The Marvelous Mrs. Maisel

Bamse! Pimpa! Ruxpin!

Moderators: Yan, Morwen, Marfa

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2786
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Fri Oct 25, 2019 1:03 am

Викам да пусна тема, нищо че сме го обсъждали мимоходом, щото трети сезон излиза и съм хайпната и мисля има какво да се обсъди особено финала на втори сезон, пък и @Amelia го почна и викам интересно ми е кого шипва там. Не знам дали ще събере толкоз мнения, колкото крейзито, но да видим :mrgreen:

Ако искате повече информация прочетете =https://www.shadowdance.info/magazine/ ... sel/ревюто на @Demandred.

Изцяло съм съгласна с ревюто, но пък сериалът е толкова красив и изпипан, та му прощавам за недостатъците. Изглежда трети сезон това ще се поправи, ако съдим на ниво трейлър. Хората гледали сериала, какво искате и какво не искате да видите в трети сезон?
Какво ви хареса досега и какво не ви? Кой според вас е най-добрият монолог на Мидж? Кой с кого шипвате и пишете квото ви е на сърцето :mrgreen:

Аз освен изброените достойнства обожавам факта, че не прекаляват с голотиите и секса, ами напротив, липсват, освен онези прословути цици, защото ако беше ХБО щяхме да гледаме пениси на поразия. Имаше няколко момента, в които на теория можеха да покажат секс, дори безумен такъв, но не го правят и това е толкова яко и някак пасва на сериала. Има една сцена, в която Мидж вижда как родителите й си разделят леглата и ме кефи, че всичко е едно скрито такова, вместо да ги гледаме как го правят (което в продукция на ХБО щеше да е там. Харесват ми и малките детайли, при които си личи, че е сериал писан от жена и се забелязва в някакви моменти.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12669
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Amelia » Sat Oct 26, 2019 6:35 am

Ок, изгледах тука последните седмици двата сезона. Сериалът е як и Рейчъл Броснахан (или както там се произнася) е богиня. Но ми е много изкуствен и захаросан (предпочитам gritty реализма на Mad Men ако става дума за тая епоха и вулгаризмите на Крейзи пусито, като става дума за евреи) и реално няма нито един персонаж за когото да ми пука и към който да съм привързана. Заради което и не шипвам никого с никого. Ок, може би шипвам малко Сузи и плънджера, но отвъд тях то няма кво да се шипва. Мъжете са тотално лишени от сексапил и следователно са ми безинтересни. :lol:

Може би само Джоел донякъде ми е интересен, щото както се разбра от няколко теми в тоя форум, аз съм си съкър за редемпшън аркс. Бен ми е през центъра - там диалозите са ужасно изкуствени и насилената духовитост просто ми идва в повече. Финала на сезона ми беше некво ВТФ. То целият втори сезон беше некъв спрял, с всичките фамилни драми, двумесечни ваканции и ненам си кво. Ебаси малоумното битие имат тея хора.

Абсолютно нито един от стендъп комиците не ми е смешен, включително Мидж.

Междувременно, изгледах и Fleabag, но забравих да пиша, че ме бяха подпряли яко на работа пак. Як е - има нещо в английските сериали, дето ги прави по-органични и безпардонни от американските и аз следователно ги харесвам повече. Оливия Колман трябва да я обявим за национално съкровище на всички нации по планетата - тая жена не съм я виждала в слаба роля. Бтв, главната мацка от Fleabag е квардилиарди пъти по-красива от сестра си.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2786
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Sat Oct 26, 2019 3:45 pm

Според мен трети сезон поне на ниво трейлър изглежда да пооправя някои от нещата във втори, които не се издръжаха и съм стабилно хайпната, щото Сузи и Мидж много ме радват заедно. Но верно си е битието им е доста скучно. Първи ми беше по-добър, защото Мидж правеше доста неща, но във втори я беше взела липсата. Джоел също може да е много по-интересен, дори мисля, е по-интересен от баща й. С много.

Но е много красив тоя сериал просто. Гледай и девицата Джейн.

