Page 1 of 3

The 100

Posted: Sun Feb 21, 2016 2:59 pm
by Matrim
Image

Какво е The 100? На пръв поглед - поредната тийн боза по CW, барабар с досадни любовни триъгълници, "лоши" момчета и т.н. 97 години след ядрения апокалипсис, оцелелите от космическа станция в орбита около Земята пращат 100 тийнеджъри да разузнаят става ли вече планетата за обитаване. Само, че се оказва, че доста народ е оцелял и гори от желание да ги прати на оня свят.

Чистосърдечно си признавам, че бях на косъм от това да зарежа сериала в средата на първи сезон и продължих най-вече заради eye candy фактора (a.k.a. Octavia). А после се заредиха чудесни обрати, предателства, битки, развитие на героите... редуващи се с дупки в сюжета с размера на Гренландия и някои герои бяха осрани леко (Фин). Но е толкова готино да очакваш нещо да стане по клиширания начин, а да се случи нещо съвсем друго и много по-интересно.

Явно на авторите принуждаването на героите да вземат трудни решения, често включващи немалко трупове в резултат на това, им е някакъв фетиш, което на мен много ми допада, защото ми е до гуша от протагонисти, които все намират някакъв изсмукан от пръстите начин да спасят всички без да си изцапат ръцете.

HERE BE SPOILERS
Spoiler: show
Лекса срещу Роун беше толкова як бой, изкефих се максимално. Game of Thrones who? А Белами и Пайк толкова много да ми се ще да си го вземат по възможно най-неприятния начин, направо не е истина. Ако може да вземат и Джаха със себе си, защото цялата история със Града на Светлината е голяма досада.

Много ме радват паралелите с политически събития в нашия свят- "Една фракция от ония диваци убиха с бомба не-знам си колко от нашите хора, значи е време да изколим всички тях, защото те всички са от един дол дренки". Звучи доста познато, нали?
П.С. Абе как се центрират картинките в тоя форум? :)

Re: The 100

Posted: Sun Feb 21, 2016 5:31 pm
by Martix
Хмм, на това отдавна съм му хвърлил око, но чакам да поизлезе още някой друг сезон, за да стане ясно дали няма много да забози.

Re: The 100

Posted: Fri Mar 04, 2016 4:57 pm
by Matrim
Поредният сериал, които набързо затъпя зловещо веднага след като го нахвалих. Повече няма да хваля никакви сериали, то това си е като проклятие моето... Този път е като рекорд, само два епизода им трябваха, за да омажат нещата здраво.
Spoiler: show
Fuck you Jason Rothenberg!

RIP Heda

Историята с AI-то също е доволно тъпичка. Не могат ли сценаристите в Холивуд да проумеят, че никое правителство не е достатъчно глупаво да върже компютрите контролиращи ядрените ракети към Интернет или каквато и да е външна мрежа? Инжектирането на изкуствения интелект в кръвта, за да разберял по-добре хората също ме хвърли в оркестъра.

Re: The 100

Posted: Mon Mar 07, 2016 9:27 am
by Savina
Matrim wrote: HERE BE SPOILERS
Spoiler: show
Лекса срещу Роун беше толкова як бой, изкефих се максимално. Game of Thrones who?
П.С. Абе как се центрират картинките в тоя форум? :)
Той Роун (Зак Макгоун) участва в сериала "Black Sails" и е толкова як колкото и в този сериал, само дето там го дават по - често, бие се чат пат с някой дивак и е по...гол.

Re: The 100

Posted: Sun Sep 04, 2016 1:16 am
by tigermaster
Бях забравил, че има тема за сериала, и затова писах в общата преди малко.
tigermaster wrote:На "The 100" първият епизод беше нереално тъп. Актьорите бяха готини, ама... Ама. Подобрява ли се положението по-натам, или да го дропя?
Matrim wrote:Подобрява се, но в трети сезон пак става монументално тъп.
С други думи, гледах първия епизод и той вероятно ще ми е последен. Просто беше безчовечна тъпотия, тъпкана със сюжетни недомислици и откровени глупости, които, според мен поне, нямат място в продукция, която получава зелена светлина по гледана телевизия.
Spoiler: show
Как пък от гениалните учени на космическата станция нито един дори не се замисли, че е възможно поне някои от стотимата осъдени непълнолетни престъпници, изпратени на Земята, сами ще си махнат проследяващите гривни, за да не ги следят хора, които принципно наказват и най-дребното провинение със смърт?
И това е само връхчето на върха на айсберга - дребно детайлче, което ме вбеси абсолютно - чак не се замислих за малко по-големите детайлчета - като, например, вероятността от четири хиляди човека на космическата станция повече от сто да са престъпници в късна тийнейджърска възраст. Или идеята сто тийнейджърчета да бъдат пратени на мисия, която потенциално може да спаси човечеството, без никаква предварителна подготовка. Или...

Re: The 100

Posted: Fri Sep 23, 2016 11:59 pm
by coldie
То няколко години откакто излезе. Абе става за забавление.

Re: The 100

Posted: Thu Jan 12, 2017 6:06 am
by Amelia
Пичове, вие сега осъзнавате ли, че заради Зак Макгоуън тряя да го гледам това???

Чарлз Вейн като викинг... :heart:

Image

Убедена съм, че тоя сериал ще боли много.

Re: The 100

Posted: Thu Jan 12, 2017 7:50 am
by Killua
Amelia wrote:Пичове, вие сега осъзнавате ли, че заради Зак Макгоуън тряя да го гледам това???
Ха, ти да видиш!
Не знаех, че се появява и в 100. Аз го спрях след първи сезон, ама ако дотрая до трети, където се появява, и до четвърти, където се води дори от мейн каста!!
Вейн!!

Re: The 100

Posted: Thu Jan 12, 2017 8:11 am
by Amelia
Първи епизод между другото е забавен като сетъп на слашър филм. Т.е., някой някъде изтървава фрат парти, което мразиш още от първата стотна и след това въпросните отвратници почват да умират един по един като в Happy Tree Friends и това ти оправя настроението. Чакам с нетърпение Октавия да си вземе - тая е най-неприятната отвратничка от цялото фрат парти.

Загледах тая бозица с пълното съзнание, че ще е епохален боклук и тя Е боклук с нула логика в уравнението. Обединението на всички световни спейс станции, пълни с човеци от всякакви етноси и култури за 97 години е пръкнало САМО северноамерикански пластмасови барбита. Или малолетните им гаменчета се състоят от 100% северноамерикански пластмасови барбита. Фак дис фрат парти, колкото по-бързо ги редуцират до 1-2 човека, толкова по-добре.

Но засега мисълта за Роан (Зак Макгоуън) ме крепи и ЩЕ ПРЕБЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: The 100

Posted: Thu Jan 12, 2017 8:59 am
by Killua
в първи сезон мн се кефех покрай на Октавия гаджето бтв! you'll see!

Re: The 100

Posted: Thu Jan 12, 2017 11:04 am
by Matrim
Обединението на всички световни спейс станции, пълни с човеци от всякакви етноси и култури за 97 години е пръкнало САМО северноамерикански пластмасови барбита.
Как не те е срам да говориш такива неща, актьорът, който играе Белами е POC, макар и да не му личи много. :)
Но засега мисълта за Роан (Зак Макгоуън) ме крепи и ЩЕ ПРЕБЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да те предупредя, че засега общото му екранно време е около 5 минути.
Чакам с нетърпение Октавия да си вземе - тая е най-неприятната отвратничка от цялото фрат парти.
Октавия има най-нелепата backstory ever, но иначе радва като цяло. Е, това е поне 60% заради eye candy фактора, но все пак...

Re: The 100

Posted: Mon Jan 16, 2017 6:11 am
by Amelia
Стигнах до 3ти епизод. Недоволна съм - болшинството от фрат партито все още е живо. :<

Всъщност, дотук сериалът е учудващо гледаем.

Re: The 100

Posted: Tue Jan 17, 2017 7:50 am
by Amelia
Вчера както небрежно подхванах 3ти епизод на първи сезон, сега съм на 7ми от втори, вече. :lol:
Абсолютно долнопробен шит, но ме забавлява. Досущ като Суперначуръл. Всъщност успях да се привържа към фрат партито и сега искам по-скоро малоумните възрастни да се разкарат, щото само ми пречат на фентъзито. А-ма-ха!

На всичките деца в тоя сериал искам да им зашия по някой-друг шамар, ама иначе си ги харесвам. Шипвам Белами с Кларк. Октавия е силно втф и ме дразни, но дивакът й е як - само че в момента го пропиляват безмерно. С Фин също се случват някви ЗОМФГ малоумни развития, дето немаше нужда, благодаря. Рейвън обаче рулира. Дори онова лекенце Мърфи + двата гийка ме кефят.

Некъф гърл-пауа е насекъде - диваците живеят в матриархат явно. Това ме кефи, ама искам вече да се появи Зак Макгоуън, че взе много да ми липсва.

Бтв, сетингът на това е УМОПОКЪРТИТЕЛЕН. Тея дето са го писали очевидно нямат представа кво представлява радиацията. Хиля се на глас всеки път като почнат да я "метаболизират". :lol:

И все пак, като стана даскалка някога ще накарам студентите ми да го гледат това - да видят как батенце се развиват ценни умения за оцеляване в джунглата от някви си там часове в гимназията. Много вдъхновено.

Баси колко е зле! :lol:

Re: The 100

Posted: Thu Jan 19, 2017 4:40 am
by Amelia
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Рейвън и клоунът-инженер, дето се върти покрай нея в момента разискват химията на киселинната мъгла.

МНОГО БОЛИ.

ХЕЛП.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

edit: ОМГ, втори сезон удари дъното, проби го и продължи да се носи с бясна скорост надолу. Имаше съдържание колкото за 3 епизода, всичко останало бяха АБСОЛЮТНИ глупости, които правят първи сезон да изглежда като продукт достоен за Еми, Златен Глобус, Златна Палма, Оскар, Хюго, Небюла и Нобелова награда за мир.
Господи, демиджа! И по всичко личи, че демиджа ще продължава, щото изсраха и някво AI навръх всичката, плагиатствана откъде ли не простотия.

Как да е, оцелях до трети сезон и Роун се предполага да се появи още в първи епизод. Да видим заслужаваше ли си мъките.

Re: The 100

Posted: Thu Jan 19, 2017 8:19 am
by Amelia
Roan... :cry:

:heart:

На тоя пич му е достатъчно само да се появи на екрана и да походи като пантера насам-натам, за да качи качеството дори на обречен боклук като тоя.

edit: Ама ЕСТЕСТВЕНО, че ще ни го покажат полугол още в първите 5 минути. Нали за тва са го наели! :lol:
Не, че се оплаквам, де... Ох, много е як. Роун е като няква малко по-кротка версия на Чарлз Вейн и пак гъгне като него, само че без английския акцент. Плюс някой друг Зуко елемент. I'm in love.