The Marvelous Mrs. Maisel

Bamse! Pimpa! Ruxpin!

Moderators: Yan, Morwen, Marfa

Post Reply
User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2579
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Fri Oct 25, 2019 1:03 am

Викам да пусна тема, нищо че сме го обсъждали мимоходом, щото трети сезон излиза и съм хайпната и мисля има какво да се обсъди особено финала на втори сезон, пък и @Amelia го почна и викам интересно ми е кого шипва там. Не знам дали ще събере толкоз мнения, колкото крейзито, но да видим :mrgreen:

Ако искате повече информация прочетете =https://www.shadowdance.info/magazine/ ... sel/ревюто на @Demandred.

Изцяло съм съгласна с ревюто, но пък сериалът е толкова красив и изпипан, та му прощавам за недостатъците. Изглежда трети сезон това ще се поправи, ако съдим на ниво трейлър. Хората гледали сериала, какво искате и какво не искате да видите в трети сезон?
Какво ви хареса досега и какво не ви? Кой според вас е най-добрият монолог на Мидж? Кой с кого шипвате и пишете квото ви е на сърцето :mrgreen:

Аз освен изброените достойнства обожавам факта, че не прекаляват с голотиите и секса, ами напротив, липсват, освен онези прословути цици, защото ако беше ХБО щяхме да гледаме пениси на поразия. Имаше няколко момента, в които на теория можеха да покажат секс, дори безумен такъв, но не го правят и това е толкова яко и някак пасва на сериала. Има една сцена, в която Мидж вижда как родителите й си разделят леглата и ме кефи, че всичко е едно скрито такова, вместо да ги гледаме как го правят (което в продукция на ХБО щеше да е там. Харесват ми и малките детайли, при които си личи, че е сериал писан от жена и се забелязва в някакви моменти.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12496
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Amelia » Sat Oct 26, 2019 6:35 am

Ок, изгледах тука последните седмици двата сезона. Сериалът е як и Рейчъл Броснахан (или както там се произнася) е богиня. Но ми е много изкуствен и захаросан (предпочитам gritty реализма на Mad Men ако става дума за тая епоха и вулгаризмите на Крейзи пусито, като става дума за евреи) и реално няма нито един персонаж за когото да ми пука и към който да съм привързана. Заради което и не шипвам никого с никого. Ок, може би шипвам малко Сузи и плънджера, но отвъд тях то няма кво да се шипва. Мъжете са тотално лишени от сексапил и следователно са ми безинтересни. :lol:

Може би само Джоел донякъде ми е интересен, щото както се разбра от няколко теми в тоя форум, аз съм си съкър за редемпшън аркс. Бен ми е през центъра - там диалозите са ужасно изкуствени и насилената духовитост просто ми идва в повече. Финала на сезона ми беше некво ВТФ. То целият втори сезон беше некъв спрял, с всичките фамилни драми, двумесечни ваканции и ненам си кво. Ебаси малоумното битие имат тея хора.

Абсолютно нито един от стендъп комиците не ми е смешен, включително Мидж.

Междувременно, изгледах и Fleabag, но забравих да пиша, че ме бяха подпряли яко на работа пак. Як е - има нещо в английските сериали, дето ги прави по-органични и безпардонни от американските и аз следователно ги харесвам повече. Оливия Колман трябва да я обявим за национално съкровище на всички нации по планетата - тая жена не съм я виждала в слаба роля. Бтв, главната мацка от Fleabag е квардилиарди пъти по-красива от сестра си.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2579
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Sat Oct 26, 2019 3:45 pm

Според мен трети сезон поне на ниво трейлър изглежда да пооправя някои от нещата във втори, които не се издръжаха и съм стабилно хайпната, щото Сузи и Мидж много ме радват заедно. Но верно си е битието им е доста скучно. Първи ми беше по-добър, защото Мидж правеше доста неща, но във втори я беше взела липсата. Джоел също може да е много по-интересен, дори мисля, е по-интересен от баща й. С много.

Но е много красив тоя сериал просто. Гледай и девицата Джейн.

За Fleabag съм абсолютно съгласна с това, че тя е в пъти по-красива от сестра си и това щеше да работи, ако това си бяха някакви неини си лични комплекси, които тя проектира върху сестра си, НО в контекста на сериала всички останали персонажи непрекъснато повтарят как Клер е някаква Адриана Лима едва ли не и колко е грозна Флийбаг и аз през цялото време се чудих аз ли нещо не съм в ред. Друг е въпроса, че дори чисто от към грим главната има руж, червило и тн и е някаква барната нали, а сестра й е супер съсухрена (напомня ми за Изма от Императора), но не всички обясняват как Клер е супер модел.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4588
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Claymore » Sat Oct 26, 2019 4:08 pm

Litz wrote:
Sat Oct 26, 2019 3:45 pm
съсухрена (напомня ми за Изма от Императора), но не всички обясняват как Клер е супер модел.
Малеее това колко е точно, все се чудя че на някакъв персонаж ми напомня :) Fleabag много ме израдва, ако да смятам че Голямото Разкритие в края на първи сезон беше леко твърде драматично. Но като цяло типа хумор, awkwardness и човешка грозотия много ми играят по вкуса. Още не съм гледал втори де, знам само че Андрю Скот е як свещеник.

В тая връзка пробвайте Crashing, пак на Уолър-Бридж. Доста по-хипстърски и ситкомест е, ама има от същия дух, един сезон е само, защото са го кенсълнали от Channel 4
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 5654
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Demandred » Fri Nov 08, 2019 12:02 am

Аз се надявам да има доста по-малко развлачени random сюжетни отклонения и да се фокусира по-сериозно на кариерата на Мидж, обаче подозирам, че няма да ме огрее, защото писането на стегнат сюжет определено не е силна страна на семейство Паладино. А най-много искам да бъде намалено сериозно екранното време на Ейб, той е от тези герои, които работят само в малки дози.

Освен това се надявам най-накрая да покажат някой стендъп акт, който да не е преразказване на случилото се в живота на Мидж по-рано в този или предишния епизод, защото това доста се изтърка и я прави да изглежда много непрофесионална, все импровизира нещо в последния момент.
Glee is the answer when questions are wrong.

User avatar
aiva
Scholar
Posts: 132
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by aiva » Fri Nov 08, 2019 9:57 am

Demandred wrote:
Fri Nov 08, 2019 12:02 am
Освен това се надявам най-накрая да покажат някой стендъп акт, който да не е преразказване на случилото се в живота на Мидж по-рано в този или предишния епизод
Че не е ли ипров-а точно нещото, в което я бива :P Иначе имаше един монтаж в някой от епизодите, където тя върти един и същи акт, но с леки промени в зависимост как е реагирала публиката предния път, докато открие какво работи.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2579
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Sat Nov 09, 2019 12:41 am

Е тя може да си импровизира някои неща, моменти и реакции, но не може целите й монолози да са импровизация.

В началото това преразказване на личния й живот работеше, но вече се преповтаря, а и Мидж би трябвало да си е поотворила мирогледа и да говори за повече теми ала Лени Брус. Дори би било яко да фейлне ако говори на политически теми, не защото е лош монологът и попринцип, а защото как смее жена да критикува политика, тя е тъпа, което би било на място.

Иначе и аз съм за по-малко Ейб. Той яко се изтърка особено със всичките драми и за да има екранно време за него, Сузи страда, щото нея във втори сезон яко я беше хванала липсата, а Алекс е просто прекрасна. И вместо да се фокусират върху Мидж и Сузи, и тяхната динамика където имаш адски много потенциал ни занимава с Ейб незнайно защо.

Надявам се, бидейки на турне с Шай, да се фокусират повече върху това и да си вземем почивка от Ейб. Също ми е интересно дали Лени Брус ще си вземе, както в истинския живот?

Who is online

Users browsing this forum: tigermaster and 0 guests