За Fleabag съм абсолютно съгласна с това, че тя е в пъти по-красива от сестра си и това щеше да работи, ако това си бяха някакви неини си лични комплекси, които тя проектира върху сестра си, НО в контекста на сериала всички останали персонажи непрекъснато повтарят как Клер е някаква Адриана Лима едва ли не и колко е грозна Флийбаг и аз през цялото време се чудих аз ли нещо не съм в ред. Друг е въпроса, че дори чисто от към грим главната има руж, червило и тн и е някаква барната нали, а сестра й е супер съсухрена (напомня ми за Изма от Императора), но не всички обясняват как Клер е супер модел.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4664
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Claymore » Sat Oct 26, 2019 4:08 pm

Litz wrote:
Sat Oct 26, 2019 3:45 pm
съсухрена (напомня ми за Изма от Императора), но не всички обясняват как Клер е супер модел.
Малеее това колко е точно, все се чудя че на някакъв персонаж ми напомня :) Fleabag много ме израдва, ако да смятам че Голямото Разкритие в края на първи сезон беше леко твърде драматично. Но като цяло типа хумор, awkwardness и човешка грозотия много ми играят по вкуса. Още не съм гледал втори де, знам само че Андрю Скот е як свещеник.

В тая връзка пробвайте Crashing, пак на Уолър-Бридж. Доста по-хипстърски и ситкомест е, ама има от същия дух, един сезон е само, защото са го кенсълнали от Channel 4
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 5752
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Demandred » Fri Nov 08, 2019 12:02 am

Аз се надявам да има доста по-малко развлачени random сюжетни отклонения и да се фокусира по-сериозно на кариерата на Мидж, обаче подозирам, че няма да ме огрее, защото писането на стегнат сюжет определено не е силна страна на семейство Паладино. А най-много искам да бъде намалено сериозно екранното време на Ейб, той е от тези герои, които работят само в малки дози.

Освен това се надявам най-накрая да покажат някой стендъп акт, който да не е преразказване на случилото се в живота на Мидж по-рано в този или предишния епизод, защото това доста се изтърка и я прави да изглежда много непрофесионална, все импровизира нещо в последния момент.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
aiva
Scholar
Posts: 145
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by aiva » Fri Nov 08, 2019 9:57 am

Demandred wrote:
Fri Nov 08, 2019 12:02 am
Освен това се надявам най-накрая да покажат някой стендъп акт, който да не е преразказване на случилото се в живота на Мидж по-рано в този или предишния епизод
Че не е ли ипров-а точно нещото, в което я бива :P Иначе имаше един монтаж в някой от епизодите, където тя върти един и същи акт, но с леки промени в зависимост как е реагирала публиката предния път, докато открие какво работи.

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2786
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Sat Nov 09, 2019 12:41 am

Е тя може да си импровизира някои неща, моменти и реакции, но не може целите й монолози да са импровизация.

В началото това преразказване на личния й живот работеше, но вече се преповтаря, а и Мидж би трябвало да си е поотворила мирогледа и да говори за повече теми ала Лени Брус. Дори би било яко да фейлне ако говори на политически теми, не защото е лош монологът и попринцип, а защото как смее жена да критикува политика, тя е тъпа, което би било на място.

Иначе и аз съм за по-малко Ейб. Той яко се изтърка особено със всичките драми и за да има екранно време за него, Сузи страда, щото нея във втори сезон яко я беше хванала липсата, а Алекс е просто прекрасна. И вместо да се фокусират върху Мидж и Сузи, и тяхната динамика където имаш адски много потенциал ни занимава с Ейб незнайно защо.

Надявам се, бидейки на турне с Шай, да се фокусират повече върху това и да си вземем почивка от Ейб. Също ми е интересно дали Лени Брус ще си вземе, както в истинския живот?

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2786
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Fri Dec 06, 2019 2:23 am

гледах първи епизод от трети сезон и омг беше доста толкова як. Ся spoilers
Spoiler: show
Дем, беше казал, че всичките сетове на Мидж са за живота й, тук сета не беше, а беше някакъв арми сет, което много ми хареса. И явно Джейн Линч ще е главно действащо лице в тоя сезон, което е доста яко. Ейб този път не ме дразнеше, може би защото линията му е по-свързана с Мидж.
Иначе който е гледал епизода да се обади, че се операторската работа и филтрите и цветовете много тормозят. :mrgreen:

edit

dick jokes бяха гениална, любимата ми беше
Spoiler: show
His dick was so big, even when he cheated on me, his dick was the bigger dick.

