За Живота, Вселената и Всичко Останало: Reloaded

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

За Живота, Вселената и Всичко Останало: Reloaded

Post by Roland » Thu Jan 22, 2004 6:34 pm

Rol: Сори, че така се получи, това беше технически гаф. Пускам темата обратно, доколкото мога:



Roland of Gilead в лично съобщение към мен wrote:
Както казах и в топика, нямаме нищо против да сключим примирие и тем подобни, честно казано аз поне даже го искам. Преди това обаче искам също да ни се извините публично. Когато го споменете примирието в сайта, може просто да отбележите, че сте се държали не докрай професионално и да не говорите повече, но поне във форумите, където сте ни плюли (Бард и Уъркшопа) искаме да видим топик с извинение. Сори, подозирам, че ти изглежда нечестно, но от наша гледна точка ние само сме се защитавали от непрестанните ви атаки и за това не дължим извинение, както ти не дължиш извинение, ако се защитаваш, когато някой се опитва да те бие. Факт е, че ти лично не си плюл никого и затова не казвам,че ти лично трябва да се извиняваш. Не ме интересува дали ще е от името на админа ви, пука ми да е от името на Драгънклъб. Защото товапрогонване на феновете с евтина демагогия трябва да спре и беше адски грозно от ваша страна като политика на развитие на сайта ви. В първия момент, в който видим топиците с извинението, ще престанем да се правим на недостъпни и обидени и ще обсъдим културно кой какво се надява да получи от примирието и връзката между двата сайта.
Войната трябва да спре, защото беше глупава и жалка още с началото си. Но да не искаме извинение е компромис с гордостта ни, която вие системно тъпкахте. Мисля, че ще ме разбереш. Както и защо отказваме да се извиняваме ние. Лично към теб, ако по някакъв начин се чувстваш лично засегнат, още сега съм готов да ти се извиня за всичко, което съм ти казал в контекста на сайта ви. Но към самия ви сайт прегрешения нямаме.
Наскоро получих това ЛС от Роланд. Дълго мислих и реших, че би трябвало да изложа своята безпристрастна оценка, такава каквато я виждам, спрямо конфликта.

Нека да се опитам да погледна нещата от вашите очи. Вие искате публично извинение от името на сайта и пускане на топик в съответните форуми. От една страна заявявате непримиримата си омраза към Александър Драганов, от друга пък - подобреното си отношение спрямо сайта, след като той вече е в мой ръце. От една страна казвате, че аз не съм плюл, а от друга казвате, че Драганов ви е храчил в лицата на поразия. И заедно с това искате извинение от целия сайт. Което означава, че искате извинение в частност от мен и колегата ми уеб-мастър, с който държим и направляваме сайта. Ако горните думи на колегата Цанев са искрени и вярни, значи се получава действителен парадокс, защото аз и колегата ми уеб-мастър, който макар да мразите, не сме ви обидили или охрачили. Готов съм да защитя тези си думи. Мисълта ми е една: защо искате извинение, за това, че Драганов ви е плюл, при положение, че не той представлява сайта. Мисля, че разбирате логиката ми.

Затова ако си помислите, че отказвам намерението си за подадената си ръка, ще ви кажа, че бих могъл да сторя така, че сайтът да се извинява от името на Драганов, затова че човекът, който го представляваше се е държал толкова зле. Подадената ми ръка си седи и за да смекча отношенията между вашия сайт и нашия, съм готов на този компромис. Така че топката е във вашето поле и от вас зависи как ще я отиграете дали ще я отиграете. В крайна сметка се изказах, че няма смисъл да се караме за глупости, ами по-хубаво да си подадем ръце, независимо кой е виновен и кой е невинен. Все таки това не ми пречи да изкажа предпочитанията си, двата сайта да се изкажат в прав текст, че са се държали непрофесионално един към друг.

П.С. Бих ви помилил забъдеще, ако казвате, че аз и колега ми сме двама некадърници, за разлика от вашия екип от 20 човека, кажете ми го в очите. Ще бъде доста по-лесно от колкото да се налага да ми го предава Dark Wanderer в неправ текст...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Jan 22, 2004 6:36 pm

А ето ти го и отговорът.
Нашето отношение към сайта не е променено. Ние никога не сме имали много против него, имахме против политиката, която следваше вследствие на мегаломанията и простотията на "Драганов". Това едно. Но неговите оплювки, макар и в голяма степен лични, в не по-малка бяха изказани от името на сайта ви. За страничния наблюдател значение кой точно псува и какви рокади стават из състава, е без значение. Той вижда, че Драгънклуб плюе по Шедоуденс. Парадокс няма, защото ние не искаме лично извинение от вас двамата, а от сайта, който представлявате за обидите, които отново той ни е нанесъл. И в крайна сметка ще прощаваш, но колегата ти уеб-мастър беше инициатор на половината от скандалите, та не е точно като да нямаме още за какво да се заядем. Но ние не го желаем. Добре, ако искаш, хвърлете цялата вина на Сашо, за мен това е без значение. Стига да има признание, че Драгънклуб "под водачеството на Драганов" се е държал непрофесионално с Шедоуденс, за което вие, от негово име, се извинявате и смятате да отворим нова страница, в която до тая помия никога повече да не се стигне, за нас е без значение дали ще признаете лично, че някой от вас има вина (а това е факт, mrXz доста красноречиво "защитаваше" политиката на Сашо).
От наша страна ще получите в същите тези топици, които очакваме от вас, признание, че сме реагирали по-остро на нападенията и е било безсмислено, глупаво и недомислено да реагираме. Но дотам. Писал съм го вече, извинение не ви дължим.
Ако смяташ, че те устройва така, както съм го написал горе, просто пусни тук линковете към топиците в Бард и GW. Ако не, пиши ми лични съобщения, защото така или иначе само с мен ще се уговаряш по този параграф. Междувременно, темата Е отворена за коментари, но ще помоля все пак да се придържате към написаното от мен. Ако някой има възражения или предложение за нещо различно, моля да ми го пусне на ЛС.

PS. Що се отнася до това кой какво лично мнение има за вас и сайта ви, то си е, да, именно лично и няма никакво отношение, нито би могло да повлияе на връзката между двата сайта, когато я изградим. А и очевидно има кой да ви информира.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 22 guests