Page 1 of 9

Westworld (2016) - СПОЙЛЕРИ!

Posted: Mon Oct 03, 2016 9:28 am
by трубадур
Westworld, некой нещо? Впечатления?

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Mon Oct 03, 2016 4:26 pm
by Claymore
Какви впечатления, той тая вечер излиза у Хамериката, доколкото знам. Като KAT не работи и TPB е супер ненадежден, не знам аз где ще го точа.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Mon Oct 03, 2016 5:11 pm
by трубадур
Ниделя му беше премиерата да ге. Баш у праймтайма на праймтайма. Още ли не са го изтървали по торентяците, баси галошите.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Mon Oct 03, 2016 8:38 pm
by Matrim
На RARBG го има Westword, ако толкоз много ви трябва. :)

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Mon Oct 03, 2016 9:13 pm
by трубадур
Мен просто ми е интересно дали някой от съфорумците въобще ще го мъчи това. Аз от години не обръщам внимание на ехбиоту, ама взимайки предвид кой стои зад филма, по кое време излиза като слот и явното желание да е новият заместител на ГоТ още се чудя дали реално да му давам шанс. И барем събера някакви впечатления. Въпреки че като се знам от тая телевизия могат да ме върнат само ако покажат срамни устни :mrgreen:

А единственото от тях, което следя бавно и славно и на много рядко е Treme

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Mon Oct 03, 2016 11:33 pm
by alshu
Всъщност аз гледах първа серия с една единствена цел - да си докажа, че няма да го гледам.

За голям мой шок - едно от малкото ХБО шоута, който съм заглеждал и не съм намразвал на секундата заради звукозаписа на репликите :shock:, а иначе да - няма да го следя.

Хвърлили са доста усилия и е красиво за очите, но за съжаление продължава да фалшиво, подобно самият парк, който представя. Най-неестествено впечатление ми направи поточната линия за създаване на роботите. Да бяха отишли в някоя фабрика за справка, що ли. И наистина ли е по-изгодно да ги правят на едно място?
Сюжетно има по-зарибяващ подход от оригиналния филм, но сякаш е колаж от познати неща, взети наготово от други места. Примерно на едно място е сложена реч от Джурасик парк (май книгата, не филма), друг пример - към края имаше интервю (откъс от него има и в началото), като сякаш е взето от Войт-Кампф теста на Рейчъл от Блейд Рънър.
Мислех, че дежа вю елементи трябва да има само в скриптираните събития в парка, но не и извън него.
Темата със заемките продължава в OST-то с множество популярни музикални парчета къверирани с уестърн стил.
Друго, което не ми харесва е, че на места се опитва да е по-дълбоко, смислено и прочувствено отколкото е необходимо.

Четох една статия, че всъщност почва да придобива по-смислени очертания някъде към края на 4-ти епизод, а до там периодично поддържа интереса със секс и насилие.
Дъъъ...още и според мен някои от героите се държат отворено и edgy сам с цел автоматично да се харесат на зрителите...това малко дървено и им личат конците...

Определено от най-гледаемите ХБО шоута, на които съм попадал, но някак не ми е интересно, какво ще се опитва да ми каже и внуши.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 2:06 am
by Matrim
Не е зле пилотният епизод на Westworld, малко твърде претенциозен засега, но първите епизоди често имат много трески за дялане, по-важното е нататък как ще се развият нещата.
За голям мой шок - едно от малкото ХБО шоута, който съм заглеждал и не съм намразвал на секундата заради звукозаписа на репликите
Какво точно имаш предвид?

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 8:43 am
by трубадур
алшу, на HBO GO ли гледаш нещата? По принцип всичкият стрийминг на прайм каналите е в гъза :mrgreen:
Или не те кефи как е напаснат звука от репликата върху самия филм и долавяш отражения от стаята, в която е презаписвана? Щото, ако е това варира от сериал до сериал.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 9:36 am
by alshu
Matrim
Какво точно имаш предвид?
Аз пък мислех, че вече съм досадил на всички да го обяснявам това. :lol:
Всеки сериал на ХБО, който хвана (вече с изключение на два) има гадно звучащи диалози - гласовете кънтят, не се чуват добре репликите и пр. и пр. Един вид звукозаписът от локациите им е калпав за моите представи.
Никога не съм попадал на такова шоу да кажем от ABC или Fox. Понякога от BBC, но пак е по-поносимо.

Тук този проблем го няма, но ми се струва масов за ХБО.

трубадур
HBO GO ли гледаш нещата
Не, има едно място за слагане на зеле, както и другарчето му, дето се добиват много банани. :lol: :lol: :lol:

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 12:56 pm
by tigermaster
Не е истина колко нямам никакъв интерес към "Западен свят"... The HBO treatment за римейк на някакъв PG-филм на Майкъл Крайтън... Не.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 1:12 pm
by трубадур
Е то сорсът има ли значение? Истинска кръв е правен по шитави книги, не попречи на първият сезон да е перфе.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 1:28 pm
by tigermaster
Не е само до сорса, просто HBO ме дразнят все повече и повече в последните години по някаква причина. Джонатан Нолан - също.

Re: The Series Topic, Part III

Posted: Tue Oct 04, 2016 1:49 pm
by трубадур
Тук не мога да споря, мен ХБО ме нервират от край време. И нямам никаква надежда да си върнат силните години. След като Boardwalk Empire успя се скапе толкова монументално и ми предложи 2-та сигурно най-силни сезона на тази телевизия, последвани от 3 ужасяващо никакви ептем ги отписах и ся само си зобам троновете а се тровя самичък :mrgreen:
Единствено Treme държи ниво и е сякаш правен за друга телевизия.

пп. Джонатан е пич, но май тук повече жена му се занимава, а той е дал само име за по-голяма тежест :lol:

Westworld (2016)

Posted: Wed Oct 26, 2016 2:13 pm
by Dr. Horrible
Image

Видях, че се коментира в общата тема от повече от двама човека, така че реших да му направя самостоятелна.

Вчера го почнах и на един дъх изгледах четирите епизода. Адски много ми хареса, което беше неочаквано.
Трейлърите не ми бяха направили особено впечатление, освен с насилието и гадостите в тях. И като концепция не ми звучеше като нещо уникално. Пък и HBO рядко правят неща, които да съответстват на моите търсения, така че нямах никакво намерение да му давам шанс. Но тъй като ми беше препоръчан лично, реших да го тествам. И определено не съжалявам.
Доста по-гледаем и динамичен от повечето сериали на HBO. Страхотно написан, страхотно заснет и божествено изигран. Актьорският състав е доста голям, но абослютно всеки си има място.

В някои отношения ми напомня за Dollhouse, защото пак става дума за място, в което утрабогати незадоволени хора плащат луди пари, за да изживеят нещо, което иначе няма да им се случи. Разликата е, че в Dollhouse програмираха истински хора, а тук програмират роботи. Но сериалът толкова човърка в това дали изкуственият интелект е действително изкуствен, дали роботите са само роботи, или някъде там, сред всичките пластове, има и душа, че тази разлика постепенно се заличава. И пак оставаме с история за програмирани хора, които осъзнават програмирането си, и бавно започват да действат в контраст с него. И шефката на обекта ми напомня на шефката на долхауса.

Като цяло според мен почва доста грабващо и определено ми пука какво ще стане с героите и как ще се развие историята. В трети епизод
Spoiler: show
ми стана адски тъжно, когато се разбра каква е историята, от която са част Долорес и Теди (двамата на снимката). Аз от самото начало се чудех какъв е техният сюжет, но Теди все умираше преждевременно и не можех да сглобя целия пъзел. И когато казаха на Долорес, че тя по идея е създадена да бъде жертва, за да могат гостите да се кефят, докато убиват стрелеца и се гаврят с момичето му, ми стана ужасно тъжно и за двамата... Не се сещам в момента за по-трагична предопределеност.
И с голям интерес ще следя тахното развитие.

Re: Westworld (2016)

Posted: Wed Oct 26, 2016 2:57 pm
by трубадур
Аз имам най-важното питане - още ли крият женските междубедрия в изкуствен храсталак и сенки, докато акцентират връз кренвиршите? :panic: