Page 1 of 3

Домашните бележки

Posted: Sat Feb 05, 2005 3:53 pm
by Ghibli
Днес се събудих, установих, че все още може да се каже "добро утро", тоест не е след 2 часа следобед, и видях на кухненската маса следната бележка:
"Аз съм за вода. Котката е хранена много! Със суха храна!"
- и, разбира се, издивях от смях.
За незапознатите с моята и която и да било друга котка: коката вечно иска да яде, и няма такова нещо като нахранена котка. Има гладна котка и отвратително преяла не можеща да помръдне котка :) Разсмя ме начинът, по който беше подчертано, че е хранена много, че и със суха храна, да не би да ми дожалее и да се поддам на настоятелните й молби и все пак да й дам нещо за ядене.
Та, случват ли се у вас смешни бележки? Мен например винаги ме е забавлявал начинът, по който брат ми си оставя бележки сам на себе си и местата, където ги оставя - обикновено на пода :)

Posted: Sat Feb 05, 2005 3:57 pm
by Drizzt Do`Urden
една сутрин- оставени на масата 400 лв. Доволно вече потривaм ръце, когато забелязвам следната бележка:
с тези пари трябва да платиш наема, интернета, телевизията. Останалото е да си купиш нещо за обяд.
Остатъка след като платих всичко беше към има няма 10 стотинки ;)

Posted: Sat Feb 05, 2005 4:15 pm
by Elayne
:D Дам... много добре те разбирам, Гиб, за наядената котка. Тя сухата храна си е като наркотик за тях, могат да си се тъпчат до пълно разложение :P .

Обикновено майка ми ми оставя бележки сутрин, когато излиза на работа и обикновено съдържат следното: "Закуси и сядай да учиш! Не се размотавай, имаш много малко време до /изпит, контролно/". Общо взето всичко, което е било предназначено за мен в бележка е било клонинг на това горе. Не ги разбирам аз моето семейство :?... обсебени са от ученето ми и общо взето всяка втора реплика между мен и майка ми е по този повод... Ужасно е подтискащо :? и когато съм вложила много от себе си, постарала съм се да се справя отлично и от тяхна страна впоследствие има нулева реакция, никакъв коментар, нищо... дори "браво" :? ...

Posted: Sat Feb 05, 2005 4:21 pm
by Roland
Пък аз веднъж се прибрах от училище и на вратата имаше бележка:

"Симеоне, ние сме наблизо,
ще се върнем скоро...
Не тъжи, всичко ще се оправи...
Нещата ще се наредят...
Някак..."

Мисля, че няма нужда от коментар. Убеден бях, че баща ми е ползвал някакви забранени гъби...

Posted: Sat Feb 05, 2005 5:15 pm
by Marfa
Ако е било с неговия почерк, изводът ти е напълно логичен, честно!

Posted: Sat Feb 05, 2005 5:16 pm
by Clio
У нас рядко се оставят бележки, но когато все пак се, обикновено са много прочувствени и от тях струи любов на цунами, щото майка ми си мисли, че смекчава нарежданията така :)
Трябва да изровя някоя по-скорошна и ще постна милото съдържание на категоричните заповеди :D

Posted: Sat Feb 05, 2005 5:24 pm
by Moridin
У нас пък са си съвсем делнични и са главно от баща ми, който иска нещо да се свърши. Обикновената реакция е бележката да се остави някъде настрани и нищо да не се свърши.

Естествено, когато ми се случи аз да пиша бележка, тя е изпълнена с прозрения, с много удивителни и с фин сарказъм, но това мисля се подразбира.

Posted: Sat Feb 05, 2005 5:57 pm
by Roland
Или щеше, ако случаят не беше обратен 8-)

Posted: Sat Feb 05, 2005 9:34 pm
by JaimeLannister
Ми у нас единствено майка ми оставя бележки. Не са забавни, ама трудно се разчитат заради краснописа на родителското тяло :)

Posted: Sun Feb 06, 2005 1:50 am
by Jaar
Clio wrote:У нас рядко се оставят бележки, но когато все пак се, обикновено са много прочувствени и от тях струи любов на цунами
Колко познато... Но не ми се случва от известно време насам. :wink:

Иначе аз най-често си оставям бележки на себе си, или както напоследък правя - просто си премествам камъка и или слона на друго място по бюрото и после се сещам какво е трябвало да свърша. :P

А май най-странното нареждане в бележка беше преди един Великден... Връщам се аз от планина, мисля си само как ще се разположа вкъщи, и чета: "Отиди до църквата да минеш под масата и да ти дадат здравец!" :shock: :shock: :lol:

Posted: Sun Feb 06, 2005 6:16 pm
by Мила
любимата ми бележка беше оставена от сестра ми:

"Манджата е във фурната. Мама я е готвила."

и до бележката - 2лв за пица:)

Posted: Mon Feb 21, 2005 10:54 pm
by Syber
Обикновенно майка ми оставяше бележки, обаче от доста време не оставя на мен, иначе бащата си пати :P
Бележки за напомняне не използвам вече, след 3 години мъка със Siemens A35 си взех Siemens M65 - тоя модел има напомнянки :D

Posted: Tue Feb 22, 2005 12:35 am
by Jaar
Напомнянки, напомнянки, но на моя телефон докато ги изровя в менюто, докато ги напиша и им сложа дата и час... Ако съм вкъщи ми е много по удобно да си преместя камъка или слона. :P Или ако са повече неща - да ги нахвърлям на някое листче. :wink:

Posted: Tue Feb 22, 2005 2:21 am
by adrammalech
Искам да каже, че гъбите не са наистина забранени. 'Дистрибуцуята' им, е забранена, докато личната употреба не засяга закона по никакъв начин. Може скоро и да ги забранят, поради прекомерната им популяризация, но това дълбоко ме съмнява, а и натъжава, защото на първо място те са създадени да носят мир и любов на хората!!! :P :P

Иначе, вкъщи няма контакт чрез бележки(това не важи за напомнялките, които си събирам из стаята)

адраммалецх

П.П. Наредиха ли се нещата?

Posted: Tue Feb 22, 2005 7:51 am
by Moridin
Аха, лонг лив да гъба.