Блокбъстърите, супергеройските филми и смъртта на изкуството

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2505
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Блокбъстърите, супергеройските филми и смъртта на изкуството

Post by Dr. Horrible » Tue Oct 15, 2019 8:39 pm

Споменат ли е наистина чичо Бен? Щото аз нямам такъв спомен. В Сивир Уор Питър казва "Когато имаш силите, които имам аз, но не ги използваш, се случват лоши неща и те са случват заради теб." или нещо такова, но това може да значи всичко. Не си спомням думите "чичо" или "Бен" да са произнасяни някога. И съответно нямаме никакви доказателства в полза на това, че Мей е вдовица. Нито е носила черно, нито някога е споменавала да е загубила някого, нито има из апартамента снимки, нито е ходила да носи цветя на гробището, нито е цитирила думи на някогашен любим... По мое мнение тя в тази вселена не е вдовица.
Endgame spoiler
Spoiler: show
Пепър е вдовица :cry: :cry: :cry: :cry:
Иначе, Лиц, като комиксов пюрист разбирам откъде идва недоволството ти и ти съчувствам. Но не мога да кажа, че го споделям. Във филмите променят разни неща и изграждат връзки между героите. Връзката между Тони и Питър е много добре изградена и общите им сцени са невероятни. Не съм съгласен, че Тони Старк го има повече в самостоятелните Спайди филми - има само две-три сцени в първия и нито една във втория. Но просто дава много хубав контекст и много хубаво помага за развитието на Питър. Тони в първия филм си е просто tool като персонаж, не е развита личност, просто го използват, за да тласнат Питър в някаква посока. Във филмите има и други такива отношения, които ги няма в комиксите. Примерно менторството на Хоукай към Алената вещица е нещо уникално за филмовата вселена, романсът между Блек Уидоу и Хълк също. Дори приятелството между Капитана и Вдовицата е силно засилено във филмите, те в комиксите изобщо не са толкова близки, просто тя се върти в неговата групичка защото Бъки ѝ е гадже. Любовната история между Старлорд и Гамора също в тази степен е уникална за филмовата вселена. И аз по-скоро харесвам тези задълбочавания на отношенията, защото придават на филмовата вселена уникалност, тя си става по-специфична. А историята за чичо Бен вече е показвана достатъчно качествено на филм и ми е ужасно втръснала и не бих понесъл още един филм. Изобщо няма да ми стане тъжно за смъртта на чичо Бен, просто ще гледам с досада и скука поредния преразказ на същото.

И аз не одобрявам някои промени във филмите. Но не съм така гневен, бих казал. Примерно не одобрявам колко е пропиляна Шарън! Ако аз пишех сценария на Endgame, Капитан Америка щеше да се събере с Шарън накрая, не с Пеги. Но не мога да кажа, че съм бесен или дори недоволен - великолепно беше направена историята на Капитана и Пеги и макар да не е това, което аз бих направил, пак ми харесва много. Шарън е трябвало да има много по-голяма роля в Winter Soldier, но в един момент решават да дадат тази роля на Блек Уидоу, защото персонажът вече е популярен и има фенове. И аз страдам, че нямаше Шарън, но пък никак не съжалявам, че видяхме толкова хубава арка на Наташа, тя беше прекрасна там! И за лейди Сиф ми е кофти, че я има съвсем малко, а в Рагнарок дори беше изчезнала. Бих искал тя да е голямата любов на Тор, както в комиксите, или поне да я има повече във филмите и да участва във финалната битка в Endgame. Бих искал Мария Хил да беше станала лидер на ЩИТ след Фюри, както е в комиксите, бих искал да я има повече в сериала за Агентите на ЩИТ и определено бих искал тя да рита задници във финалната битка. Бих искал филмът за Доктор Стрейндж да не беше зачерквал съществуването на Клеа. Бих искал майката на Блек Пентър във филма да му беше доведена майка, както в комиксите, защото това обогатява връзката им. Но все пак определено не съм недоволен, защото в крайна сметка нещата във филмовата вселена работят страхотно и ми носят много, много радост!

Иначе аз лично не съм гледал филм, в който 16 годишен Питър Паркър е лидер на Отмъстителите и не съм чул да има обявен такъв за близките три години. Нека хейтим нещата когато и ако ги направят все пак.
Последните слухове, които чух, бяха, че искат да му дадат поддържаща роля в Капитан Марвел 2, че да направят героинята по-приятна като я комбинират с толкова сладичък и обичан персонаж. Но това май бяха тролски неща, така че реално нищо не знаем за бъдещето му.
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5436
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Блокбъстърите, супергеройските филми и смъртта на изкуството

Post by tigermaster » Mon Oct 21, 2019 3:45 pm

https://www.theguardian.com/film/2019/o ... despicable
Francis Ford Coppola: Scorsese was being kind – Marvel movies are despicable
Coppola continued: “I don’t know that anyone gets anything out of seeing the same movie over and over again. Martin was kind when he said it’s not cinema. He didn’t say it’s despicable, which I just say it is.”
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 5896
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Блокбъстърите, супергеройските филми и смъртта на изкуството

Post by Demandred » Mon Oct 21, 2019 4:00 pm

Не съм фен на Марвъл филмите, обаче тия превземки са прекалени.
“When Martin Scorsese says that the Marvel pictures are not cinema, he’s right because we expect to learn something from cinema, we expect to gain something, some enlightenment, some knowledge, some inspiration.”
Що за глупост, по тази логика 99.5% от филмите, правени някога, не са "cinema".

Огромната част от продукцията на Холивуд винаги е била "the same movie over and over again".
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Litz
Forsaken
Posts: 3013
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Блокбъстърите, супергеройските филми и смъртта на изкуството

Post by Litz » Mon Oct 21, 2019 4:09 pm

Тия-да не-са учили Кино на Вапцаров.

User avatar
coldie
Archmage
Posts: 2450
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Блокбъстърите, супергеройските филми и смъртта на изкуството

Post by coldie » Fri Dec 13, 2019 7:16 pm

I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests