Batman v Superman: Dawn of Justice

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Litz » Sat Mar 26, 2016 7:10 pm

batman-v-superman-dawn-of-justice-promotional-poster.png
batman-v-superman-dawn-of-justice-promotional-poster.png (242.1 KiB) Viewed 4358 times
Нали имаше призив за нови теми, а този филм(ако може да се нарече така) създаде дискусия в Разни, та нека храним филма(без да сме го гледали) тук.

Гледахте ли филма? А смятате ли да го гледате? Мислите ли, че ще стигне милиарда? Кои според вас са най-големите грешки на Уорнър покрай адаптирането на DC? Провалът на този филм сред критиците кара ли ви да губите надежда(ако сте имали някаква) за Самоубийствения отряд?

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Amelia » Sat Mar 26, 2016 8:48 pm

Аз няма да го гледам, щото предишния беше нечовешки и непоносимо тъп, а отзивите за този до момента са, че е доста по-тъп от предишния.

Да не говорим колко ми е писнало от Батман и Супермен.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by The Dragon » Sat Mar 26, 2016 8:58 pm

Гледах го. Некохерентен мес, но става за веднъж. А и ако дадат на просто некомпетентен режисьор, а не на Шнайдър следващите неща от поредицата може и да стане направо добре.

@Амелия - всъщност Бен Тюфлек като батман е едно от по хубавите неща. Колкото и да е странно си хваща ролята добре.

Единственото което ме притеснява за Suicide Squad е да не почнат да им търсят доброто в тях и да ги реабилитрат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by tigermaster » Sat Mar 26, 2016 9:05 pm

Ще го гледам след някой и друг месец, като се появи с гледаемо качество по торент-тракерите. Или пък няма. Не знам. Ще се решава тепърва. Мога да живея и без да го гледам, във всеки случай.

А милиарда едва ли ще го стигне. Не и при положение, че идват Х-Мен и гражданската война, за да му изядат публиката - още повече, че и двете със сигурност ще бъдат много по-добре оценени от критиката.

За самоубийствения склад принципно не ми дреме - трейлърът, който видях, не ми хареса, ама изобщо, и филма ще го видя единствено защото сестра ми ще ме накара. Просто съм сигурен, че ще стане така. :D

А грешката им е, че се опитват да се борят с "Марвел" на тяхна територия. "Сони" се опитаха да направят същото със Спайдър-Мен, ако не ме лъже паметта - от неговите филми трябваше да тръгне споделена вселена, обаче се провалиха толкова тотално, че трябваше да направят разни алабализми с правата на паячето и да го отстъпят на "Дисни"... Дано и "Уорнър" ги последват и дано най-после тоя тренд с общите вселени умре, понеже ми писна да гледам сериали, маскирани като филми. (И да, тренд е - или поне се опитва да бъде. Имаме проект за обща вселена с Дракула и разни други готически хорър зверове, обща вселена на "Междузвездни войни", общата вселена на "Х-Мен" и разклоненията им - точно срещу тази не съм, между другото, понеже всеки от филмите работи относително самостоятелно.) (И другото - "Доктор Стрейндж" вероятно ще е последният филм от вселената на "Марвел", с който ще си загубя времето, и то само защото такова високобюджетно фентъзи на прилично ниво не се е появявало от сто години, ако изобщо.)
Другата грешка на "Уорнър" е, че рестартираха Батман още преди трупът на предишния франчайз да е изстинал. Доколкото подразбрах, правили са и някакви кардинални промени с образа, които със сигурност ще вбесят много хора.
Spoiler: show
Батман трепе хора тоя път май...
Не че точно това няма да ме зарадва, обаче си е грешка.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Litz » Sat Mar 26, 2016 10:24 pm

От Уорнър са казали, че са вложили толкоз пари в този филм, че всичко под милиард за тях би било провал. В крайна сметка ще се сцепя от смях, ако Дедпул при все мега тъпия месец на излизане, при все Р рейтинга и при все, че не е бил пускан в Китай изкара повече пари. И при все, че е в пъти по-непопулярен герой. :mrgreen:

На мен ми е смешно обаче, че от Уорнър продължават да правят тия мега мрачни, сиви, грити простотии с герои, на които тоя тон просто не им пасва. За герой, чийто източник е слънцето е безумно да го набуташ в два поредни филма без слънце?

Най-забавното е, че от CW с мизерните си бюджетченца постигат много повече с персонажите на DC от Уорнър с 250 + милиона.

Dragon, нямаше ли го Дрого поне за айкенди?

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Amikae » Sat Mar 26, 2016 10:30 pm

Много дълъг и много тегав.

Афлек си го бива, но Батман е тотално в джаза. Поведението му тук приляга повече на герои, като The Punisher. Снайдър показва завидно непознаване и незачитане на комиксовия материал.

Лекс Лутор е толкова зле, че смятам да го оставя без коментар.

Кларк Кент не е мръднал от Man of Steel. Не мисля че проблема е толкова от актьора, колкото е от постничките идеи, с които за пореден път се напъват от DC.

Wonder Woman ми хареса много, а към актрисата имах много задръжки преди това. Ролята и е малка, но реализирана добре и по всичко личи, че хората, които работят по нея и нейния филм, определено разбират сорс материала. Ще чакам филмът и с голямо нетърпение!

А дали си струва да се гледа на кино, за мен поне по-скоро не. Към края има добри батални сцени и няколко готини момента с Wonder Woman, но всичко останало е много тегаво и музиката пърдеше много мощно през цялото време. От това пърдене получих силен главобол, който чак сега ми отшумява...

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by The Dragon » Sat Mar 26, 2016 11:12 pm

Litz wrote: Dragon, нямаше ли го Дрого поне за айкенди?
Около 30 секунди. Но човек оставаше да се чуди - ако го имаше тоя тризъбец в GoT и беше убил с него денерис в първата брачна нощ, колко мозъчни клетки щяха да са още живи?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Dr. Horrible » Sun Mar 27, 2016 12:16 am

Музичката на Уондър Уомън звучи на няколко пъти в мега правилни моменти! И всичко друго във филма е тотален фейл :D Сценарно ми напомня на новата Фантастична четворка. За едно друго място се бях изслилил да опиша най-важните глупости в първите пет минути:
Spoiler: show
– Започва с това как Батман лети. Разбира се, сън е. После в целия филм хиляда неща са сън.
- Брус Уейн кара през разрушаващия се град и се обажда на служителите да напуснат офиса. Те НЕ са сетили да го направят сами, макар сградите пред прозорците да се рушат и падат.
- Сградата се срутва, а Брус Уейн, без костюм или предпазно средство, търчи към падащия небостъргач.
- Човекът със затиснати крака лежи на земята и от тази позиция, в праха и мъглата, вижда, че ЗАД НЕГО върви Брус Уейн и го познава...
-Лоиз е в пустинята. Казва "Не съм дама, а съм журналист!" и прекарва целия останал филм като демзъл ин дистрес.
- Шпионинът казва на терористите, че Лоиз не е знаела за него. Те веднага му вярват.
- Терористът казва на Лоиз кретенска уж-смислена реплика - "Незнанието не е невинност." Какво означава тази глупост? Просто две рандъм думи. Ако махнем отрицанията на двете понятия, можем ли да кажем тогава "Знанието не е виновност?". Други две рандъм думи? "Това, че си пешеходец, не значи, че си данъкоплатец?"
- Лоиз във ваната казва на Супермен "Трудно е едновременно да ме обичаш и да бъдеш себе си." ЗАЩО??? Какво в същността на Супермен му пречи да обича?
- Супермен, който е по-бърз от куршум, може да се съблече за секунда, но все пак влиза във фаната с дрехи. Щото що пък не.
И ТОВА СА САМО ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО МИНУТИ.
Ужасният писклив глас на Лекс Лутър ми бъркаше в здравето, а разните му там опити да философства бяха трагични. "Не може да има сила без знание, това е парадокс!" крещи изтерично Лекс пред събралата се тълпа на някаква официална вечеря. Щото в природата силните хищници преливат от знания, нали...
Афлек беше ужасен, поне според мен, с едно полузаспало лице през цялото време, все едно му е скучно да бъде във филма. Целият сюжет е малоумен и елементарен, но от време на време хвърлят по някоя и друга помпозна реплика за Бог и смъртните, че да звучи по-философско всичко. Въобще, диалозите са дъното.
Уондър Уомън изглежда чудесно, интересна е, около нея има мистерия, която е любопитна. Но самата героиня, в този филм, няма никаква личност, нищо от нея не е показано. Но поне има хубави дрехи и изглежда много яко в бойната си сцена. И, както казах, музиката й е върховна!
За сметка на музиката в останалата част от филма, която дори в най-обикновените сцени е зврески епична и драматична.
Не мога да си обясня за какво въобще е отишъл огромният бюджет. Имаше една по-голяма битка в края - много грозна мацаница, без хореография, без нищо. Сигурно безбройните сънища на Батман са излезли скъпо...

Ужас. Съжалявам, че отидох на кино.
But goddamn,
you got me in love again

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Amikae » Sun Mar 27, 2016 12:53 am

Ей верно няколкото секунди музичка на Wonder Woman не бяха лоши. Ма все пак ми се ще нейният саундтрак да е друг, деа. :lol:

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6265
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Demandred » Sun Mar 27, 2016 1:18 am

Нямам никакво желание да го гледам, трейлърът е умопомрачително тъп, а Супермен ми е мега досаден и скучен по принцип. Аман от комиксови шитни.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Dr. Horrible » Sun Mar 27, 2016 1:29 am

То лошото е, че Супермен в този филм е адски зле не просто за хората, които не го харесват по принцип, а за всички. Като концепция Супермен си е символ на надеждата, оптимизма, вярата в утрешния ден. Което не е за всеки, да, но все пак на доста хора дори днес продължава да се харесва.
А в този филм Супермен е мрачен, сърдит и самотен, тоест той е Батман. И после идва още един Батман, че да се бият. Но няма никаква идеологическа разлика между двамата - напълно огледални образи са, дори всеки от тях си мисли за другия "Кой е па тоя, че да командва Гомтъм/Метрополис? Я да му кажа да се скрие някъде, че ме е яд в съседния град да има силен индивид, когото полицията/официалната власт харесва."
Просто е лишено от смисъл...
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Litz » Sun Mar 27, 2016 1:56 am

А вярно ли
Spoiler: show
битката между Батман и Супермен е 5 минути и накрая се сдобряват, щото и на двамата майките им се казват Марта?
Според мен няма лошо да има комиксови филми(обожавам ги), ама това да правиш филм с мъже в чорапогащници,перелини/пердета и очна линия с някакъв мега сериозен тем не ми се струва адекватно. Мен още при "Човек от Стомана" тоя мрак ме издразни, ама сега вече. Пък и Снайдър не е име, което да вкара хората в киносалона, а да ги откаже? Предишният Супермен има бюджет от 225 милиона и е изкарал само 660, което е безумно? Защо въобще му се дават пари?

Сега като гледам единичните филми екипът около Аквамен е дъното, но този около Жената Чудо е доста добре.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Roland » Sun Mar 27, 2016 6:54 am

Litz wrote:А вярно ли
Spoiler: show
битката между Батман и Супермен е 5 минути и накрая се сдобряват, щото и на двамата майките им се казват Марта?
ДА! АБСОЛЮТНО Е ВЯРНО!

Още съм замаян от това колко е зле тая помия. Сериозно, гледането на този филм води до сифилис!
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Amelia » Sun Mar 27, 2016 10:26 am

А аз само да попитам... Тая майка да не е една и съща? :?:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Batman v Superman: Dawn of Justice

Post by Amikae » Sun Mar 27, 2016 11:43 am

Вие оставете майките, ами начинът по който сетъпват Justicе лигата е също много WTF...

Сори че го казвам, сега е много модерно да се хейтва Марвел, въпреки всичките бози на DC, но аз от филм на Марвел никога не съм излизал депресиран и с разпърдян мозък.

Litz го каза много добре. DC прекаляват с тая депресия. Ако толкова искат да се научат да правят супер геройски филми, могат просто да гледат The Winter Soldier. Problem solved.

Ма аз просто си мисля, че те си нямат техния Kevin Feige и изобщо нямат кохерентна визия за Cinematic вселената си. Каквато помия са на малкия екран, такава са и на големия.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests