То и аз знам няколко, но само при този ми сработи(а и имам доста ромове за него). Говоря за PCSX2. Ако обаче има нещо, което може да подкара без да сече Tekken 4 - ще съм супер щастлив:) Че като се върна на есен в общежитията да се сцепим:) Въпреки, че аз знам и хора с PS2, ама друго си е да го накарам да работи на компа хаха:)RRSunknown wrote:кой е тоя който си пробвал защото аз знам за 4-5 различни?
Аз ще го пробвам с оригинален диск да видя дали ще захапе- не че ще може да се играе ама за пробата.
Със 100% сигурност видях как се играе Final Fantasy 10 i Kingdom Hearts 2, God of war тръгва ама без филмчета , двойката е тотално несъвместима.
Емулатори
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Е та аз съм написал
, ще дойде време ще ми замине оптиката а ще ми се прииграе нещо старо - и тогава ще помогне един такъв емулатор както сега си цъкам Соник макар че SEGA -та ми отдавна сдаде багажа.
Едит- няма такъв емулатор на който да подкараш каквото и да е на PS2 без да сече, по простата причнина че емулатора е програма която не ползва директно хардуера както би го направила конзолата ами използва само процесора който хем виртуално симулира целия хардуер на конзолата ами и едновременно с това се грижи и за играта и - сам се сещаш че като се махне видеокартата от уравнението тежеста върху процесора става непосилна.
Трябва ти поне 5000+ процесор за да върви без да сече. Този който гледах е с Dual Core 4000+ Mhz клокнат просесор и пак му сечеше- на най-скапана графика.
PS2- не може да се играе засега поради хардуерни причини (слаб процесор) но действа и се развива и след 3-4 години ще се играе както сега емулатора за PS1.
от любов към науката се пробваАз ще го пробвам с оригинален диск да видя дали ще захапе- не че ще може да се играе ама за пробата.

Едит- няма такъв емулатор на който да подкараш каквото и да е на PS2 без да сече, по простата причнина че емулатора е програма която не ползва директно хардуера както би го направила конзолата ами използва само процесора който хем виртуално симулира целия хардуер на конзолата ами и едновременно с това се грижи и за играта и - сам се сещаш че като се махне видеокартата от уравнението тежеста върху процесора става непосилна.
Трябва ти поне 5000+ процесор за да върви без да сече. Този който гледах е с Dual Core 4000+ Mhz клокнат просесор и пак му сечеше- на най-скапана графика.
Last edited by RRSunknown on Sun Jun 22, 2008 12:02 am, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
щеш нещеш ще си вкараш след време- дори и само заради това че старо няма да се произвежда.Muad_Dib wrote:Слава Богу едва ли ще направя повече грешката да наливам пари в компа извън нов хард и още 1ГБ рам за Вистата.
Иначе аз следвам принципа- ъпгрейд - на 5 години , като между временно може само леко да буустна РАМ който винаги е най- евтиния компонент.
Що ли не се застреляш с искрената си изненада? Такива игри съм ги ринал със стотици навремето. Не знам точно каква част от детството си съм профукал в кварталното клубче, но е била доста значителна. Тва, че сега предпочитам да играя игри на конзоли, вместо да си превъдквам детството на емулатори, не значи, че съм некъв некстард, а просто, че съм ги играл тия игри когато му е било времето.Muad_Dib wrote:Аз ще съм искрено изненадан, ако той е запознат с понятие като Кадилаци и Динозаври например....
А анкетата е безсмислена. Отворете си тема за стари класики и тва е.
And you can't dance with a devil on your back...
Ако говориш за конкретния емулатор, може и да си ДОНЯКЪДЕ прав, но принципно емулаторите на 3D системи задължително използват обстойно и видео картата, с която софтуерът се опитва да наподоби инструкциите на оригиналния хардуер. Едно CPU само по себе си не е способно да пресъздаде дори правилен bilinear filtering. Огромните изисквания произтичат не само от това, че PS2 е сравнително скорошна система, ами и че проектът е аматьорски.Едит- няма такъв емулатор на който да подкараш каквото и да е на PS2 без да сече, по простата причнина че емулатора е програма която не ползва директно хардуера както би го направила конзолата ами използва само процесора който хем виртуално симулира целия хардуер на конзолата ами и едновременно с това се грижи и за играта и - сам се сещаш че като се махне видеокартата от уравнението тежеста върху процесора става непосилна.
Силно подозирам, че немалко PC "портове" на PS2 игри всъщност ползват емулация (примерно Devil May Cry 3 и Resident Evil 5), но те се правят от прота и затова резултите са по-приемливи.
Иначе най-впечатляващият емулационен проект, който съм виждал е backwards compatibility-то на 360. Това са 400+ игри за най-мощната конзола от предишното поколение, подкарани без какъвто и да е помощен хардуер (какъвто има в съвместимите с PS2 игри PS3-та). И да има немалко проблеми с някои заглавия, хората, отговарящи за проекта, трябва да са меко казано гениални.
На второ място слагам пълната поддръжка на PS1 игри от страна на PSP и PS3. Там също всичко е софтуерно (затова дори PS3-тата без PS2 чип подкарват PS1 игри).
Реално PC емулацията е най-голяма далавера за NES, SNES, Genesis и аркадни 2D игрици. Може би донякъде и PS1, защото можеш да подкараш игрите с повече филтрации и по-висока разделителна. Но емулацията на по-нови конзоли е крайно сложна и нереалистична и няма да се случи скоро.
- RRSunknown
- Elder God
За конкретния емулатор говоря както и за повечето аматьорски проекти за емулация на PS2, Xbox и Cube.
Ще видим след 5 години дали има работещ или пак ще е на същото ниво като сега.
,
Аз затова си ги и ползвам - за стари игри- никой не се е засилил да е на далавера от съвременните конзоли. Пък и има една камара неща колкото и да искаш няма как да подкараш на нещо друго освен емулатор (Street figher 3 например).
От новите конзоли май само на DS емулатора върви перфект.
Другите са чиста проба експеримент - колкото да се докаже че е възможно, но мене и това ме радва.
И десектите хиляди които ползват виртуалната конзола на Wii и Xbox live arcade мислят като мен. - повечето игри там са такива за които говорим.
Пък и много хора за обща култура си пускат този и онзи емулатор да видят за какво е ставало дума преди време- аз например не смятам че може да има някой фен на MGS който да не иска да види първа и втора част в оригинал поне за обща култура.
Между другото за Xbox май има само един емулатор на който върви само една игра- Halo
- по думите на авторите никой не си е правил труда да емулира първия бокс защото 90% от стойностните игри ги има и за PC (поправете ме ако греша за някой екслузив)- май само Conker , Dead or Alive и ninja gaiden са тези които нямат портове.
на фронта на PS2 нещата са точно обратните - МНОГО ексклузиви , все още е в оборот и прясна конзола така че нещата там са горещи. Разучих някои неща и се оказа че преди година-две е имало много обещаващ проект за емулатор обаче Sony са ударили пачките у масата и хората зад емулатора са го спряли и в момента работят за Sony-може би над емулация на PS2 за PS3? Кой знае.
Също- гледах емулатор на N64 за Xbox 360 така и в тази насока се работи, да не говорим за опитите да се пусне Windows на Xbox или PSP емулаторите на SNES и Genesis.
Така че емулаторите са и си остават тема която се е развивала и се развива. Дали ще са на конзоли или на PC - все тая, важното е идеята да се развива.
Ще видим след 5 години дали има работещ или пак ще е на същото ниво като сега.
мога да добавя и N64 и SaturnРеално PC емулацията е най-голяма далавера за NES, SNES, Genesis и аркадни 2D игрици. Може би донякъде и PS1, защото можеш да подкараш игрите с повече филтрации и по-висока разделителна. Но емулацията на по-нови конзоли е крайно сложна и нереалистична и няма да се случи скоро.

Аз затова си ги и ползвам - за стари игри- никой не се е засилил да е на далавера от съвременните конзоли. Пък и има една камара неща колкото и да искаш няма как да подкараш на нещо друго освен емулатор (Street figher 3 например).
От новите конзоли май само на DS емулатора върви перфект.
Другите са чиста проба експеримент - колкото да се докаже че е възможно, но мене и това ме радва.
много странно мислене- за мен няма игри които съм играл навремето и игри които играя сега- има игри които ме радват и си преигравам с кеф и такива които забравям и захвърлям.просто, че съм ги играл тия игри когато му е било времето
И десектите хиляди които ползват виртуалната конзола на Wii и Xbox live arcade мислят като мен. - повечето игри там са такива за които говорим.
Пък и много хора за обща култура си пускат този и онзи емулатор да видят за какво е ставало дума преди време- аз например не смятам че може да има някой фен на MGS който да не иска да види първа и втора част в оригинал поне за обща култура.
Между другото за Xbox май има само един емулатор на който върви само една игра- Halo

на фронта на PS2 нещата са точно обратните - МНОГО ексклузиви , все още е в оборот и прясна конзола така че нещата там са горещи. Разучих някои неща и се оказа че преди година-две е имало много обещаващ проект за емулатор обаче Sony са ударили пачките у масата и хората зад емулатора са го спряли и в момента работят за Sony-може би над емулация на PS2 за PS3? Кой знае.
Също- гледах емулатор на N64 за Xbox 360 така и в тази насока се работи, да не говорим за опитите да се пусне Windows на Xbox или PSP емулаторите на SNES и Genesis.
Така че емулаторите са и си остават тема която се е развивала и се развива. Дали ще са на конзоли или на PC - все тая, важното е идеята да се развива.
Last edited by RRSunknown on Sun Jun 22, 2008 3:48 am, edited 1 time in total.