Шадоуданс в нови дрешки

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Шадоуданс в нови дрешки

Post by Moridin » Sat Apr 09, 2016 1:30 pm

Здравейте другари,

Дойде време да разкрасим отново външния вид на списанието и резултатът е пред вас :) Начинанието отне доста повече време от предвиденото, но главните виновници за него се надяват да си е струвало и са доста доволни от постигнатото. Амбицията ни беше най-вече да усъвършенстваме процеса на четене, да скрием излишното, да приложим по-модерни дизайн практики и да се виждаме доста по-добре на мобилни устройства.

Тук описахме горното в малко повече детайл :)
http://www.shadowdance.info/magazine/em ... w-clothes/

Ще се радваме на всяка обратна връзка и особено на бъг репортчета, така че hate away :)
This is it. Ground zero.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1941
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Шадоуданс в нови дрешки

Post by Martix » Sat Apr 09, 2016 2:24 pm

Overall, не е зле (но пък какво му имаше на стария нов layout).

Малко драболии:
-някои картинки изглеждат зле като thumbnail на статиите си, защото са лошо качество и се размазват или пък са кофти aspect ratio. Например, Luna: New Moon, Кротките, Lagoon, Град на Стълби, Островитяни и други.
-Най-четени - няма да е лошо да скриете броя четения, щото е малко срамно top статията да е с 75 хита(ако това означава числото в скоби)

edit: А и доброто старо:
-качете старите броеве в новия сайт плс. Това ще помогне и да се напълнят underdeveloped категории като музика и аниме, в които се появява статия веднъж на високосна и другите категории им се смеят :D
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Шадоуданс в нови дрешки

Post by Moridin » Sat Apr 09, 2016 3:01 pm

Старият имаше доста проблеми, най-вече откъм четивност, представяне на мобилни устройства и претрупаност :) Тъмбнейлите ги оправяме поетапно, старите броеве са си постоянна задача :) А уиджета с най-четените показва брой коментари, но и това подлежи на скорошна промяна.

Мерси за коментарите!
This is it. Ground zero.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Шадоуданс в нови дрешки

Post by трубадур » Mon Apr 11, 2016 3:38 pm

- 'Начи - добре ше е кат беден чиляк с дебели пръсти посочи категориите да има падащо меню (с все картинка и заглавие от дадената) да си избере коя подкатегория желае да посети, а и самите статии и картинки ше примамват да кликаш там.

- Освен това, ко нацелиш главната категория ще е по-яко страницата, която се отваря да е сборна от последните статии в различните подкатегирии, а не директно страницата на първата подкатегория.

- Самите подкатегории, ако са с по-големи букви няма да е греховно.

- Не знам на какъв произволен принцип се слагат нещата на слайда, но е дразнещо напълнен с не последните написани неща. Освен тва ако слайдът е с ширината на екрана и всичко е подравнено по него, сайтът ще избегне малко блогърския вид, който влачи в момента.

- Една колона по средата със статии или да са на три колони, с тая двойка сега изглежда празно, а не е кат да няма матриял.

- Ако все пак тва не е вариант и трябва да остане така - За нас, контакти и стари броеве може да го качите тогава под страничните притурки и да е безкраен скрола надолу, вместо да е на страници.

- Оригиналните имена някъде в статията. Може при изреждането на режисьори, издателства и т.н.

- Ъпдейтване на баш началната страница, особено за телефон. Мечът с отражението са едно 15 процента от целия екран, навряно горе и останалото е бял фон на целия екран. Освен това там още се вихри Copyright © ShadowDance 2000 - 2009.

- Вместо етикети може би е по-добре да има най-коментирани статии или нещо такова, че при етикетите е някъв мега фраш от дивотия.

- Сивият фон е гаден, язък за кефещият арт, дето го обгражда.

От друга страна малките иконки за категориите са доста яки и са цъкащи, демек те водят в цялата категория, което е мега мазно и яко. Интеракция му е макята. На фоня като цяло е кеф с дебелите картинки и пр.
Усмивчицата под копирайта. : )

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Шадоуданс в нови дрешки

Post by трубадур » Tue Apr 12, 2016 5:46 pm

Добавям тук, а не в на линдолс десетката темата, щото...

Та, Edge нещо се ебава и притежава някво недоволство, пречи да се логваш. Без значение коя част от клавиатурата употребяваш и в кво духовно състояние си, не сака и тва си е.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests