Disney+

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Disney+

Post by Dr. Horrible » Tue May 21, 2019 12:03 pm

Почнаха вече новините, така че е време да си има тема, където да ги поствам! 8-)

Та, Дисни + е името на предстоящата стрийминг платформа на Дисни, която ще се бори с Нетфликс и Амазон Прайм. Тази есен ще го пуснат.

Излишно е да казвам, че съм супер развълнуван и очаквам с нетърпение проектите им! В Дисни+ ще ги има всичките неща на Дисни - от анимациите им, марвелски филми, стар уорс и какво ли още не. Освен това ще правят маса нови сериали. След време, когато сделката с Фокс влезе в сила, сигурно и техните неща ще качат. И освен това Дисни купиха и Хулу, така че може и тези двете да се съединят в някой момент, нямам идея.

Та... Какво ни готвят? Ето това:

Image

FALCON AND THE WINTER SOLDIER

Сещате се за какво иде реч - Сам и Бъки в ново приключение след събитията от Endgame.
Ще бъде шест епизода. Ииии, прясна новина - имат си режисьорка - Кари Скогланд, номинирана за Еми за работата си по The Handmaid's Tale!
Даниел Брюл и Емили Ванкамп също се завърнат в ролите си от Civil War като Зимо и Шарън Картър. Адски много се радвам за Шарън, защото я обожавам, а Engame почти тотално я игнорна. И е хубаво, че ще ѝ дадат шанс да блесне.
Очаква се мини-сериалът да излезе след около година - през Август 2020-та.

Image
WHAT IF
Анимиран сериал, показващ какво би станало в Марвел вселената, ако нещата се бяха случили по друг начин. По слухове в момента един от епизодите в първи сезон ще е "Ами ако Пеги Картър беше станала Капитан Америка?"


Image
WandaVision
Ето това е личният ми фаворит! Тук Уонда ще се опита да съживи някак Вижън. Сериалът ще е уиърд събърбиан драма и аз лично нямам търпение да видя как ще го развият. Уви, най-вероятно ще е чак през втората година на Дисни+, тоест 2021-ва...

Освен това има слухове за сериал за Локи, сериал за Хоукай и т.н., но нямам по-детайлна информация.

Ще има и Star Wars неща, но тъй като не ми пука за тях, не мога да ви дам много информация. Знам, че ще има сериал на Джон Фавро с име The Mandalorian, който ще се развива няколко години след епизод 6. Имаше слухове и за сериал за героят на Диего Луна от Rogue One, но не знам докъде са стигнали.

Image

За редовни новини и коментари относно марвелските неща, следете темата! :D
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Disney+

Post by трубадур » Tue May 21, 2019 12:19 pm

Как да пропусна да тегля майна на дисни? Да се ебът. Тая компания е смърт за качеството, за киното, за телевизията сега, за всичкото. Затриха изкуството, правят претоплена гадна манджа и я пробутват нон стоп на простолюдието. Такъв монопол върху американския ентъртейнмент е лоша работа и дори не трябва да чакаме да видим защо. Фактите са на лице. Доенето на стар варс е абоминация, игралните римейци на анимациите им дори за филми не могат да се броят. Ако не беше успехът на дедпуул (щото и той ще бъде привлечен) щяха да го върнат обратно в пг-13 категорията. Ненавиждам фемили френдли подходът на тая компания и постоянното вдебиляване на продуктите им. Още една стрийминг услуга отгоре е още по-зле. Защото точно ся като с игрите, ще се борят за ексклузивност на материала, а не за развиване на технологии или разработка на по-добра услуга за крайния потребител.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Disney+

Post by tigermaster » Tue May 21, 2019 12:58 pm

Буквално единственото, с което биха могли да ми привлекат вниманието някак, може да е сериал за героя на Дони Йен от "Роуг Уан", а и за него не е сигурно.

Каквото казва Лютичето, с други думи. Предвид доминацията на Дисни върху американското кино, не мога да спра да им гледам продукцията напълно, обаче хич не ми харесва, че въпросната съществува.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Disney+

Post by трубадур » Tue May 21, 2019 2:49 pm

tigermaster wrote:
Tue May 21, 2019 12:58 pm
Каквото казва Лютичето, с други думи.
Ти се ебаваш, ама приличам на него
Spoiler: show
Image

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Disney+

Post by Amelia » Tue May 21, 2019 6:13 pm

There shall be much boycotting. Fuck this evil corporation of evil and everything it stands for.

