Page 1 of 1

Аниметата от 2017 - какво ви зарадва най-много?

Posted: Wed Dec 06, 2017 12:42 pm
by alshu
Чудих се дали има смисъл и тук да правя тема, защото все пак малко хора постват във форума, но хайде да видим.

Както и да го гледаме годинката си беше отврат.
По-надолу съм раздал едни медали, но те са само в нейните рамки. Реално няма аниме, което да заслужава злато, а може би най-много сребро.

Злато
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi Hen - не е толкова добро, колкото първи сезон, но същите интересни развиващи се герои, същите страхотни актьорски изпълнение и същите невероятно изпълнени анимационни моменти в ключовите моменти.
Little Witch Academia (2017) - не е с концентрираното качество на shot-а от 2013-та, но пък е приятна заигравка със същите теми от същите автори. Най-доброто от Trigger напоследък.
Kidou Senshi Gundam: Thunderbolt (2017) - няма мрачната атмосфера и интензивния сюжет на първи сезон, но е поредната доза красота, екъшн и lore на тема Universal Century (доста препратки).
Yoru wa Mijikashi Aruke yo Otome - много приятно филмче. Не е толкова добро, колкото сериала Yojouhan Shinwa Taikei, но е от неговия тип преживяване.
Uchouten Kazoku 2 - още от същите карикатурни и донякъде самоиронични приключения познати от първия сезон.
Mahoujin Guru Guru (2017) - не съм си представял, че пародиите на тема 8 битови RPG-та може да са толкова креативни и забавни. Когато приключи хващам старите серии, нищо че не са довършени.
Shoujo Shuumatsu Ryokou - тбие великаните в жанра Made in Abyss и Kino no Tabi: The Beautiful World в собствената им игра, при това визуално е доста скромно и семпло, но има сърцето и човещината, която липсват на другите две. Сякаш разбира хората, емоциите им и вътрешните им противоречия много по-добре.


Сребро
ACCA 13-ku Kansatsu-ka - сюжетно нищо особено, но откъм арт и атмосфера приятно и с разбиране за хората и сложните машинации вътре в бюрократичните организации.
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! 2 - покрай това изгледах и първи сезон. Поредицата почва много идейно, в един момент се изчерпва, но добра финална битка. Втори сезон почва скучно, но някъде към средата става адски добър и така до края. Струва си, ако си падате по просташки комедии. Има и маса lewd тъпизми, но си заслужава да се изтърпят.
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki Hen - като предния сезон. Идейни чиби шегички с реални исторически личности от Сенгоку периода и легендите за тях.
Lupin the IIIrd: Chikemuri no Ishikawa Goemon - едно от най-бруталните Люпен Трети заглавия.
Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshi-tachi - дали защото вече само Xebec го прави или защото оригиналният втори сезон си беше непоправимо тъп, но рибута на Uchuu Senkan Yamato вече не е толкова добър. Красива но дървена графика, понякога монтажът е пълен хаос, невдъхновени промени в историята. Да видим, как ще се развие.
Natsume Yuujinchou Roku - Нацуме по дефиниция е добро, но вече всичките му номера се изтъркаха.
Aho Girl - просташка комедия, но приятна. Участват едни от най-подходящите за целта сеюта.
Made in Abyss - страхотни арт, анимация, музика, свят и дори част от героите (Озен и Наначи). За съжаление нищо повече от това, а и някак насила се опитва да изтръгне емоция от зрителя. Не мога да му дам злато. Shoujo Shuumatsu Ryokou върши същата работа с по-голяма лекота и с по-тънък бюджет.
Gintama. (2017) - не е от най-силните сезони, но значително по-добър от предния, който бясно препускаше през материала.
Kekkai Sensen & Beyond - не е на нивото на първи сезон, но успешно успява да пресъздаде атмосферата, нищо че е с друг режисьор и сценарист.


Мед
Onihei - нищо особено, но рядко получаваме самурайска драма.
Atom: The Beginning - интересна нърд-центрична концепция, но сценаристите не са знаели, какво да вършат с нея.
Blame! (2017) - среднист филм, реализиран с грозноватите визуални средства на Polygon Pictures, но на фона на слабата година е едно от запомнящите се заглавия.
Mobile Suit Gundam: Tho Origin 5 - много зле беше този епизод. Колкото и пари да бяха вложили, колкото и да обичам персонажите, не мога да му дам нещо повече от мед.


Алпака
Chain Chronicle - убийствено красив арт, убийствено тъп сюжет и герои.
Tales of Zestiria the Cross (2017) - като горното, само дето в допълнение вече мразя Розе с дивата страст запазена за персонажите от SnK и Code Geass.
Shingeki no Bahamut: Virgin Soul - като горното, но вместо Розе името е Нина.
Seikai Suru Kado - получава алпака медал, защото за няколко серии успя да ме излъже, че е сериозна фантастика: пък то джосей любовен триъгълник...нищо, че анимето е сейнен.
Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series - сравнено със старото аниме си е позор, но пък получава медал за това, че ни светна колко лоши са книгите.



Освен излизащите през годината изгледах и rewatch-нах доста Gundam, най-вече от Universal Century вселената. Може да се каже, че видях някои изконсумирани преди доста време заглавия от поредицата в различна светлина.

Re: Аниметата от 2017 - какво ви зарадва най-много?

Posted: Thu Dec 07, 2017 6:45 am
by Amelia
ОМГ, тая година почти не съм гледала аниме, щото вместо това цикля на няколко игрални сериала и разни видеоигри... От малкото, което гледах, ми хареса едно идиотско аниме на име To be hero, което е правено от Шиничи Уатанабе (тоя дето е правил Ексел Сага). Останалите неща ме забавляваха маргинално - Боку но Хиро, Гъндамите, дето алшу ми ги препоръча, Ристоранте Парадизо...

Иначе си цикля с шонен-сополите. Промерно Гинтамата я влача и в манга и аниме вариант. ОП в манга вариант. Фери Тейл благоволи да свърши като манга и го изчетох, няма да го гледам и на аниме (втората половина, първата съм я гледала вече).

Също така си цикля и със шожо сополите - визирам мангите Скип Бийт и Акатски но Йона, които се сещам да наваксам 1-2 пъти годишно.

Но като цяло, отегчена съм безмерно от тая медия и мисля да я зарежа и да гледам само експерименталните неща в нея.