User avatar
aiva
Scholar
Posts: 145
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by aiva » Tue Dec 10, 2019 11:56 am

Litz wrote:
Fri Dec 06, 2019 2:23 am
dick jokes бяха гениална, любимата ми беше
Spoiler: show
His dick was so big, even when he cheated on me, his dick was the bigger dick.
На мен пък тази с
Spoiler: show
His dick was so big, it wasn't a dick anymore, it was a Richard :D
Иначе добре почва този сезон, аз съм още само на първи епизод.

User avatar
Dark Cloud
Farmer
Posts: 55
Joined: Mon Oct 21, 2019 4:46 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Dark Cloud » Mon Dec 16, 2019 2:52 pm

Сезончето е много добро, лично за мен е по-добре от Season 2.

Midge вече се "ошлайфа" сериозно, съответно имаше много по-малко сцени тип stand-up improv и много повече примери как прави промени по своя tour set на база реакции от публиката или събития от деня.

Сузиту имаше много добри моменти, тя също си получи нейното ошлайфане като мениджър, включително
Spoiler: show
осъзна, че не може да си има вяра за парите на Мидж и най-добре да няма достъп до тях
Джоел, честно казано, ми е безинтересен. ОК, че трябва да му отделят screen time, но бих предпочел повече време за Лени Брус. По същия критерий бих орязал още повече присъствието на докторчето за сметка на Лени (въпреки че Закари Леви е доста забавен).

От семействата - Abe и Rose са в пъти по-интересни и забавни за гледане, тях мога да ги гледам и в цял отделен сериал, без да ми омръзнат :D . Свекърите не ме греят особено, но няма как без тях.

От новите лица за сезона изпъква Мей Лин, останалите общо взето са адекватни, без някой да цепи мрака.
Сега, чакаме да видим ще прилапат ли някой Golden Globe, после почва голямото чакане до следващия сезон :(

User avatar
aiva
Scholar
Posts: 145
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by aiva » Mon Dec 16, 2019 4:01 pm

И на мен този сезон ми хареса повече от предния, направо не мога да чакам за следващия :) Може би защото историята този сезон го изискваше, за разлика от предния, но нямаше някакви супер кринджи импровизирани решения на Мидж просто да вземе микрофона и да почне да ръси неща, без никой да я пита (като сватбата на колежката от шопинг центъра или това в Париж от самото начало). Но имаше няколко неща, които бяха малко внезапни, примерно почивката в средата на турнето започна без да я споменат изобщо, аз даже се върнах да проверявам дали не съм изпуснала епизод. И линията с Лени Брус овисна супер мн, там нищо не стана по неизвесна причина, беше мн странно. А докторът нямаше мн смисъл да го връщат за две сцени, ама как да е. Джоел наистина не от най-интересните герои, с Мидж имат добри сцени, но като е сам не чак толкова.

Но иначе мн добър сезон :bigtongue:

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2786
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Tue Dec 17, 2019 1:28 am

На мен финала никак не ми хареса, особено предвид това че
Spoiler: show
Мидж аутна Шай пред такава голяма публика и това след като му помага да се въстанови след хомофобска атака. Мидж не е идиот и ми се стори я правят на такъв за едното нищо
Роуз беше абсолютно прекрасна този сезон.

Тоя сезон беше изпълнен с невероятно красива кинематография и тоалети обаче. Много Уес Андерсън беше. Сцената със Сузи и Мидж покрай басейна беше ултра красива.

User avatar
Dark Cloud
Farmer
Posts: 55
Joined: Mon Oct 21, 2019 4:46 pm

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Dark Cloud » Tue Dec 17, 2019 11:04 am

На мен този сезон много ми изпъкна избора на песни, особено при смяна на сцена винаги бяха адски подходящи за setting the mood for what's to come (Например когато Ейб и Роуз отиват да живеят при свекърите).