Радвам се, че се изолират в някъв техен си стрийминг - така ще ми е още по-лесно да им избягвам лайната.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Disney+

Post by Roland » Tue May 21, 2019 6:52 pm

Аз пък нямам търпение да излезе. Вие си бойкотирайте.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Disney+

Post by Dr. Horrible » Tue May 21, 2019 7:34 pm

трубадур wrote:
Tue May 21, 2019 12:19 pm
Затриха изкуството, правят претоплена гадна манджа и я пробутват нон стоп на простолюдието. Такъв монопол върху американския ентъртейнмент е лоша работа и дори не трябва да чакаме да видим защо. Фактите са на лице. Доенето на стар варс е абоминация, игралните римейци на анимациите им дори за филми не могат да се броят. Ако не беше успехът на дедпуул (щото и той ще бъде привлечен) щяха да го върнат обратно в пг-13 категорията. Ненавиждам фемили френдли подходът на тая компания и постоянното вдебиляване на продуктите им.
Ами значи аз съм от простолюдието, защото най-искрено си харесвам редица техни неща и им се кефя! Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя!

Иначе аз лично харесвам фемили френдли подходът им. Обичам някои неща с много брутални сцени на насилие/секс, но наистина нямам нужда всички сериозни и смислени истории да са такива. Нека има фемили френдли продукти, които пак са сложни - все пак Captain America: Winter Soldier, Civil War, Infinity war и Endgame са много сложни и интригуващи филми, със заплетени концепции, но не са 18+. Харесва ми да има филми без ужасяващо количество изкормвания на черва и други гадости. Затова и харесвам толкова много сериали на ABC като Отчаяни съпруги, Изгубени или Once Upon a Time. Разбира се, не искам всички филми да са фемили френдли, но като гледам упехът на Дисни хич не намалява продуцинарено да други сериали.

А Амелия повдигна един много интересен въпрос (несъзнателно). И аз точно тези дни разсъждавах над него.
Какво означава бойкотиране на дадена услуга и как то се различава от обикновеното неизползване на съответната услуга. Щото границата може да е условна. Гугъл ми дава за значение на boycott - "withdraw from commercial or social relations with (a country, organization, or person) as a punishment or protest."
Аз примерно спрях да влизам в Нетлфикс, когато обявиха, че спират Daredevil. Но не го възприемам като бойкот, а като отказ от услугата им. Аз съм гледал различни сериали там, щото е по-лесно да ти ги пуска целите сезони наред, но реално това, заради което бях потребител на нетфликс, бяха марвелските сериали - тях исках да ги гледам в първия възможен миг, когато излязат, и да ги погълна наведнъж. Често бях изгледал сезонът още преди последния епизод да се появи по тракерите. И като няма марвелски сериали, които да гледам спешно и бързо, просто нямам интерес към услугата - мога да си тегля нещата и от замундата. Да, може би частично искам да ги накажа, задето ми спряха Daredevil, но реално наистина не ми липсват и не си казвам "Иска ми се да имах нетфликс, но от принципни съображения няма да влизам там!" И с предстоящия филм за Батман съм така - не го бойкотирам като форма на наказание или протест към избора на студиото, но просто нямам интерес към този актьор и няма да си хабя времето/емоциите с вълнение по него.
Ако един човек обича да ходи в дадена конкретна пицария, защото там сервират пица с ананас, но в последствие пицарията махне този продукт от менюто си, тогава какво би означавало човекът да спре да ходи там? Може ли да се нарече бойкот - щото той реално протестира лошото им решение, или е просто отказ от тях по логични причини - не предлагат нещо, което той иска, затова той отива другаде? Аз не се сещам съзнателно да съм бойкотирал някаква услуга по този начин.

И затова се чудя на тези, които "бойкотират" - защо определяте действията си като бойкот, а не като просто липса на интерес? Амелия, ти би ли гледала сериал с тематиката на WandaVision, примерно, ако не го правеше Дисни? И гледа ли ти се изобщо сериал за Алената вещица и Вижън? Щото ако ти се гледа и много те влече, но не искаш да наливаш пари при Дисни, това си е бойкот. Ама ако така и така са ти тъпи тези герои и нямаш интерес към тях, тогава според мен не бойкотираш нищо, просто си плащаш за този ентъртейнмънт, който те кефи.
Last edited by Dr. Horrible on Tue May 21, 2019 7:37 pm, edited 1 time in total.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Disney+

Post by Ambartanen » Tue May 21, 2019 7:37 pm

Аз просто ще си пиратствам ако ми се гледа нещо тяхно, но засега ще изчакам първо да чуя някакви достоверни ревюта по въпроса. Дълги години си плащах за всички консумирани медии, но американските корпорации успяха да пробутат отвратителния си cable model и в интернет стрийминга и сериозно се надявам повече от тях да изгърмят брутално. Май на CBS ще си замине скоро след провала на иначе не чак толкова лошото Discovery, но някак си не виждам Мишката да я сполети същата съдба.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Disney+

Post by Roland » Tue May 21, 2019 8:48 pm

Да, streaming service балонът ще се спука брутално. Проблемът е, че най-големите виновници ще пострадат най-малко - Амазон, Дисни, Апъл, Уорнър, които имат много други източници на приходи. Единствената реална жертва в тая война (имам предвид на ниво корпорация, иначе повечето от тия услуги до 2025 няма да ги има вече) ще бъде Нетфликс, щото те нямат никакъв друг източник на приходи. Но пък ако се преустроят на кино студио...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Disney+

Post by Amelia » Tue May 21, 2019 9:25 pm

Dr. Horrible wrote:
Tue May 21, 2019 7:34 pm
И затова се чудя на тези, които "бойкотират" - защо определяте действията си като бойкот, а не като просто липса на интерес? Амелия, ти би ли гледала сериал с тематиката на WandaVision, примерно, ако не го правеше Дисни? И гледа ли ти се изобщо сериал за Алената вещица и Вижън? Щото ако ти се гледа и много те влече, но не искаш да наливаш пари при Дисни, това си е бойкот. Ама ако така и така са ти тъпи тези герои и нямаш интерес към тях, тогава според мен не бойкотираш нищо, просто си плащаш за този ентъртейнмънт, който те кефи.
Вероятно не бих ги гледала, освен ако с тях не се захванат някакви хора склони към риск и експерименти, които имат потенциала да направят нещо интересно. Другото съм го виждала 5 милиона пъти вече и нямам никакво намерение да го подкрепям с парите си.

Като стана дума за Нетфликс, откакто почнаха да правят сериали на всякакви езици са ми номер едно стриминг услуга. Дори посредствените им лайна са няква глътка свеж въздух в сравнение с Марвелиадата.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Disney+

Post by AlDim » Tue May 21, 2019 10:01 pm

Плащаме за 4 различни стрийминг услуги в момента:
Netflix поради ясни причини - много оригинални сериали и с VPN и селекцията е екстра, стрийминг качеството е отлично. Това че Дисни ги преебаха с мощ само ме кара да бойкотирам Дисни повече.
Prime - това е основно заради Grand Tour плюс бързия шипинг от Amazon. Иначе селекцията в Канада е дъното. Откъм стрийминг качество са без еквивалент. 4K HDR с перфектен детайл.
Crunchyroll - най-правилния стрийминг. Имат огромно количество аниме сериали, всичко се пуска веднага.
WRC Plus - мечтата на рали фена. Засега е без еквивалент. Имат лайв стрийминг на цели ралита от-до, което е някъде 30+ часа на рали.

Бойкотираме:
HBO - тук присъстват само през ужасната стрийминг "услуга" на Bell. Аповете са ужасни, качеството е тоталното дъно. Ако бяха на Amazon, щеше да е прекрасно.
Disney - да се ебат в гъза. След дългите години партньорство преебаха Netflix, защото са алчни на макс и искат всичките пари да отиват при тях. Оставиха огромен брой сериали в нищото и кой знае колко от тях ще продължат. За да използваме малко Star Wars терминология - тия гадняри са империята.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Disney+

Post by Litz » Tue May 21, 2019 10:18 pm

Да кажа и аз за стрийминга.

Аз бойкотирам Амазон, щото са империя на злото и не смятам за хуманно да си давам парите за тях. Не поръчвам от тях никога, а колкото и да са ли интересни някои от сериалите/ проектите им не мога да го съпортвам тва. Дори не ползвам неща на приятели поръчани от там. То е чак обсесивен бойкот тва.


Sky в Германия са мръсни и долни расисти с Blut und Boden идеология и трябва да умрат.

Нетфликс обожавам. Доста яки неща пущат и чуждоезични неща.

При новото на Дисни не знам кво ще правя. Принципно не са ми баш такава империя на злото, колкото Амазон, че да е баш бойкот, ама доста неща в тях и политиката им ме дразнят, така че не знам искал ли да си давам парите, за да ги съпортвам или не. Постерите на проектите им ми напомнят на Zenon. Цветовете им са ми твърде ярки и доста детински. На пръв поглед нали. Иначе аз обичам шаренко.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Disney+

Post by Dr. Horrible » Tue May 21, 2019 10:25 pm

Пак не разбрах каква е разликата между "бойкотирам" и "не ползвам тази услуга", ама нейсе.

Едно от нещата, които ме влудяват в нетфликс и което наистина си заслужава бойкот, е ужасното качество на българските субтитри. Официално има субтитри на адски много неща, почти всичките им хитови продукции, но качеството на субтитрите е по-лошо от гугъл транслейт. Буквално, тъй като гугъл трансейт последните години се подобри доста. Родът и числото на прилагателните никога не съвпадат със самата сцена, всичко си е преведено буквално и елементарно, просто е грозно. И струва по 20 лева на месец. От друга страна имаме HBO Go, което в момента е пет лева на месец и има съвсем прилични субтитри, професионални преводи, които чат-пат си имат пропуски, но изобщо не са по-лоши от субтитрите на филмите по кината. Просто мисля, че услуга, която не полага елементарно усилие за българските потребители, не заслужава български левове.

И от тази страна не знам Дисни + от самото начало ще бъдат налични в България, не знам и какви ще са им субтитрите, цените и цялостното отношение към българските потребители. Ще видим. Ако условията им са добри, бих им давал пари, ако обаче се подиграват по подобен начин, най-вероятно и тях ще пиратствам.

НО! Не това ми беше идеята на темата :lol: Не съм искал да ви питам дали ще плащате за услугите им. Не съм представител на Дисни, грам не ми пука дали ще ги пиратствате или ще ги гледате легално. Пука ми дали ще ги гледате :D Дали имате интерес към тези истории, дали ще ги следите, дали смятате, че ще се получат добре. Кои герои са ви интересни? Кои други бихте искали да видите? Какъв спин-офф от Марвел или Стар Уорс би ви привлякъл? Това исках да попитам, очевидно не го направих ясно.
Иначе ако щете плащайте, Дисни няма да обеднеят без милиардите на потребителите на Shadowdance :lol:
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Disney+

Post by penzata » Tue May 21, 2019 10:47 pm

Единствената (Дрисни) Стар Ворс чикия, която бих гледал е филм за Куай Гон, в който показват как той става най-силният дюд във вселената и как е съумял да се "въздигне" над тъмната и светлата страни. Но от филма изисквам много философия и психология, което няма как да стане, така че Дрисни могат да се факат мощно с всичкото бълвоч, дет ще изкарат за в бъдеще. Ще получат 10-15 лева от мен за Ризото на Скайуокър и оттук насетне могат да си търсят кинчиче от други мишоци (pun intended :mrgreen:) .
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Disney+

Post by tigermaster » Tue May 21, 2019 10:51 pm

Преди време кандидатствах за преводач в Нетфликс през тяхната онлайн форма. Забавното е, че на теста по английска граматика изкарах сто процента, а на този по българска - където въпросите ми се видяха супер неадекватни, между другото, обаче не ги помня - седемдесет и пет, та не ме одобриха.
После видях какво им представляват преводите и... Ами, брах му лайката, от това бях по-добър още като шестнайсетгодишен, когато тепърва правех първите си опити за писане на srt-файлове за хонконгски екшъни в Notepad. Имам акаунт там, обаче пак им пиратствам нещата, които гледам със семейството, заради ужасните или липсващи преводи.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests