The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed Mar 26, 2008 3:11 pm

Здарвейте! :D След 2 седмици мотане по болници и из кревата, исках да се похваля. Падам си доста по всякакви пълп-комикси от 70 и 80. И награбиг три страхотни колекции които си къткам и чета от 2 седмици насам.
- Lobo - влюбена съм!! :oops: Специална, остра препоръка за The Lobo Paramilitary Christmas Special и кросоувър-а с Маската!!
- Dracula - оказа се че има няколко номера с оригиналните рисунки на Gene Colan и за малко да пукна от кеф и щастие!!! 8-)
- Hellboy - нямам думи направо, но и вие си го знаете де. :wink: Mike Mignola, както и е Господ!!!
Заредила съм се ц цялата колекция от Дракула, почти цялата на Лобо и с 8 различни броя на Хелбой. И също с доста бройки Tales from the Crypt. И сега, вместо книжки! :wink: :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Mar 27, 2008 10:02 am

Хелбоя и на мен мниги ми се чете. Особено с наближаването на премиерата на втория филм. :wink:

Иначе довършвам с последни напъни последния есеншъл на Х-мените и едвам се удържам да не отворя някой цветен комикс. :twisted:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 27, 2008 10:08 am

Наистина не знам как издържаш, като книжки за оцветяване са ми на мен, добре, че поне според това, което си ми казвал наистина са избрали най-доброто. Хелбоя от масовка съм му хвърлил око, ама парес няма.

Аз прочетох House of M: Spider-Man и съм адски впечатлен, просто невероятен стори арк. На фона на количеството Спайди, което прочетох, това си е най-якит "alternative universe" комикс, който съм чел. Имаше великата цялостна идея (коренно различни живот на Спайди спрямо "истинския му"), няколко убер брутални плот туиста и жесток финал.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Mar 27, 2008 2:50 pm

Хелбой-а е страхотен, ДЕЛ. Но Lobo е ново-открито съкровище за мен! Помня го от спиноф-а на Green Lantern, в Omega Men. Но не бях чела нищо и сега откривам прекрасен и много харизматичен антигерой! :lol: Който страшно много ми харесва. :wink:
Знаех си аз че съм голяма дивачка!!! :mrgreen:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Apr 02, 2008 6:16 pm

Из цял свят има фенове :)

http://veselba.kafence.com/pix/hora/bat ... parman.jpg
Spoiler: show
Image
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 04, 2008 11:29 am

Изчетох първите 5 ТПБ-та от Lucifer и съм много накефен, няколко стори арка просто ме оставиха без думи. Такива герои, такава фантазия - неописуемо е...Един от главните злодеи е ТЕСТЕ от оживели Таро-карти, любимият ми стори арк е от 3 части за интригите между лордовете на ада, който са приели човешка форма и пресъздават 18ти век в Лондон, защото са решили, че така е модерно и смъркат направена на прах болка от душите на прокълнатите...

Въобще ако Сендмен е по-добър от това (той най-вероятно е) просто ще се разбия като го чета.

Иначе ми остават два броя от The Gunslinger Born и не съм особено накефен, просто светът ми е леко скучноват май...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 04, 2008 11:35 am

Lucifer кой го пише?
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 04, 2008 11:38 am

Майк Кери се казва пичът.

Забравих да спомена, че самият герой - Лусифър е от самия Сендмен и е измислен от стария Нийл.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Apr 04, 2008 11:51 am

Доста готин персонаж е там бтв
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 04, 2008 11:52 am

И тук е страхотен. В един момент си прави негов си отделен свят, където той е Бог и всички имат само една заповед - да не се кланят никому. И има култово препрочитане на цялата работа с Адам и Ева, където Адам е лошият :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Apr 04, 2008 4:40 pm

Прочетох комикса към Neverwhere. Адаптацията е на Майк Кери, а рисунките са на Глен Фабри (дето е правил кориците на Preacher). Адски красиво нарисувано и много добра адаптация на книгата. Персонажите според мен са чудесно предадени - особено Круп и Вандемар (нищо общо с дебелите чичковци от сериала).
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 4:13 pm

Някой да знае друг сайт за поръчване на комикси освен амазон-а. Нещо подобно на talesofwonder.com само че да доставят за България. Понеже в каталога на въпросните има доста неща, които са изчепрани в амазон-ите. Обаче милата ни родина не фигурира в списъка със страните до които доставят. :evil:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Apr 08, 2008 7:20 pm

The Origin of Lobo :twisted:
Image
Макар че за да може да се оцени героят в цялата му великолепност(?!) би трябвало да се прочете тази
Image
!
Лично на мен ми харесват много всичките които съм изчела до сега. Лафовете са доста добри, кървищата също и той е такъв изверг, че аз се влюбих. А пък какъв страхотен булдог ума само!!! Т.е., не е негов, а само джойнва от време на време, гат знае че ще падат страхотни боища и геноциди!!
Ето още един любим екземпляр -
Image
:wink:
:mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 08, 2008 8:26 pm

DELgado wrote:Някой да знае друг сайт за поръчване на комикси освен амазон-а. Нещо подобно на talesofwonder.com само че да доставят за България. Понеже в каталога на въпросните има доста неща, които са изчепрани в амазон-ите. Обаче милата ни родина не фигурира в списъка със страните до които доставят. :evil:
Оу към он, така изисканий ми приятелю!!! Какво, амазон нямат Essential Howard The Duck ли? :lol: :lol: :lol:

Готино кратко инфо бая, аз Лобо комиксите ги имам свалени и записани, но като много други неща - просто не са дошли на ред.

Аз съм вече на 9тото ТПБ на Лусифер и качеството започна да пада, не че сюжетите не са оригинални - просто една цялостна липса на яснота защо, как и къде става всичко това вече дразни стабилно...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Apr 09, 2008 9:48 am

По-скоро ме интересуват старите кросовъри на Х-мените, които ги няма никъде почти. 8-)