А най-добрата сцена с басейна беше отбора по synchronised swimming и недоспалата, grumpy Мидж :lol:

За финала,
Spoiler: show
наистина го изиграха малко тъпо: след като многократно ни показаха, че Шай може да бъде примадона, човека дето го познава по-добре от всички съветва Мидж да направи сет с шеги изцяло за него? ОК, той не знае, че тя знае, че Шай е гей, ама въпреки това добра идея ли е да рискуваш да му спойлнеш настроението с някоя лоша шега? Не че Мидж не се набута сама де, с шегите за дрехи, грим, обувки, даже не пропусна накрая да го представи като "fabulous". Това напомня на грешката и в сета за Софи Ленън, която също и донесе доста проблеми. Излиза, че след два сезона на професионално развитие, пак прави грешката да навлезе прекалено много в личния живот на човек, в опит да е забавна.
Въпреки това, финала ми хареса. Просто трябваше да има някаква драма, за да има какво да очакваме следващия сезон. Те и предишните финални епизоди не бяха супер light-hearted :)
Spoiler: show
Другия вариант беше турнето да е ОК, но Сузи да проиграе всички пари на Мидж и тя да разбере - това пак е драма, но като се има предвид че половин сезон си оправяха взаимоотношенията, щеше да е boring за финал да ни кажат "догодина - пак същото"

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 2786
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Litz » Tue Dec 17, 2019 11:45 am

На мен песните ми дойдоха малко в повече и за пореден път се затърждава твърдението ми, че Раян Мърфи е един от малкото шоурънъри, които могатда вмъкнат музикално изпълнение в епизода и то да работи. Песните се повтаряха твърде често, за да работят.

Мен основния ми проблем с финала
Spoiler: show
не е самото аутване, че Шай е гей. Това щеше да работи, ако Мидж нямаше моменти с Шай, в които той да й се разкрие и тя да му помага. Защото самата Мидж е адски егоистична и sheltered и неосъзнаваща собствените си привилегии. Та ако не знаеше, тоя момент щеше да работи, защото щеше да е доста характерен. Мидж обаче не е глупава. Тя може да е всички тези неща, които изброих, но в момента, в който някакви проблеми, за които тя не знае и се покажат, тя разбира и действа както трябва. За тва например няма никаква логика, тя да превързва Шай след хомофобска атака, и после пред пълна публика да каже в прав текст "Пичове, Шай Болдуин е гей. ХАХАХХАХАХ" Защото това с Джуди Гарлънд обувките е супер известен ефемизъм за това да си гей.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 5752
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: The Marvelous Mrs. Maisel

Post by Demandred » Mon Jan 06, 2020 1:47 pm

Изгледах най-накрая трети сезон, по средата ме отегчи и го позарязах за десетина дни. С доста смесени чувства останах като цяло. Рейчъл Броснахан и Алекс борстийн са все така страхотни, визията е прекрасна, обаче сценариите са на моменти откровено посредствени и пак се отделя твърде много време на разни скучновати герои. Това важи най-вече за Софи Ленън, която му е безумно скучна и цялата нейна сюжетна линия беше пълна загуба на време за мен.

Ейми Шърман-Паладино продължава традицията във всичките ѝ сериали финансовото положение на героите ѝ да се променя по тотално нелогичен и нелеп начин от епизод на епизод и те твърде често да се държат супер неадекватно, като стане въпрос за пари.
Spoiler: show
В този сезон имахме epic facepalm сцената, в която Роуз се отказа от своя trust fund, защото се почувства обидена от роднините си, въпреки че много ѝ трябваха пари, след като мъжът ѝ остана без работа. След това пък бяха нелепите сцени, в които Мидж правеше радиореклами за жълти стотинки въпреки че след като месеци е the opening act за суперзвезда, би трябвало с лекота да може да си намери далеч по-добре платени участия като комик в Ню Йорк. Един-два епизода по-късно пък се оказа, че има достатъчно пари да закупи огромен апартамент в елитен квартал на Манхатън. И т.н.

Сузи продължава да е много забавна, обаче като мениджър е доста некадърна. След поредица изцепки от рода на това, че я изпързаляха да ѝ платят с maple syrip вместо в кеш, черешката на тортата беше това, че залагаше с парите на Мидж.
Финалът силно ме издразни:
Spoiler: show
Мидж, колкото и да е самовлюбена и егоистична, е твърде умна, за да направи толкова глупава издънка. Това беше още по-нелепо от момента, в който разкри публично истината за Софи Ленън. Дори и оставяйки настрана колко неадекватен трябва да си, за да намекваш, че шефът ти е гей през 1960 г., що за идиот трябва да си, за да осмиваш толкова грубо шефът си публично, при положение, че все още кариерата ти далеч не е достатъчно напреднала, за да можеш да си позволиш да захвърлиш с лекота такава възможност да се утвърдиш като комик.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests