House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by трубадур » Sun Aug 21, 2022 5:48 pm

Image

Каквото и да си говорим може би най-интригуващият сериал тази година, поради основно негативни причини, излиза днес. Лично гледах само 1 трейлър, тийзър даже и се държа настрана от каквато и да било информация. Минимални очаквания, макар все пак да имам определени изисквания към визуалната опаковка. Плюс, че и Ramin Djawadi все пак се завръща да пише музиката.

Създател е Ryan J. Condal, което на първо четене е хм. Човекът е писал херкулес (със скалата) и rampage (пак с него), от друга сценариите на римейците на Highlander и Logan's Run ще дойдат от него, та ако не друго, поне знае как да драска за високи бюджети. А и има сериал, изтраял 3 сезона зад гърба си, не знам какво е Colony, ама е със Сояр от Изгубени :heart:

Демек не е като другите падения от последно време където абсолютни новобранци са хвърлени в дълбокото да правят 'тяхното си нещо'.

Miguel Sapochnik също е на линия да режисира. Голяма част от екипа зад кадър са ветерани от Игра на Тронове, а които не са идват все от големи продукции, например сет докораторката е работила по Ана Каренина, 1917 и новия Батман. Имаме хора от вичър сериала, ридли скот продукции, марвел и диси блокбастърите, дет се вика, поне трябва да е добре изглеждащо.

Айде да видим.
Last edited by трубадур on Tue Aug 30, 2022 10:34 am, edited 1 time in total.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: House of the Dragon

Post by Dr. Horrible » Sun Aug 21, 2022 8:26 pm

Ами хареса ми доста първи епизод. Историята е сравнително стандартна, нищо специално, но е направена добре. Драмата е приятна, кървищата и ужасите са си смущаващи, актьорите се справят добре. Драконите бяха само за декор като цяло.
Общо взето ако обичате исторически сериали, ще ви хареса много, макар да е за измислена история. Но то историческите сериали често са си полу-измислени истории така или иначе :D
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: House of the Dragon

Post by трубадур » Sun Aug 21, 2022 8:41 pm

Аз имам резерви, и то в нещата, където очаквах да доминира. Явно бюджетът е сходен с ранните тронови сезони, а не последните, защото на места напомняше Legend of the seeker. Което очаквано, ама какво да се прави. На първи прочит донякъде доста мискастнат сериал. Главното трио таргериани до един имаха слаби прояви и единствено Пади успя да извади няколко по-силни момента. Мат Смит е много извън ролята си засега и дано смогне, че е плачевно положението. Съпорт кастът е бетон обаче, всичките в съвета на краля са сила особено Rhys Ifans (така и не научих как се произнася това).

Засега върви като компетентен фенфикшън, липсва му размах, но и първият сезон на троновете беше така. Но там поне ги имаше диалозите, които се пукаха от култ през реплика, а тук нещата са бая по-простовати.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: House of the Dragon

Post by Litz » Sun Aug 21, 2022 10:52 pm

Аз харесвам Мат Смит много, прекрасен Доктор беше. Беше много як там, и в Сохото беше много приятен, дори в Морбийс беше най-якото нещо, НО тука ми е странен като кастинг. Няма никаква регалност тоя пич, и не достатъчно красив за Таргариен. Ма те мъжете Таргариени не ги костват като хората от доста време. Ще гледам и ще кажа.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: House of the Dragon

Post by трубадур » Sun Aug 21, 2022 11:10 pm

Перуките са първия сезон вичъра положението и въобще не помагат на актьорите. Но, да, по-тежък каст трябваше за тарганите

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: House of the Dragon

Post by Moridin » Mon Aug 22, 2022 10:11 am

За мен и Визерис е куцичък кастинг, Ренира също. Виж, Корлис Веларион е топ и баш регал, както и жена му.
This is it. Ground zero.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: House of the Dragon

Post by Demandred » Mon Aug 22, 2022 3:42 pm

Първият епизод бе доста добър като цяло за мен. Имаше разни глупости, естествено, но по-малко, отколкото очаквах. Актьорите играят добре, но и за мен голяма част от Таргариените са мискастнъти.

Турнирът беше зрелищен, обаче в типичен HBO стил бяха сложили разни изсмукани от пръстите кървища там, за да покажат колко са mature and edgy. Това все пак е турнир, не война, и използването на брадва за убиване на вече победения противник е съвсем не на място.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: House of the Dragon

Post by Dr. Horrible » Sun Aug 28, 2022 12:01 am

Вече е подновен за втори сезон!

Аз гледах първия епизод два пъти и толкова много ми харесваа! Много се надявам да е успешен сериала и да се обсъжда много!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: House of the Dragon

Post by трубадур » Tue Aug 30, 2022 10:37 am

Втори епизод продължава със силните и слаби на страни на първия. Смат Мит продължава да бърка в окото много сериозно. Липсва му осанка, глас, квото и ще да е да бъде героя, който е написан. На моменти ефектите са потресаващи, а в други са разкошни.

Бтв, спойлери, викам да си го обсъждаме като хората тва нещо.

Засега не е ясно защо Визерис толкова иска да си съсипе царуването. Освен това очаквах да избият рибата и да вика, че ще вземе дъщеря си за жена, бидейки Мартин кръвосмешението доста го тачи, но по данни на произволни хора явно следват засега бая близко първоизточника и няма място за такава дивотия.

Харесва ми идеята зад голямото зло, макар да мязат малко на walking dead зомбита, чак до цветовата обработка на сцените им. Но като постъпка към жертвите си е отвъд ужасяващ начин да си отидеш.

Самите политически интриги засега са бая по-плоски и семейно обвързани, но предполагам с времето ще се разгърнат. Като цяло по-добър епизод от първия и единствено Демон :hihi: разваля вкуса.

Драконите са яки!

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by Ambartanen » Tue Aug 30, 2022 11:26 am

Сцената с двата дракона беше страхотна, рачетата също бяха добре направени. В какви моменти ти се струват потресаващи ефектите? Изключая, нали, перуките, ама там спасение няма- сребриста коса просто не изглежда добре на истински хора.

За мен политическата интрига не е особено плоска, просто семейните напрежения са по-ясни. Има си доста конфликти, където хич не е ясно какво точно става- Ото и Деймон защо се мразят и в каква степен Ото докладва лъжи, Раенис и Корлис до колко работят заедно и какво точно искат. Сега естествено за два епизода, които включват самото представяне на десетки герои и доста за света като цяло, няма как да бъде супер сложно навързана интрига, но си има разни играчи. Естествено нещата ще си останат семейно обвързани при положение, че цялото шоу ще бъде за The Dance of Dragons т.е. гражданска и семейна война между Таргариените.

Мат Смит не мога да разбера какво толкова не му харесват хората, ама явно е свързано нещо с ролята му на Доктора. Аз не съм го гледал там и съответно нямам никакъв проблем да го възприема в шоуто като каквото е героят му. От друга страна според мен шоуто представя Даймон по умерено негативен начин- moody, spoiled, selfish. Като цяло се предполага да е "добър рицар" което ще рече добър в турнири и лов, обаче шоуто третира всичко това с доста презрение. Примерно сцената с "кой от тях е видял истински битки?"

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by трубадур » Tue Aug 30, 2022 11:51 am

Ambartanen wrote:
Tue Aug 30, 2022 11:26 am
Сцената с двата дракона беше страхотна, рачетата също бяха добре направени. В какви моменти ти се струват потресаващи ефектите?
Общите планове на местности. Които са в брутален контраст на такива, където всичко изглежда супер добре, изживяно и не мяза на декор. Не е толкова плашещо, просто изборът на светлина не пасва и явно симулациите на светлинния рендър не постигат баш желания ефект и ми мяза на извадено от по-слаба продукция.

Щото плажовете например (с корабите и жертвите), септата отвътре, отделните стаи, най-вече тая на краля, двора с високите дървета, всичко е толкова добре направено и изглежда истинско. И изведнъж ми дадат някакъв панорамен кадър я на столицата или на онова каменистото, дека деймон се занесе и троши хатъра. Реално не е голям проблем.

Щото атмосферата е много добра. Макар да е по-камерен, фентъзи елементът като е толкова на преден план и въобще не се крие какво е, определено прави изживяването по-свежо. За разлика от троновете, където по дизайн си отнема време наистина да удари фентъзито, тука си е от първия кадър едва ли не и много добре е вкарано в ежедневието на хората.

Реално съм доста приятно изненадан от сериала. Тази година досега по-добро нещо не ми е попаднало. Личи, че се пипа внимателно, режисурата на втори епизод си е направо за награда. Ма като към нещо се подхожда толкова фино и не вади очите се съмнявам да бъде оценена. Greg Yaitanes си е ветеран човекът и си разбира от работата.

Смит не съм го гледал никъде май. За мен героят му изисква да има определено неизказани качества и момчето няма аурата и присъствието за тях. Визерис страда от същото, ама там пасва с героя му. От друга страна ме кефи, че подлагат интересни неща да се случват около героинята на Sonoya Mizuno, разкошна актриса е и дано й дадат мегдан да се разгърне.

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by Ambartanen » Tue Aug 30, 2022 2:05 pm

О, Соноя Мизуно беше болезнена за гледане, особено на фона на това колко добри са всички други актьори. Не знам френско-карбски акцент ли се опитва да имитира или какво, ама грам не й се получава.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by трубадур » Tue Aug 30, 2022 3:08 pm

Всеки говори за тоя акцент, а честно не му обърнах внимание :mrgreen:

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by Matrim » Tue Aug 30, 2022 3:14 pm

На мен първия епизод ми хареса изненадващо много, вторият обаче ми се видя досаден. Тоя Визерис прави Робърт Баратеон да изглежда като Бисмарк, толкова е неадекватен горкият. Чудя се как е успял изобщо да се задържи на трона толкова години. Може би поуката е "incest is bad, kids!", защото и брат му е рядко тъпо парче. Не знам колко ще ми задържи интереса тая борба за трона тип "Dumb vs Dumber".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: House of the Dragon (SPOILERS FOR THE TV SHOW)

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 30, 2022 4:23 pm

За мен и двата епизода бяха страхотни! Много, много им се насладих. И някак си и на техническите неща - осветлението в помещенията и изобщо начинът, по който сериала използва светлината, ми се струва хиляда пъти по-добър отколкото в GoT 8-) Много съм доволен!

Какво толкова в образа да Демиън според вас го има на хартия, но го няма в играта на Мат Смит? За мен е съвсем добре. Малко трудно се абстрахирам от ролята му в Doctor Who, но то като съм го гледал толкова много пъти, няма как да ми е лесно :lol: Но според мен си пасва идеално. Героят трябва да е точно такъв - странен, особняк, но горд и опасен. Това не е някакъв впечатляващ рицар с достойнство и харизма - вижда се, че дори обкръжението му не е доблестни мъже и благородни дами, а озверели кучета и проститутки. И все пак си има някаква идея за чест, и не е чудовище - не е като Рамзи Болтън, а просто е особняк, който не признава точно авторитета на брат си, но и не иска да вдигне ръка срещу семейството си. Според мен съвсем добре стои Мат Смит.

А кралят според мен по идея е некомпетентен - той наистина е нерешителен, плах, не всява страх и респект. Не случайно и в двата епизода имаше сцени как му лекуват порязванията - нали идеята е, че Железният трон нанася рани на тези, които смята за недостойни да седят на него. И така виждаме как самият трон го отхвърля...

Проститутката беше действително много яка в последния епизод. Да, странен акцент, но с тази рокля се беше glow-up-нала много!

Охххх, нямам търпение за следващия!!!
But goddamn,
you got me in love again

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests