apr 20, 2009 11:47 am

Най-добре въобще не чети последните два, те само развалят поредицата. Особено финала, който е мегаразочароващ.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Darkling
Paragon
Posts: 592
Joined: Thu Aug 03, 2006 11:39 pm

Post by Darkling » Mon Apr 20, 2009 12:24 pm

На мен не финала а всичко от началото на шеста книга до него ми беше проблемно. И стилът на Кинг не е лош, имам чувството, че се повтарям, но особено в началото на четвърта книга имаше брутални абзаци.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

User avatar
uriel_blanchard
Commoner
Posts: 32
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:29 pm

Post by uriel_blanchard » Wed Apr 22, 2009 12:48 pm

Книгитите на Кинг бяха мой спътник през тийнейджърските ми години и ме спасиха от Нора Робъртс периода ми (бях млад, търсех себе си). Човекът определено може да пише и то за неща, които обикновенно се таят и в мислите на всеки от нас. Историите му са необикновенни и все пак напълно достоверни (Нужните неща, Мизъри, Долорес Клейборн, Играта на Джералд). Тъмната Кула затвърди умението му да пише и интересни фентъзи истории показано в Очите на Дракона.

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Wed Apr 22, 2009 8:34 pm

uriel_blanchard wrote:Книгитите на Кинг бяха мой спътник през тийнейджърските ми години и ме спасиха от Нора Робъртс периода ми (бях млад, търсех себе си). Човекът определено може да пише и то за неща, които обикновенно се таят и в мислите на всеки от нас. Историите му са необикновенни и все пак напълно достоверни (Нужните неща, Мизъри, Долорес Клейборн, Играта на Джералд). Тъмната Кула затвърди умението му да пише и интересни фентъзи истории показано в Очите на Дракона.
Image

User avatar
deadface
Merchant
Posts: 96
Joined: Fri Mar 31, 2006 10:15 am
Location: 6 feet under

Post by deadface » Fri Apr 24, 2009 1:48 pm

uriel_blanchard wrote:Тъмната Кула затвърди умението му да пише и интересни фентъзи истории показано в Очите на Дракона.
"Талисманът" > "Очите на Дракона", прочети я.

User avatar
uriel_blanchard
Commoner
Posts: 32
Joined: Fri Jan 30, 2009 7:29 pm

Post by uriel_blanchard » Fri Apr 24, 2009 9:23 pm

Добре де чел съм няколко книги на Норчето. Какво толкова? Тогава бях тийн и още формирах вкуса си. От тъмната кула успях да прочета само първите четири части и ми харесваше, не знам как е била нататък. Талисманът съще беше много добра книга макар и да не си я спомням напълно вече мисля пак да я прочета. Очите на дракона ми хареса наистина много, макар едни от любимите ми да са Безсъние и Томинокърс както и Сейлъмс Лот. Каквото и да говорим човекът има талант и повечето от книгите му са наистина добри. Не знам как се е справял в някои от по-новите му неща.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Fri Apr 24, 2009 10:11 pm

При по-новите неща "Бурята на века" е добра, обаче "Клетката" не си я причинявай.

От по-старите чел ли си "Сияние", "То" и "Мъртвата зона"?
Евентуално и "Тъмната половина", "Гробище за домашни любимци", "Кристин", "Живата факла (Подпалвачката)" и повечето му разкази.

А "Тъмната кула" е писана с все по-дълги периоди от време между отделните книги и към края имах чувството, че се е напънал да я завърши, за да му се махне от главата. И дето вика Любимецът краят е разочароващ. Интересно е, че самият Кинг прави пауза няколко страници преди края и се обръща към читателя с молба да спре дотук, защото не е нужно да се знае краят, важно е пътешествието и т.н. Е, съмнявам се много хора да са го послушали. Поне си предупреден да си снижиш очакванията максимално, пък току-виж ти хареса.

Впрочем в списанието има ревюта на шеста и седма книга, ако нямаш време или желание да ги изчетеш. Напиши "Кинг" в търсачката и ще ти излязат.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator
Posts: 20317
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Fri Apr 24, 2009 10:47 pm

Уф, подариха ми последната му "Дума ки", ма нещо неам нерви да я започвам дори. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests